Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Tips
 • /
 • 15 tips om te blijven hardlopen

15 tips om te blijven hardlopen

Een hardlopersdip, die hebben we allemaal wel eens! Geen zin om naar buiten te gaan om hard te lopen? Voelen alsof het moet, maar niks moet! Je wil gewoon hardlopen, toch? Nee? Begin je nu allemaal smoesjes te verzinnen om maar niet te gaan? Hopelijk kunnen we je helpen met deze tips. Alvast een tip… trek nu je hardloopschoenen en -kleding aan. Wedden dat je dan zo gelijk gaat?

 1. Loop eens een keer zonder attributen!
 2. Zoek een loopmaatje in je omgeving. Soms is het veel leuker om met iemand anders te gaan lopen. Zoek wel iemand die dezelfde snelheid heeft als jij.
 3. Loop eens een keer in een andere omgeving!
 4. Verleg je grenzen. Loop je al maanden heel safe onder de 10 km? Daag jezelf dan uit en train voor de 10 km!
 5. Beloon je zelf na een wedstrijd met een setje nieuwe hardloopkleding of nieuwe hardloopschoenen.
 6. Loop een keer in een negative split. Je begint heel langzaam en zodra je op de helft bent van je training ga je een tandje hoger.
 7. Onthoud: na het rennen voel je je geweldig! Je kan alles aan!
 8. Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd. Goede stok achter de deur!
 9. Ben je net als ik altijd een asfaltloper? Daag jezelf uit door eens op onverharde grond te gaan lopen!
 10. Denk aan die mooie sterke benen die je maakt met hardlopen!
 11. Moet je altijd sprinten naar de trein? Hoe meer je traint, hoe sneller je bij je trein bent. Je kan ook gewoon eerder vertrekken natuurlijk, maar goed!
 12. Weet je niet waarom je hardloopt? Geen motivatie? Zoek dan een nieuw doel. Wil je sneller worden of wil je meer afstanden rennen? Schrijf ze op!
 13. Je kunt even helemaal je hoofd leegmaken. Verstand op nul, blik op oneindig. Gewoon gaan rennen en zien waar je uit komt.
 14. Stel je zelf een doel om bijvoorbeeld 2x per week te lopen. Hou je dat 2 maanden vol? Dan mag je (en moet je waarschijnlijk) een nieuwe hardloopkledingstuk kopen!
 15. Even terugkomen op de vorige tip: als je nou elke keer als je loopt 1 euro in een pot doet, dan kan je daarmee iets nieuws kopen. Best een leuke deal toch?

En, ga jij nu hardlopen?

 

15x tips om te blijven hardlopen

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

 • Irma

  12 augustus 2015 at 21:38

  Ik volg al een tijdje je verhalen op de site. Nu vraag ik me af waar jij je kilometers rent? Ik woon ook in eindhoven maar het lijkt maar niet te lukken om de mooie routes te vinden. Ik zie namelijk wel vaak mooie foto’s van je voorbij komen!

  Beantwoorden
  • Zelia

   13 augustus 2015 at 12:53

   Irma Hi Irma, Ik loop voornamelijk in het noorden van Eindhoven. Ik loop bijvoorbeeld heel vaak bij Philips De Jongh park maar ook vaak richting best en dan langs het kanaal terug. Bij de marathonloop straat loop ik ook tegenwoordig!

   Beantwoorden
 • Irma

  14 augustus 2015 at 09:08

  Bedankt voor je reactie! Ik loop mijn rondjes ook voornamelijk in het Philips de Jongh park/ oirschotsedijk. Richting Best lopen vind ik een goede tip. Dat ga ik dit weekend eens proberen!

  Beantwoorden
 • Vlienelien

  14 augustus 2015 at 13:06

  @irma Je kunt vanaf de Oirschotsedijk ook richting Veldhoven/airport lopen. Aan de Strijp-kant loop je via het Van Lenneppark richting de Golf. Daar kun je ook ergens links Meerhoven in of juist lang het kanaal blijven.
  Of aan de Oirschot kant loop je aan het einde linksaf. Dan heb je een goede heuveltraining meteen, wel met 1 stoplicht. Daarna kun je heel airport rond of daar ook redelijks snel linksaf gaan en langs het kanaal lopen ?

  Beantwoorden
 • Irma

  16 augustus 2015 at 11:00

  Ik ben net terug van een rondje ongeveer zoals jij beschreef Vlienelien. Wel met wat improvisatie omdat vooral richting het van Lenneppark mijn richtingsgevoel mij in de steek liet. Ik vond het een fijn rondje, net iets meer dan 10km vanaf mijn huis. Voor nu helemaal goed, en als ik straks nog verder wil kan ik er nog een rondje Philips De Jongpark aan vast plakken. Bedankt voor de tips!!

  Beantwoorden

Geef een reactie