Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

10 voordelen van hardlopen

Hardlopen. Het levert je blaren op, je bent moe, je krijgt spierpijn, je betaalt veel te veel geld voor startbewijzen. Nee, hardlopen is niet altijd even leuk. Maar toch zijn er ook een heleboel voordelen die al de nadelen veruit overtreffen. Dit zijn de tien grootste voordelen van hardlopen.

  • Het kan altijd en overal. Neem een paar schoenen en wat kleding mee en je bent al klaar. Omdat je geen team nodig hebt, is het heel makkelijk om overal te gaan hardlopen. Je hoeft daarnaast ook niet per sé naar een sportschool.
  • En dat is meteen voordeel twee: je hebt geen abonnement op de sportschool nodig en dat scheelt een heleboel in kosten. Het enige wat je nodig hebt is een kleine investering in je schoenen, maar verder kun je je kleding heel goedkoop houden. Goed voor de portemonnee dus, dat hardlopen!

Voordelen van hardlopen.jpg

  • Je ontmoet hele leuke mensen. Tijdens het hardlopen zeg je de ander eigenlijk altijd wel gedag en tijdens wedstrijden spreek je ook altijd wel mensen in het startvak. Maar dat niet alleen, door Instagram heb ik zóveel leuke andere mensen leren kennen. Kijk tussen mijn volgers en het overgrote deel loopt hard. Bij wedstrijden zie je elkaar en ook daarbuiten spreek ik regelmatig af om met anderen te gaan hardlopen.
  • Het is goed voor je conditie. Hoewel ik nog steeds niet heel goed ben in het sprinten naar de trein, merk ik wel dat het beter gaat dan anderhalf jaar geleden.
  • Je voelt je áltijd beter na het hardlopen. Hoewel je misschien niet altijd zin hebt om te gaan, zelfs na vijftien minuten rennen voel je je sowieso beter.
  • Hardlopen vermindert dipjes. Door te gaan hardlopen maak je bepaalde stoffen aan die het stresshormoon in je lichaam verminderen. Dit zorgt er dus ook voor dat je je standaard beter voelt na het hardlopen, maar tegelijkertijd wordt de kans op depressie dus ook een stuk kleiner.

Voordelen van hardlopen.jpg

  • Hardlopen verbetert je seksleven. Jazeker, als je vaak sport (in dit geval dus hardlopen) voel je je beter en fitter, je voelt je zekerder over je lichaam en dat heeft weer een positief effect op je seksleven.
  • Hardlopen is goed voor je weerstand. Door naar buiten te gaan in weer en wind bouw je een betere weerstand op en word je dus minder vaak ziek. Ga dus ook maar naar buiten als het regent!
  • Hardlopen helpt om af te vallen. Meer sporten betekent dat de ververbranding op gang komt en dat je daarmee dus gewicht verliest. Nu is de combinatie met de juiste voeding natuurlijk niet te vermijden, dus als je echt wil afvallen zul je daar ook op moeten letten en de snacks wat meer moeten laten staan.
  • Je ziet nog eens wat. Omdat je altijd en overal kunt hardlopen, kun je heel veel van je omgeving zien. Zo woon ik nog maar twee jaar in Hilversum, maar ken ik al heel wat straten en wijken omdat ik er altijd hardloop.

Wat zijn voor jullie de grootste voordelen van hardlopen?

Bron foto’s: eigen collectie, Nike, Big Stock

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie