Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #035to070: alweer een training overgeslagen…

#035to070: alweer een training overgeslagen…

Ja hoor, hoe dichter ik bij de halve marathon kom, hoe vaker ik een training oversla. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Toch kwam het afgelopen week echt niet anders uit en heb ik alweer een training overgeslagen. Daarentegen heb ik op donderdag wel ruim 20 kilometer gewandeld. Is dat een goed excuus?

 photo Alweer een training overgeslagen 2_zpsfasovhrs.jpg
Dinsdag zou ik eigenlijk samen met m’n hardlooptrainer gaan lopen. Ik had al eerder verteld dat ik van hem iets meer uit m’n comfortzone moest gaan tijdens intervaltrainingen en hij kon me ook wel helpen met wat technische tips & tricks. Maar toen het uiteindelijk dinsdag was, kreeg ik een appje: hij had z’n schouder geblesseerd en moest naar de fysiotherapeut. Dan maar in m’n eentje op pad! Wat wel erg jammer was: het regende de héle middag. Omdat ik wist dat ik op donderdag niet kon gaan, kon ik deze training toch echt niet overslaan. Ik ging voor een intervaltraining, maar het ging helaas niet heel best. Ik kwam er maar niet lekker in, het weer was slecht, en ik kreeg amper lucht tijdens de snelle stukken. Uiteindelijk heb ik m’n rondje dus maar iets eerder afgekapt, in de hoop dat het in het weekend beter zou gaan!

Donderdag is normaal de dag waarop ik mijn tweede rondje in de week ren. Dit keer niet! Vorige week donderdag was ik namelijk met m’n zusjes in Parijs. De jongste kreeg dit als verjaardagscadeau van mij, de middelste kreeg dit van m’n moeder. En zo spendeerden wij donderdag in Parijs. We bezochten heel veel winkels, zagen de Eiffeltoren, aten bij Ladurée en we liepen uiteindelijk zo’n 20 kilometer. Vrijdag was ik nog behoorlijk moe van de dag ervoor, dus ik besloot nu om definitief dat rondje over te slaan.

 photo Alweer een training overgeslagen 3_zpskinmji8l.jpg
Zondag stond er wel weer een rondje op de planning. Maar toen ik uit het raam keek, sneeuwde het! Natte sneeuw weliswaar, maar ik moest er toch voor naar buiten. Hmmmm… Ik stelde m’n rondje nog eventjes uit, maar toen ik op Buienradar zag dat het alleen maar harder zou gaan sneeuwen, besloot ik snel naar buiten te gaan. Ik moest 20 minuten in zone 1, 20 minuten in zone 2, 10 minuten in zone 3 en dat keer twee.

Hoewel ik er van tevoren niet zoveel zin in had, ging het vanaf het begin af aan heel lekker. Er stond lekker rustige muziek op en tijdens de snellere stukken wat snellere muziek. Heerlijk! Onderweg kwam ik welgeteld twee andere hardlopers tegen en een stuk of vier fietsers. That’s it (iedereen zat natuurlijk heerlijk binnen). Dit maakte het wel heel lekker om te rennen omdat je echt niemand anders tegenkomt.

Toen ik de eerste serie af had, moest ik dus weer van zone 3 naar zone 1 omschakelen. Dit was nog behoorlijk lastig! Ik kreeg m’n hartslag maar niet omlaag… Uiteindelijk was het beter om even een stukje te gaan wandelen omdat dat de enige manier was om m’n hartslag omlaag te krijgen. Niet veel later ging het weer goed en kon ik weer lekker verder.

100 minuten na de start stond ik weer binnen. Helemaal verregend en ijskoud door de natte sneeuw. Maar lekker dat dit was!

Over 2,5 week is het zover: de CPC. I’m getting excited!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie