Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #035to070: kilometers vreten

#035to070: kilometers vreten

Goedemorgen! Hoe gaat het bij jullie? Hoe ging Egmond? Ik begreep dat het een heel stuk beter weer was als vorig jaar, dus ik hoop dat je heel lekker hebt gelopen. Ik neem jullie vandaag weer mee in mijn afgelopen week; geen Egmond, maar wel flink kilometers vreten! En dat ging best goed al zeg ik het zelf.

Afgelopen week was wel een beetje gek; normaal werk ik op dinsdag en donderdag thuis en dan heb ik dus best prima tijd om een rondje hardlopen in te plannen. Nu verliep dat iets anders omdat ik plotseling op dinsdag en donderdag in Amsterdam moest werken; omdat ik de andere dagen ook laat thuis zou zijn, besloot ik om toch maar gewoon op de dinsdag en de donderdag te gaan. Anders zou het er niet van komen, en dat is ook zonde!

 photo Kilometers vreten 3_zps8qv4wrlm.jpg
Dinsdag kon ik pas rond 18.30 uur naar buiten. Het was dus al donker helaas (wat ben ik blij dat de dagen weer langer worden, hopelijk kan ik binnenkort rond dit tijdstip weer in het licht lopen!), maar afgezien van dat ging het eigenlijk best goed. Ik kon lekker op m’n eigen tempo lopen, wat nog steeds niet snel is, maar ik lette wel op dat ik niet volledig buiten adem zou raken.

 photo Kilometers vreten 2_zpsyst913vr.jpg
Donderdag stond ik zelfs pas om 19.00 uur buiten; overdag had ik al zitten rekenen dat ik vrij lang onderweg zou zijn. Ik moest namelijk intervallen, maar bij elkaar zou dat ongeveer 14 kilometer zijn. Niet alleen moest ik nu heel moeilijk doen met een rondje kiezen (er is hier heel veel bos als je zo’n lange afstand moet lopen, maar dat is niet verlicht), maar was ik ook lang onderweg. Na het hardlopen had ik nog een Skype-afspraak dus het was even flink passen en meten. 14 kilometer en anderhalf uur later was ik eigenlijk weer binnen, maar dit ging echt heel goed. In het begin regende het nog wat, maar dat vond ik juist wel lekker. Het was behoorlijk warm, dus een beetje afkoeling door de regen was behoorlijk welkom!

Onderweg riep een jongen van een jaar of 14 nog dat ik goed bezig was, en daar kreeg ik een flinke smile van op m’n gezicht. Zélia had die dag eerder juist een vervelende aanvaring gehad met mensen die naar je roepen tijdens het hardlopen, dus ik was heel blij dat er ook nog gewoon léuke mensen zijn die iets roepen.

 photo Kilometers vreten 1_zpsqsvc7hji.jpg
Zondag stond er natuurlijk weer een duurloop op de planning; geen Egmond voor mij, maar gewoon een stuk rennen. Niels fietste weer gezellig met me mee en wat nu heel fijn was, was dat ik niet alleen in Z1 moest lopen, maar ook stukjes in Z2. Eindelijk weer wat sneller rennen!

Hoe gaat het met het schema?

Ik ben, zoals je misschien weet, heel druk bezig met een hardloopschema zodat ik in maart de halve marathon onder de twee uur kan rennen. Dit doe ik door langzamer te rennen, meer kilometers te maken en vaker te intervallen. M’n hartslag moet namelijk een flink stuk omlaag. Ik merk er nog steeds niks van dat ik sneller word, maar ik merk wel dat ik de kilometers veel beter volhoud. Afgelopen week heb ik 34 kilometer gerend, maar ik heb nergens last van. Kijk ik naar 2015, dan rende ik maar 17 kilometer gemiddeld per week.

Het is heel tof om te zien dat je sterker wordt, dat je runs makkelijker en langer volhoud en zo dus beter wordt. Nu die snelheid nog wat omhoog haha!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie