Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Jaaroverzicht 2015: Zélia

Jaaroverzicht 2015: Zélia

2015, wat een jaar! Een jaar waarin ik mijn eerste marathon liep, PR’s die steeds weer verbroken werden. Ook dieptepunten zoals, voor mijn gevoel, een gefaalde halve marathon en een ontzettende hardloopdip. Toch een jaar om niet te vergeten, want ik heb zeker wat overwonnen. 

Mentaal sterker

Dat is misschien wel het belangrijkste wat ik geleerd heb. Lezers die ons al langer volgen weten misschien nog wel dat ik in 2013 als laatste over de finish kwam tijdens de halve marathon van Eindhoven. Dat was echt een mentale klap. Tijdens mijn traject naar de marathon heb ik moeten leren dat langzaam zijn niet erg is. Ik moest ook niet bang zijn voor de bezemwagen. Helaas lukte me dat niet meteen. Zo liep ik Groet uit Schoorl grotendeels met een chagrijnig hoofd omdat ik weer achteraan liep en een auto achter me zag (pas later bleek dat het geen bezemwagen was).

Het vertrouwen was compleet weg, totdat ik de CPC loop ging lopen. De halve marathon. Ik was de week ervoor ziek, met koorts en er werd mij geadviseerd om hem niet te lopen. Maar ik ben koppig. Dit zou mijn laatste halve marathon zijn voor de marathon. Ik moest hem lopen, voor mezelf. En die liep ik ontspannen en met succes. Een dikke vette PR, 14,5 min van mijn PR af! Ik kreeg meer vertrouwen. Ik liep de marathon in Parijs en sindsdien ben ik minder bang. Nog steeds wel soms hoor, dat gaat niet 1, 2, 3 weg, maar ik sta nu veel relaxter aan de start van een wedstrijd dan vorig jaar.

Jaaroverzicht 2015: Zélia

De marathon

Goh, de marathon. Wat een ervaring, wat een belevenis. Mijn doel was: uitlopen en genieten en dat heb ik gedaan. Ik heb tijdens mijn trainingen wel wat zware momenten gehad, maar die zijn op 1 hand te tellen. Ik had namelijk geen tijdsdoel voor de marathon. Ik wilde gewoon echt relaxen en uitlopen. Achteraf ben ik niet zo heel tevreden over mijn tijd, die is vrij lang, maar het is me wel gelukt! Ik leefde echt weken op een wolk! Wil je heel mijn verslag van de marathon lezen, dat kan hier!

Jaaroverzicht 2015: Zélia

Jaaroverzicht 2015: Zélia

Bijzondere wedstrijden

  1. Marathon Paris 

Op nummer is staat natuurlijk de marathon van Parijs. Het is sowieso al mijn stad, mijn land en het zou gewoon mijn wedstrijd worden en ik kan niet wachten tot het 3 april 2016 is. De mensen langs de kant, de gebouwen! Het is was gewoon magisch maar ook zwaar! 42,195 km doe je ook niet zo maar, het was zwaar en vooral de laatste 10 km had ik het wel gehad. Maar met de meiden via sms, mijn vriend aan de kant samen met zijn ouders en mijn moeder met haar vriend maakte het me dat ik doorging! Tot 3 april Parijs!

      2. CPC Loop Den Haag halve marathon

Tja, zoals ik het net boven noemende was dit wel echt een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Ik liep toen zo relaxed! Ik had op dat moment ook echt totaal niet het idee dat ik een dikke vette PR neer ging zetten. Alles liep zoals het liep!

       3. Zandvoort Circuit

Met JKR team hardlopen, op een plek waar we nooit komen. Met wind en stormachtig weer. Over zand, wat ik totaal niet gewend ben. Samen met Patricia liep ik 12 km lang door Zandvoort en het was mooi!

Jaaroverzicht 2015: Zélia

        4. Ladiesrun Eindhoven

Op uitnodiging van Ladiesrun Eindhoven liep ik samen met Andrea de 10 km Ladiesrun. In mijn eigen woonplaats en op de plekken waar ik het vaakst loopt. Zij ging mij hazen en het was minimaal maar toch liep ik weer een mini PR op de 10 km! Het was bijzonder om met Andrea samen te hardlopen!

        5. Beach Challenge Run

Oh wat was dat gaaf en ZWAAR! De omgeving maar ook de personen met wie ik was en dat was ons team! Wij liepen bijna met z’n allen de Beach Challenge Run en dat vond ik zo onwijs tof! En weer een overwinning. Hardlopen tijdens een wedstrijd in een hemd en korte broek…

Jaaroverzicht 2015: Zélia

       6. Vredesloop en Dam tot Damloop

Dat ik van uitdagingen hou, dat weten de meesten wel. Dat ik 2 wedstrijden in nog geen 24 uur ging lopen, is ook niet iets wat je elk weekend doet en al helemaal niet samen met je vriend (die net pas begon met hardlopen). Hij haasde mij tijdens de 10 km van Vredesloop en daar heb ik me toch een PR gelopen! Man, man! Ik wist niet dat ik het in mij had om een gemiddelde pace te hebben van 6’49 min/km gedurende 10 km! En samen met mijn vriend hardlopen was voor mij sowieso al een bijzonder moment! En ik haalde voor het eerst een JKR teamgenoot in.. sorry Wendy!

Jaaroverzicht 2015: Zélia

De volgende dag liep ik de Dam tot Damloop. Hij behoort tot een bijzondere wedstrijd omdat-ie echt megakut ging. Ja, echt. Ik heb nog nooit last gehad van mijn buik maar dit was niet te doen joh! Ik heb nog nooit zo verlangd naar een dixie. Geen goede wedstrijd voor mij maar wel een leerzame!

        7. Halve marathon Eindhoven

Tja, de halve marathon waar ik naar toe leefde. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze toch? Nou, nee dus. Ik was niet zenuwachtig en daar gaat het bij mij al fout. Het ging niet, ik had vanaf het begin twee slapende voeten. Alles deed pijn. Boos en gefrustreerd kwam ik over de finish. Wat een kutrace.

        8. Halve marathon van Amsterdam

En een week later was de halve marathon van Amsterdam. Via Runner’s World kreeg ik een startbewijs, een paar weken voor de halve van Eindhoven. Amsterdam zou meer een training worden maar na de halve van Eindhoven wist ik het niet meer zo zeker. Moest ik wel of niet meedoen? Is het wel verstandig? Maar ik wist het al. Toen ik net over de finish kwam tijdens de halve marathon van Eindhoven wist ik dat ik revanche ging nemen op Eindhoven, in Amsterdam! Het weer was vrij, tja nat en ik kende het parcour niet – maar ik ging ervoor. En dat ging ik zeker! Ik liep op andere hardloopschoenen dan normaal, was zeiknat maar ik heb genoten EN gerend! Geen slapende voeten. Ik liep en liep en kwam over de finish, 11 min van mijn PR van CPC eraf. Hoe? Geen idee maar wat was ik blij!!! Helaas net niet onder de 2.30 (ik kwam na 2.31.31 over de finish) maar dik tevreden!

Jaaroverzicht 2015: Zélia

Er zijn nog meer wedstrijden die zeker een plekje verdienen zoals de Marikenloop die ik samen met Niki liep. Groet uit Schoorl die ik samen liep met Anke die mij onwijs doorheen sleepte.

Ook wat dieptepunten… 

Tja die hardloopdip die nu ongeveer 2 maanden duurt MAAR.. daar ben ik nu wel uit hoor. Het is wel raar om een bepaalde focus te hebben en die ineens niet meer te hebben. Daarbij kwam ook nog dat ik onwijs veel reisde voor mijn werk en het hardlopen een beetje in een hoekje geschoven werd. Ik liep voor het eerst een keer geen wedstrijd waar ik me wel voor had ingeschreven, namelijk de Zevenheuvelenloop. Ik wilde die heel graag lopen, maar na o.a wat er in Parijs was gebeurd had ik daar geen behoefte aan. Mijn energielevel was zo laag, ik had een flink tekort aan vitamine D, en ook het afvallen lukte niet naar behoren. Dat afvallen blijft een struikelpunt en ik weet nog steeds niet hoe ik dat ga aanpakken. Het zat me even niet zo mee de laatste paar maanden. Maar.. I AM BACK!

Terug kijk op 2015

Ik heb veel overwonnen, veel PR’s verbroken, maar het allerbelangrijkste is dat ik veel geleerd heb van mezelf. Ik heb geleerd dat je moet vertrouwen op je eigen lichaam, je kan meer dan je denkt. En als het even niet kan, dan even niet. Ik heb geleerd dat ik niet meer moet blijven hangen in: ‘het trager zijn’ maar dat ik daadwerkelijk sneller aan het worden ben zolang ik blijf trainen. Ik heb ook geleerd dat ik in een top team zit en dat ik mega trots ben op iedereen. Het samen rennen geeft me echt veel energie en dat wil ik in 2016 vaker gaan doen! Ik vergeet waarschijnlijk echt de helft maar qua hardlopen was het zeker een goed jaar maar ik weet zeker dat 2016 mij ook veel gaat brengen, zoals ik maar blijf rennen! JUST KEEP RUNNING BABY!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie