Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Jaaroverzicht 2015: Petra

Het is alweer december en 2016 staat voor de deur. Hoewel ik daar ook leuke doelen voor heb, blik ik aan het einde van het jaar graag terug. Ook op mijn hardloopjaar!

Mijn grote hardloopdoel voor dit jaar was om blessurevrij weer op te bouwen naar waar ik in 2014 was gebleven: 16,1 km. Daarnaast wilde ik natuurlijk genieten van het hardlopen, gezellig samen met vrienden hardlopen en als het even kon ook nog in het buitenland hardlopen.

Jaaroverzicht 2015: Petra
Blessurevrij hardlopen
Op 1 januari begon ik gelijk met hardlopen. Nadat ik twee maanden niet had kunnen lopen om te herstellen van mijn knieblessure, kon ik niet wachten. Na 6 weken liep ik al mijn eerste 5 km van het jaar. En daar kreeg ik me toch een runnershigh van! In april realiseerde ik me dat die kramp die ik in mijn onderbenen had, geen kramp was. Dat waren shin splints. De enige oplossing? Heel veel rust. Ik stopte tijdelijk met hardlopen. Daarnaast stopte ik ook onder andere met schrijven voor JKR, zodat ik me 100% kon richten op mijn gezondheid en afstuderen. In juli begon ik weer met hardlopen. Deze keer ging ik rennen als ik zin en tijd had, niet omdat ik drie keer per week moest lopen. Pas na vier maanden liep ik mijn eerste 5 km aan één stuk, maar in die vier maanden voelde ik (en mijn benen) me wel veel beter. Doei shin splints!

Jaaroverzicht 2015: Petra
Samen hardlopen
Ik vind in mijn eentje hardlopen heerlijk en daar kan ik echt van genieten. Maar samen hardlopen vind ik (voor de afwisseling) misschien wel net zo leuk! Met vreemden bij hardloopwedstrijden, met vrienden en natuurlijk met de JKR-crew!

Zo gingen we in maart allemaal naar Rotterdam voor een geweldig JKR-dagje en hardlopen rond de Kralingse Plas. Een week later stond ik samen met Niki aan de start van de CPC Loop in Den Haag. Eind maart liep ik met een groot deel van het team door de storm de Zandvoor Circuit Run. Die storm maakte het wel extra stoer! Ik liep meerdere keren samen met Niki in Antwerpen, waaronder die keer dat we 6,3 km liepen tussen verschillende geocaches. Ik moedigde Eveline en Josianne aan bij MudMasters en een aantal vrienden bij de Strong Viking Run. Bij de Dam tot Damloop stond ik met vrienden aan de kant en moedigde ik onze meiden extra aan. Samen met Eveline en de zus van Patricia fietste ik in oktober door Eindhoven om de renners van de halve marathon aan te moedigen. Sinds oktober loop ik regelmatig hard met een vriend.

Jaaroverzicht 2015: Petra
Hardlopen in het buitenland
Ik houd van reizen en ik houd van hardlopen. Dus wat is er beter dan hardlopen in het buitenland? Ik rende meerdere keren door Antwerpen met Niki en kon gelukkig ook nog een rondje door Warschau in Polen rennen. Tijdens mijn verblijf in Londen lukte het niet vanwege mijn scheenblessure en mijn dagje in Boedapest was daar ook even te kort voor.

Genieten van hardlopen
Dit jaar besloot ik extra te letten op het genieten van hardlopen. Extra genieten is het bij die trainingen die ik hierboven noemde; in het buitenland en met vrienden. Dit jaar liep ik vooral als ik er zin in had. Onderweg genoot ik bewust van mijn muziek, de omgeving en het weer. Eén rondje van deze zomer kan ik me nog heel goed herinneren. Het was warm en de lucht drukte al een aantal dagen. Ik liep in mijn eentje een les van Evy door het natuurgebied vlakbij mijn huis. Toen ik begon regende het een klein beetje. De wegen waar ik liep waren leeg en onderweg zag ik helemaal niemand. Ongeveer op de helft was begon het echt te stortregenen. Binnen een paar minuten was ik doorweekt. En genieten dat ik deed! Ik deed tijdens mijn wandelpauzes zelfs dansjes op mijn muziek, zo happy werd ik er van.

Jaaroverzicht 2015: Petra
Blessurevrij op mijn oude niveau
Tijdens #santastreak kreeg ik wat last van mijn schenen, waardoor ik daarmee stopte. Zo lang ik geen gekke dingen doe, ben ik dus blessurevrij. Op mijn oude niveau ben ik nog niet. De langste afstand van dit jaar was 7,5 km (in Polen!). Er is in ieder geval genoeg om naartoe te werken voor komend jaar!

  • Totaal aantal kilometers: 238,1 (op het moment van schrijven)
  • Leukste wedstrijd: Zandvoort Circuit Run
  • Beste hardloopherinnering: Met alle JKR-dames hardlopen in Rotterdam, de regentraining waar ik hierboven over vertel
  • Beste hardloopmuziek: Het nieuwe album van Avicii
  • Aantal landen hardgelopen: 3 (Nederland, België en Polen)
  • Aantal plaatsen hardgelopen: 10

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie