Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

3x inspirerende hardloopboeken

Ik lees graag en al helemaal als het over hardlopen gaat. Verhalen over atleten, hardlopers zowel recreanten als topsporters, coaches enz. Ik vind het interessant en inspirerend  Mijn collectie hardloopboeken is nog niet zo heel groot maar beetje bij beetje vult het zich aan. Vandaag lees je over mijn drie favoriete hardloopboeken van dit moment. 

3x inspirerende hardloopboeken

Dolf Jansen – Altijd verder

“Eigenlijk heb ik nooit een baan gehad. Een echte baan. Wat dat betreft ben ik net een topsporter. Dolf Jansen (bouwjaar 63, 61 kilo, rusthartslag 38) is een fervent hardloper. Hij loopt vaak, ver en al zo n 29 jaar. Is het dan, na zo n 115.000 kilometer, niet eindelijk tijd om te vertellen waarom? En waar? En hoe hard, hoe mooi, hoe lekker, hoe zwaar? Dolf vindt van wel. Altijd verder gaat over de pijn van het tempo, het branden van de longen, het schroeien der spieren, het snijden van de wind, het kraken van de voeten, het piepen van de liezen. En wat er verder allemaal zo vreselijk lekker is aan hardlopen..Met daarin alle plekken waar hij loopt en liep, met alle verhalen, avonturen en ontmoetingen. Met elke hartslag en elke kilometer. ” 

Goed, dit is niet het nieuwste boek, maar wel een boek dat ik iedereen aanraad. Om heel eerlijk te zijn kende ik Dolf Jansen alleen van zijn columns van Runner’s World. Zijn schrijfstijl sprak me daar al aan, ik was wel benieuwd naar zijn boek. Dit boek heb ik al een tijdje uit maar ik zou hem zo nog een keer kunnen lezen. Zijn boek is inspirerend en herkenbaar. Oké, ik loop dan geen duizenden kilometers in een jaar, maar als hardloper ken je het gevoel dat je altijd maar verder en meer wil! Wil je een boek dat goed geordend is en duidelijk te lezen is, dan is dit niet jouw boek. Dit boek is chaotisch maar dat heeft zeker ook wat!

Dolf Jansen – Altijd verder kan je kopen bij bol.com voor 15 euro.

3x inspirerende hardloopboeken

Haruki Murakami – Waarover ik praat als ik over hardlopen praat

“Waarover praat hij als hij over hardlopen praat? Lang niet alleen over hardlopen: de herinneringen die hij ophaalt aan gelopen marathons en (mini)triatlons zijn gelardeerd met bespiegelingen over het schrijven. Zoals hij ‘plotseling’ begon met hardlopen, zo begon hij plotseling met schrijven. Hij mat zich voor beide disciplines een streng regime aan dat in beide gevallen vrucht droeg: er volgden vele marathons en romans.”

Haruki Murakami is een geweldige en mooie schrijver. In dit boek vertelt hij hoe hardlopen zijn leven beïnvloed heeft. Hij is vooral hardloper die van lange duurlopen houdt, hij rent marathons, ultra’s en zelfs triatlons! Hij beschrijft zijn ervaring, zijn kennis als een soort doek die je om je heen wikkelt en je laat je inspireren. Sommige stukken zijn wat langdradig maar wanneer hij het over het hardlopen gaat wil je het boek niet meer weg leggen. Mocht je aan het trainen zijn voor de marathon van New York, dan raad ik het helemaal aan maar ook voor beginners is dit boek een must have om verder geïnspireerd te raken!

Haruki Murakami – Waarover ik praat als ik over hardlopen praat kan je kopen bij bol.com voor 15 euro.

3x inspirerende hardloopboeken

Lornah Kiplagat- Het meisje van de nacht

“Lornah Kiplagat is niet alleen hardloopster, maar ook een loopster met een hart. Ze laat zien dat topsport en sociale bewogenheid in elkaar kunnen overlopen. Door sport en educatie probeert Kiplagat kansarme jonge vrouwen in Kenia een kansrijke toekomst te bieden. Een stille revolutie voltrekt zich in haar eind 2000 geopende High Altitude Training Centre in de Rift Vallei, het Mekka van het langeafstandslopen. Hoewel ze in een maatschappij leven waar de man het anno 2008 nog altijd voor het zeggen heeft, leren de talenten zich aan de traditionele rolpatronen te ontworstelen. Zetten ze er de eerste stap naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.”

Ik volg Lornah Kiplagat al een tijdje en ik bewonder haar kracht, doorzettingsvermogen en haar dromen die ze aan het realiseren is en heeft gerealiseerd. Het boek is niet door haar geschreven maar door Marco Knippen, maar ze was nauw betrokken. Het boek is misschien wel een eerbetoon naar Lornah, maar vooral ook een boek dat gelezen moet worden. Je volgt haar reis, van Afrika tot een topatleet met veel gouden medailles, maar ook van een sterke vrouw met een eigen onderneming en een fonds. Ze zet zich in om jonge vrouwen in Kenia een toekomst te bieden door sport en educatie. Het boek leest heel gemakkelijk weg en is wederom een enorm inspirerend boek!

Lornah Kiplagat- Het meisje van de nacht kan je kopen bij bol.com voor 16,95 euro.

3x inspirerende hardloopboeken

Heb jij een van deze boeken gelezen? Zo ja, wat vond jij ervan?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie