Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #035to070: Een training overgeslagen + oproep!

#035to070: Een training overgeslagen + oproep!

En we zijn weer een week dichterbij de CPC, het komt nu echt dichtbij en stiekem begin ik al een beetje zenuwachtig te worden. Ga ik het wel halen? Kan ik de afstand wel? Is m’n hartslag wel laag genoeg? Zou ik nu eindelijk onder die twee uur komen? Ik weet het, afgelopen week heb ik jullie hier ook al mee lastig gevallen, maar het zou zó fijn zijn als ik nu eindelijk een keer onder de twee uur kan duiken. Dan kan ik tenminste verder, verder m’n volgende doel. Afgelopen week droomde ik zelfs over de CPC. Ik had heel snel gerend en precies op het moment dat ik op m’n horloge wilde kijken welke tijd ik had gerend, ging m’n wekker. Natuurlijk viel ik daarna niet meer in slaap, dus die droomtijd zal altijd een mysterie blijven. Maar goed, laten we terugkijken naar afgelopen week, een week waarin ik een training overgeslagen heb…

Zoals je inmiddels wel weet, ren ik eigenlijk altijd op dinsdag. Maar maandagavond voelden m’n scheen en m’n kuit al niet heel fijn en dinsdag besloot ik dan ook dat ik een training zou overslaan. Ik voelde me hier wel een beetje lullig over: waarom zou je in hemelsnaam een training overslaan als het niet eens heel serieus is? Toch kwamen de rationele gedachten al snel naar boven: je moet naar je lichaam luisteren en als ik ooit New York wil rennen, dan moet ik m’n lichaam nu niet kapot rennen. Goed, op naar donderdag!

 photo Een training overgeslagen 1_zpsrf8zjy1z.jpg
Donderdag voelde ik m’n scheen al vrijwel niet meer en ook de pijn in m’n kuit was weggetrokken. Tijd voor een rondje dus. Ik kon nu kiezen: 65 minuten in zone 1 of een interval. Nou, die keuze is snel gemaakt haha. Ik ging voor de 65 minuten loop. Het regende een beetje, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker. Ergens nam ik een bocht naar links, maar die bocht bleek groter dan ik dacht. Ik had het vermoeden dat ik op een bepaald punt uit zou komen (lekker duidelijk verhaal dit haha), maar wat bleek? De weg liep alleen maar verder van dat punt af in plaats van daar naartoe. Google erbij en dan maar dwars door de wijk terug naar het goede punt.

 photo Een training overgeslagen 2_zpstn8dlj05.jpg
Zaterdag was het tijd voor m’n duurloop. Dit keer niet alleen maar in zone 1, zone 2 en 3 kwamen er ook gezellig bij. Maar man o man, wat kwam ik moeilijk op gang zeg. Het begon met een soort kramp onder m’n voet (hier heb ik wel vaker last van, ervaringsdeskundigen in de zaal?), ik kreeg het warm, m’n shirt zat niet lekker, m’n broek zat niet lekker, m’n muziek was niet leuk en zo kon ik wel even doorgaan. Na 1 kilometer had ik al even gewandeld omdat de pijn in m’n voeten niet te houden was en toen ik bij de heide kwam, ben ik maar even op een bankje gaan zitten. Even rustig aan, genieten van de omgeving en opnieuw beginnen. Ik deed m’n veters wat losser en ging weer verder. Vanaf dat punt ging het gelukkig al een stuk beter! Ik kwam er heel wat beter in, m’n muziek werd leuker en toen ik eindelijk naar zone 2 mocht ging het helemaal goed. Na 90 minuten hardlopen was ik weer binnen en was ik toch nog tevreden met m’n run. Heel fijn!

Oproepje!

Een aantal weken geleden deed ik dit oproepje al op m’n persoonlijke Instagram-pagina, maar ik ga het hier nogmaals proberen: ik zoek iemand die mij tijdens de CPC kan hazen naar een halve marathon onder de 2 uur. Het mag 1 seconde eronder zijn, het mag vijf minuten eronder zijn, als ik maar 1:nogwat zie staan. Ik heb je nodig om door te gaan, om niet op te geven en om niet te gaan wandelen als het eventjes niet gaat.

De beloning: een reep Tony’s, een doos bonbons of een fles wijn. Whatever you like! (Een zak wortels mag ook, maar dat is niet zo leuk om cadeau te geven)

Are you in? Laat het me weten!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie