Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Jaaroverzicht 2015: Patricia

Jaaroverzicht 2015: Patricia

We stellen voor onszelf doelen op, doelen om na te leven, om iets te bereiken en om te presteren. Het mooie is om de doelen te halen, maar nog mooier is leren van je doelen en leren accepteren dat sommige doelen niet hoeven, omdat genieten belangrijker is. De afgelopen twee jaar zijn voor mij op persoonlijk vlak erg zwaar; er is veel gebeurd en er gebeurt nog veel. Van het plots overlijden van mijn oma tot een zeer naaste die langdurig ziek is. De situaties hebben veel effect op mij, letterlijk en figuurlijk een last op mijn schouders. Van deze situaties leer je het allerbelangrijkste en dat is genieten. Tijd nemen en genieten van het hardlopen. Loop ik morgen 2 km omdat ik niet meer tijd heb of 10 km omdat die tijd en energie er is, dan wil ik bij beide afstanden één ding: genieten.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

De grote les van het jaar is dus genieten. Terugblikken aan het einde van het jaar vind ik altijd erg leuk en motiverend. Vaak heb ik toch meer gedaan dan verwacht of gepland was. Aan het begin van het jaar vertelde ik mijn doelen, doelen omdat er niet één plan was. Ik mocht mijn kilometers niet verhogen i.v.m. de pijn in mijn arm, 15 km was de max, dus stelde ik mezelf de volgende vijf doelen:

1x in de maand minimaal 15 km hardlopen
9 keer heb ik 15 km of meer gelopen, maar ik mis 6 maanden waarin ik dit niet haalde door een te drukke planning of blessure. Ik liep in januari 22 km, februari 15 km, juli 1,2 km, in augustus liep ik 15,4, 15,5 en 18 km, in september 19,4 en 19,1 en natuurlijk in oktober de halve marathon.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

22 km door regen, hagel, natte sneeuw en wind

Minimaal 1x meer dan 100 km in de maand lopen.
2 keer liep ik meer dan 100 km in de maand. In juli 103 km en augustus 110,6 km. Dit waren ook mijn fijnste maanden, dus dat verbaast me echt niks.

Mijn 10 km-tijd proberen te blijven verbeteren en hopelijk onder het uur (maar een paar seconden sneller zou al leuk zijn).
Mijn 10 km-tijd is niet verbeterd, maar dit doel geef ik niet op. Hier blijf ik aan werken. De 10 km is een heerlijke afstand en daar valt ook goed voor te trainen, dus ik kom daar wel een keer mee dat ik sneller ben dan ik was.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

In minimaal 12 verschillende plaatsen hardlopen
Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Alblasserdam, Den Haag, Kijkduin, Zandvoort, Eindhoven, Oud Verlaat en Zevenhuizen. 13 plaatsen en dan tel ik de laatste twee als mazzel, want dit was tijdens de Leontien Ladies Run in Rotterdam waar we om de Zeverhuizenplas liepen en daardoor door drie plaatsen liepen. Nieuwe plaatsen en in andere plaatsen lopen is erg leuk: nieuw uitzicht, je kent de plekjes van je kilometerpunten niet en je traint anders.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

Speciale plekken uitzoeken om te hardlopen
Speciale plekken heb ik niet veel gedaan. Erg jammer, maar het paste niet in mijn trainingen/planning. Toch kan ik vier bijzondere plekken van dit jaar noemen met als meest bijzondere De Kuip door vak S en de spelerstunnel, over het heilige gras. Dat was zo fantastisch en mooi dat mijn ouders en zus erbij waren en in het vak van de harde kern stonden. Op 2 staat het circuit van Zandvoort; door de pitsstraat om te starten, waar de bandensporen zichtbaar zijn gaan wij door de bochten; echt zo mooi. Op een gedeelde 3e plek staat hardlopen door Zuidplein en Ahoy. Daar waar ik menig concert heb gezien, ren ik nu over de trappen en door de zaal heen, door het winkelcentrum Zuidplein en weer terug naar Ahoy.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

Aan dit lijstje had ik graag de Maastunnel toe willen voegen, maar dit was erg laat op de avond dus helaas ben ik toen niet gegaan. Maar er komen vast meer mooie plekken in de toekomst!

Doelen gehaald, niet gehaald en doelen toegevoegd. Dat ik eigenwijs ben is een feit, dat ik doorzettingsvermogen heb ook en dat resulteerde in de halve marathon. Wat niet mocht heb ik toch gedaan, want het voelde goed en het ging goed. Ik verlegde de 15 km-grens naar een halve marathon. Ik genoot van de trainingen, de afstanden, de tijd en de uitdaging. De halve marathon was prachtig. Het heeft me nog meer laten zien dan dat ik al wist. Ik ben een doorzetter, een vechter, ik geef niet op, mentaal ben ik gegroeid, fysiek moet ik nog verder groeien, maar die finish is gehaald.

Jaaroverzicht 2015: Patricia

Ik kijk terug op zo’n ontzettend mooi hardloopjaar waarin ik veel geleerd heb, veel heb gedaan, zo genoten heb en momenten heb meegemaakt die ik niet snel ga vergeten. Hand in hand over de Coolsingel met Wendy en Nicole, hand in hand met Zélia in Zandvoort, Kijkduin en Eindhoven. 15 (misschien 16) wedstrijden, diverse evenementen, bijna 800 km en 100 uur. Genoten met zoveel lieve hardlopers, steun aan de dames van Just Keep Running (en de meiden die er niet meer bij zitten). De afgelopen drie maanden zijn de kilometers bijna niks en werk ik aan mijn herstel. Ook van deze periode leer ik veel. De klachten komen gelukkig niet door het hardlopen maar maakten het hardlopen wel lastig tot onmogelijk. Ik ben blij dat ik nu weer een aantal kilometers maak en dat gaan er weer veel meer worden. In 2015 ik heb geleerd, genoten, gehuild en dat was het allemaal waard.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie