Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Jaaroverzicht 2015: Eveline

2015 was tot nu toe het meest bijzondere hardloopjaar voor mij. Ik besloot dit jaar op het gebied van hardlopen op alles ‘JA!’ te zeggen. Met als resultaat dat ik een marathon volbracht, voor het eerst een trail liep, de meeste wedstrijden ooit liep en van Parijs naar Rotterdam rende. Ja, 2015 was een heel bijzonder jaar.

Marathon

In oktober 2014 besloot ik dat het er maar eens van moest komen: een marathon lopen. Ik gaf me op voor de marathon van Rotterdam, rammelde een schema in elkaar en meldde me aan voor wat tussentijdse wedstrijden, zoals de Bruggenloop en de CPC. Maar een maand nadat ik me had aangemeld, werd ik geselecteerd voor het Dreamteam van Runner’s World. Dit zijn 4 of 5 mensen uit Nederland en Vlaanderen die worden begeleid door een trainer, gesponsord door New Balance en ondersteund door een geweldig team van het tijdschrift. En toen zagen mijn trainingsmaanden er ineens heel anders uit. Mijn zelfgemaakte schema belandde in de prullenbak – trainer Rob Veer maakte voor mij een schema op maat. En elke maand was er wel een evenement of wedstrijd met de andere Dreamteamers. Na 4 maanden keihard trainen stonden we in april aan de start van de marathon. En die marathon zelf? Dat was een geweldige ervaring, die naar meer smaakte.

 photo IMG_9531_zpsbgjidsv2.jpg
Van Parijs naar Rotterdam

Twee weken naar mijn Rotterdamse avontuur, werd ik door een oud-collega gevraagd mee te doen aan de Roparun. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik wilde dolgraag mee! En het was een heel bijzondere ervaring. Ik heb nog nooit zo weinig geslapen (zo’n 2 uur in 48 uur), ik heb nog nooit zo’n enorme afstand afgelegd (66 km in 48 uur), ik heb nog nooit zoveel gelachen, ik heb nog nooit zoveel gegeten, of spierpijn gehad, of wallen, of, of of… Het was een aaneenschakeling van ‘eerste keren’ en bijzondere momenten. We renden door het bos, middenin de nacht door Antwerpen, door verlaten Franse dorpjes en oerlelijke Belgische gemeenten, we renden over grenzen, langs drukke snelwegen en uiteindelijk over de Coolsingel. Ik bid dat ik in 2016 weer mee mag.

 photo IMG_8028_zpswcpmqpnt.jpg
Trail

En ook hier zei ik ‘ja’ tegen voordat ik goed begreep wat het eigenlijk inhield, zo’n trail. Mijn mededreamteamer Maarten zou de Trail des Fantomes in de Ardennen gaan lopen. Of ik zin had om mee te gaan? YES! Ik zocht een paar trailschoenen, leerde lopen met een waterzak op mijn rug en reed samen met Maarten, Ramiro en mijn vriend naar de Ardennen voor een trail van ruim 21 kilometer. Het was heftig (niet alleen door onze gebroken nacht..) maar zeker voor herhaling vatbaar! Als iemand nog een leuke trail weet in binnen- of buitenland, laat maar weten!

 photo IMG_3816_zpsotqlx01g.jpgDe crew van Just Keep Running na de halve marathon van Eindhoven.

Wedstrijden

Ik liep dit jaar meer wedstrijden dan ooit tevoren. In chronologische volgorde: een halve marathon in Lier (België), een trainingsloop in Spijkenisse (25 km), de Runner’s World Circuit Run (12 km), de CPC (21,1 km), de marathon van Rotterdam, 10 km in Leiden, de Roparun, de Trail des Fantomes, de Dam tot Damloop, MudMasters (!!!), de halve marathon van Eindhoven (maar 5 km helaas…), de halve marathon van Amsterdam… Bijna elke maand stond er wel een wedstrijd op de planning. Heel leuk en uitdagend, maar ook best vermoeiend. Vandaar dat ik het nu even wat rustiger aandoe qua wedstrijden. De allereerste op de planning? De CPC in maart 2016.

 photo IMG_29631_zpsl3ru20jc.jpgHet team van pacers voor de halve marathon van Amsterdam in oktober.

2015 was echt een topjaar op hardloopgebied. Mijn les? ‘Ja’ zeggen loont. Hierdoor heb ik zoveel bijzondere wedstrijden mogen lopen. Ik ben buiten mijn comfortzone gegaan (Roparun! Het pacen van teams tijdens de halve marathon van Amsterdam!) en heb daardoor dingen gedaan die ik HEUL spannend vond. Het blijft mijn motto in 2016, dus ik ben heel benieuwd wat het komend jaar mij brengt…

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie