Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Jaaroverzicht 2015: Josianne

Jaaroverzicht 2015: Josianne

2015, wat een jaar! Niet alleen op hardloopgebied, maar ook op persoonlijk gebied. Mocht je daar meer over willen lezen, volg dan m’n eigen blog of stuur me een berichtje, want hier blik ik terug op mijn hardloopjaar. Het is wel even graven; we moeten immers een jaar lang terugkijken. 

Januari

 photo IMG_2380_zpsxuydhubp.jpg
In januari heb ik maar heel weinig gerend. Ik weet nog dat ik met scheenpijn zat en hoewel ik me had ingeschreven voor de halve van Egmond heb ik besloten om die toen niet te rennen. Het was te gevoelig en om dan op zacht zand te lopen leek me niet heel verstandig. Totaal heb ik slechts 35,5 km gerend die maand; niet echt een beste hardloop maand haha!

Februari

In februari ging het alweer iets beter; ik rende 53,5 km en ik ging ondertussen ook naar de fysiotherapeut om me eens goed onder handen te laten nemen. De conclusie: regelmatiger lopen, een beetje door kleine pijntjes heen lopen en niet al te veel afwisselen in afstanden. Ik liep namelijk nog wel eens op dinsdag 3 km, op donderdag 7 of 8 en dan in het weekend 12. Om vervolgens weer terug te zakken naar 3 km.

Maart

 photo Geen smoes meer 1_zps0zzlapi5.jpg
De totale afstand liep weer wat verder op! In maart rende ik 70,3 km waarvan zelfs twee keer in Parijs. In de eerste week was ik in Parijs samen met een vriendin en daar moet natuurlijk ook hardgelopen worden. Inmiddels begon ik ook weer te denken aan een halve marathon. Egmond is hem natuurlijk niet geworden, dus mijn nieuwe doel was nu de halve marathon van Leiden in mei!

Maart was ook de maand waarin ik meedeed aan drie wedstrijden: De 20 van Alphen (waar ik 10 verschrikkelijke kilometers rende), de CPC in Den Haag waar ik ook 10 km rende, maar die nu een stuk beter gingen, en de Zandvoort Circuit Run. Op dat circuit haalde ik Zélia en Patricia nog in, wist ik veel dat ik twee maanden later voor Just Keep Running zou schrijven!

April

April, de maand van serieuze hardlooptrainingen. Een totaal van 100,3 km op de teller en lange afstanden: 18 en 16 kilometer kwamen een paar keer voorbij. Ik deed mee met de Eindhoven Airport Run samen met m’n stiefvader en m’n zusje en ik werd langzaamaan steeds sneller. Hóe tof om dat verschil te zien. Samen met een vriendinnetje rende ik regelmatig een duurloop en dat was zó gezellig. We sleepten elkaar er echt doorheen.

In april deed ik ook mee met de Hilversum City Run; ik wist dat Hilversum niet helemaal plat was, maar dit was toch behoorlijk heftig. Een vriendinnetje stapte uit en ik had heel veel moeite om bij de finish te komen. Wat een drama!

April was ook de maand van de Antwerpen 10 miles; run door het centrum van Antwerpen heen, en wat was dit ongelooflijk leuk! Het weer was verschrikkelijk, maar het ging ongelooflijk lekker.

Mei

 photo Klein rondje Egypte 6_zpskqdv2th6.jpg
Mei was de maand waarin ik bij Just Keep Running kwam en dat werd in de eerste week bekend gemaakt. Mei was ook de maand waarin ik twee weken voor de halve marathon op vakantie ging; lekkere planning Jos! In Egypte rende ik zo goed en kwaad als het kon en een week later stond ik uitgerust aan de start van de halve marathon van Leiden. Het was een pittige race, maar ik had m’n PR verbeterd met bijna een kwartier! Wat een ongelooflijk feest. M’n zusje stond langs de kant en dat was de grootste verrassing. Superleuk!

 photo Leiden Halve Marathon 1_zpsjcz0n5xg.jpg
In mei rende ik 68,2 km. Niet een bijster hoog getal, maar na de halve marathon stortte het even in. Ik had heel graag onder de twee uur willen rennen in Leiden, maar dat was me helaas niet gelukt; op naar een volgend doel!

Juni

 photo Midzomernachtcross_zpscfootoga.jpg
Juni kwam en vanwege de warmte stortte mijn motivatie een beetje in. Ik rende slechts 55,2 km. Samen met Zélia deed ik die maand mee met Helweek, wat écht niet te doen was in die hitte. Ik rende een paar keer heerlijk op de heide wat ik echt fantastisch vind, maar natuurlijk werden er ook wat wedstrijden gerend. Samen met wat vrienden deed ik mee met een race in het Amsterdamse Bos waar ik m’n tijd op de 5km eens flink verbeterd heb. Het ging superlekker en ik ben heel blij met m’n PR nu (25:56).

Juli

 photo De plicht roept 3_zpsucx2dfmx.jpg
Helweek viel ook een klein stukje in juli en tijdens die helweek deed een groot deel van Just Keep Running mee met een beach run. Man, wat was dit zwaar! Ik had er niet helemaal op gerekend dat zand zo moeilijk is om op te rennen, dus het viel behoorlijk tegen. Het was wel echt een gezellige avond dus ik ben blij dat ik toen heb meegedaan.

Verder was juli niet heel interessant; ik rende totaal 62 km waarvan ook een aantal runs in Italië waar ik op vakantie was! Het was daar echt bloedjeheet, niet de perfecte omstandigheden om in hard te lopen…

Augustus

Augustus was de maand waarin ik langzaamaan weer voorbereidingen begon te treffen voor de Dam tot Dam loop en de halve marathon van Eindhoven. Ik rende totaal 75 kilometer, dus het aantal kilometers liep ook lekker weer op. Augustus was ook de maand waarin ik heel veel samen met Niels liep; zo gezellig vind ik dat!

September

 photo 09-13-15 Photo Diary_zpsfex6jnxb.jpg
September is natuurlijk de maand van de Dam tot Dam loop. Samen met Niels en m’n stiefvader liep ik een week daarvoor 18 km als training en dat ging superlekker. De Dam tot Dam ging iets minder goed, maar ik ben nog steeds heel blij dat ik heb meegedaan. Het is een van de leukste lopen in het jaar, dus deze staat voor 2016 ook zeker weer op de planning!

Oktober

 photo JKRruns21k 5_zps7xqm8jdi.jpg
Oktober, de belangrijkste maand van het jaar. De maand waarin de halve marathon van Eindhoven plaatsvond. Hier draaide de hele maand eigenlijk om; ik had goed getraind en ik was klaar voor een tijd onder de twee uur. Helaas verliep dat allemaal net wat anders… Ik liep langzamer dan in Leiden in het voorjaar en daar baalde ik behoorlijk van. Ik wilde zó graag onder de twee uur rennen. Maar ach, je kunt niet alles hebben. Ik liet het plan van een marathon nog even varen en in plaats daarvan had ik gesprekken met een hardlooptrainer.

In oktober rende ik ook maar 50 km. Niet echt een getal om over naar huis te schrijven. Ik was even klaar met hardlopen en vond het allemaal maar stom haha.

November

 photo Lets go 3_zpsnjxaak9k.jpg
In november vond ik m’n motivatie weer helemaal terug. Ik ging aan de slag met een schema van een hardlooptrainer en dat is me heel goed bevallen. Mijn grootste focus: m’n hartslag omlaag krijgen. Dat is echt nog niet zo makkelijk als het lijkt, dus ik ben er flink mee bezig geweest in november. November is ook vooralsnog de maand waarin ik de meeste kilometers heb gelopen (december is nog niet afgelopen haha!), dus ik was echt heel lekker bezig!

December

 photo IMG_8957_zpsui0eyd0t.jpg
December, de laatste maand van het jaar. De maand van #santastreak bij Just Keep Running en #docember bij Girlslove2run. De maand waarin iedereen nog éven probeert te knallen om tussen alle kerstdiners door stukjes te rennen. Ik deed niet mee met #santastreak, maar ik heb toch heel erg lekker gerend. Midden december zat ik alweer op ruim 50 kilometer (ik typ dit een paar dagen eerder dan dat het online komt, dus de eindstand heb ik nog niet) én had ik zelfs een hardloopwedstrijd gerend. De Bruggenloop stond dit jaar weer op de planning, dus die kwam mooi tussendoor in het midden van de maand.

Volgens mij heb ik het al eerder gezegd; maar nu ik rustiger ren geniet ik er zoveel meer van. M’n schema is wel wat uitgebreider dan dat ik zelf zou rennen (langere afstanden, die dus ook meer tijd kosten) en dat is nog steeds wel even passen en meten, maar het gaat lekker.

Goed, dat was 2015. Een druk hardloopjaar, maar ook een heel fijn hardloopjaar. Ik heb flink wat kilometers afgelegd en *even afkloppen * zonder echte blessures. Af en toe had ik wel een pijntje hier of daar, maar ik ben niet uit de running geweest (ha-ha!). Ik blijf deze laatste dagen nog lekker even doorrennen en als jullie dat nou ook doen, dan is het des te eerder januari en kunnen jullie over mijn doelen voor 2016 lezen.

Hoe was jullie 2015?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

 • Yildiz

  5 januari 2016 at 19:56

  Hoi Josianne,
  Lees altijd je stukken met veel plezier. Je bent goed bezig geweest in 2015. Top van je.
  Hoop dat je dit jaar in New York de marathon kan lopen en ook de halve onder de twee uur kan lopen.
  Ik had in 2015 ook een top jaar. Het was mijn eerste hardloop jaar en door professionele training bij de AV werd ik steeds beter.
  In 2016 ga ik verder maar zal nog niet een marathon kunnen lopen. Ik wil mij eerst op de korte afstanden focussen. De 5K en 10k sneller kunnen worden.

  Ook ga ik helpen met het organiseren van wedstrijden als vrijwilliger.
  De voorbereidingen voor de midzomernachtcross (vrijdagavond 24 juni) zijn al gestart.
  Was erg leuk dat je in 2015 mee had gedaan en er over te lezen. 🙂

  Sportieve groet,
  Yildiz

  Beantwoorden

Geef een reactie