Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #035to070: een week met een twist

#035to070: een week met een twist

Goedemorgen! Hoe is het? Hebben jullie je buikjes al rondgegeten aan kerstkransjes? Kerst komt nu snel dichterbij en ik heb er zo ongelooflijk veel zin in. Lekker een paar dagen rust; alleen maar eten en niks hoeven. Goed, voor we te ver vooruit kijken, blikken we nog even terug op afgelopen week. Die verliep namelijk niet zo soepel al ik had gehoopt, het was zeker een week met een twist en ik vertel je er alles over!

 photo Just Keep Running2_zpsjhrqf8vb.jpg
Dinsdag was zoals altijd m’n vaste hardloopdag. Na een lange dag werken gingen Niels en ik naar buiten voor een rondje. Er stond 50 minuten eigen tempo op de planning, dus dat deden we. Al heel snel kreeg ik kramp in m’n voeten, maar ook kramp in m’n kuiten. Uiteindelijk ook kramp in m’n buik en toen was ik er al heel snel helemaal klaar mee. Uiteindelijk hebben we toch nog 7,5 kilometer gerend, maar het ging echt niet van harte.

 photo Just Keep Running3_zps4fwvwkky.jpg
Die kramp in m’n kuit bleef de hele week aan. Na het hardlopen kon ik zelfs amper de trap op! Ik besloot het dus even rustig aan te doen en pas op zaterdag voor m’n tweede rondje te gaan. Ik had nergens meer last van, dus dit moest prima kunnen. Interval stond op het programma, maar ik moest echt even rekenen hoe ver ik wel niet kon rennen omdat ik ruim een uur zou moeten trainen. Ik besloot naar de heide te rennen, daar een rondje te rennen om vervolgens weer terug naar huis te gaan. Ik stond al lekker vroeg buiten; om 08:20, en dat was zó fijn. Het was nog lekker rustig, lekker fris buiten dus perfect voor een stuk intervallen. Onderweg ben ik misschien maar 5 hardlopers tegengekomen, hóe fijn is dat?

 photo Just Keep Running4_zpscbzro3bb.jpg
En toen zat m’n hardloopweek er eigenlijk op. Ik had op zaterdag gelopen, dus het zou zoveel verstandiger zijn om op zondag niet te gaan. Maar toen ik al jullie inspirerende #santastreak foto’s zag, kon ik het niet laten om níet te gaan. En zo ging ik op zondagmiddag toch nog even naar buiten. In eerste instantie ging ik voor 3 kilometer, maar dat werden er uiteindelijk 5. Volgens m’n schema moest ik 75 minuten in zone 1 rennen, maar ik ging voor 5 km in zone 2. Heerlijk! En het beste: achteraf had ik nergens last van. Yay!

Ik ben heel blij met hoe het hardlopen gaat. Ja, afgelopen week had ik wat last van m’n kuiten, maar over het algemeen gaat het heel goed. Ik heb geen pijn in m’n schenen; ik kan het rennen veel beter volhouden en ik geniet er ook veel meer van dan ik eerder deed. Nu móet ik langzaam rennen en ik hoef ook niet meer na te denken over hoe snel ik wel niet ga. Het is voor mij veel beter om nu langzamer te rennen en daar word ik heel blij van! Maar goed, nu zijn we alweer halverwege deze week. Zondag staat de Bruggenloop op de planning en ik heb er heel veel zin in. Zie ik je daar?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie