Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 km en alle trainingen gedaan

3 km en alle trainingen gedaan

Vorige week vertelde ik jullie dat ik een weekplanning had gemaakt. Dit zodat ik een houvast had en me het dan hopelijk wel zou lukken om te gaan doen wat op de planning stond en zo weer ritme te krijgen. Ik kan jullie vertellen dat dit goed gewerkt heeft, want alles wat op de planning stond heb ik gedaan. Het voelt zo heerlijk.

Maandagochtend was ik te vroeg op mijn werk en startte daarom mijn dag met een wandeling in plaats van gelijk aan het werk te gaan. Wat was dit een fijn begin, ik voelde me gelijk energieker en echt wakker. In de loop van de middag kreeg ik een berichtje van mijn zus dat ze niet mee ging sporten, ze was nog niet helemaal fit na ziek geweest te zijn. Alleen naar de sportschool is niet mijn fijnste manier van sporten maar goed, ik was er al een beetje op voorbereid. Ondanks dat ik alleen was heb ik zo lekker gesport, ik kwam helemaal bezweet na 45 minuten de kleedkamer weer in. Yes dat was fijn.

3 km en alle trainingen gedaan

Op woensdag stond mijn rondje hardlopen gepland. Ik wilde 5 minuten warm dribbelen en dan 2 minuten hardlopen en 1 minuut dribbelen. Ik kwam thuis en vond het niet verstandig naar buiten te gaan. Ik wilde niet verkrampt lopen vanwege enorme regen, ik wilde gewoon ontspannen lopen. De regen bleef met bakken uit de hemel vallen en ook de wind was heftig. Tussen 8 en 9 was het wat minder en besloot ik naar buiten te stappen, een beetje regen kan ik wel hebben en als het in mijn hoofd zit dat ik wil hardlopen moet het er ook uit. Het hardlopen ging lekker en de regen die nu niet zo hard meer uit de lucht viel was fijn; het zorgde wat voor verkoeling, want verder was het best warm. De minuut dribbelen was wat wennen; normaal ging ik echt wandelen, maar ik wilde nu graag een lager tempo inzetten dan de 2 minuten hardlopen. Na een paar keer ging het lekker en ik heb bijna een rondje van 3 km gemaakt.

3 km en alle trainingen gedaan

Vrijdagavond gingen Rianne en ik weer samen naar de sportschool. We doen niet meer alles samen, maar starten en eindigen wel samen. Eerst even warm fietsen en toen naar het middenstuk om mijn oefeningen te doen. Het ging lekker. Ik doe nu een deel van de oefeningen en dan probeer ik ze allemaal drie keer te doen. Sommige zijn daarvoor nog zwaar, maar ik kom steeds verder. Rianne was al op de loopband aan het uitlopen en ik kwam nog 10 minuutjes met haar meelopen. Zo, het weekend kon beginnen.

Mijn work-out voor zaterdag paste ik aan op het weer. De buren zijn misschien niet zo blij geweest, maar 9 minuten herrie is toch niet zo erg. Waarom ze niet blij waren met mij? Ik besloot binnen te gaan touwtje springen en traplopen. Ja zeiknat worden of droog en warm staan? Nou, dan weet ik het wel.

De volgende dag wist ik het ook dat ik binnen traplopen heb gedaan. Man mijn benen, ik was even vergeten dat onze trap heel steil is. Vergeleken met de buitentrap scheelt dit enorm. Maar niet met de beentjes omhoog, nee, er staat een rondje hardlopen op de planning en daarna mogen de beentjes omhoog. De bedoeling van mijn rondje op deze zondag was rustig aan doen en helemaal uitlopen aan één stuk.

3 km en alle trainingen gedaan

Laat ik deze goede week eens doortrekken en er weer een lekkere week van maken.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie