Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

3x leuke hardlooproutes in Hilversum

Zoals jullie misschien wel weten, woon ik (Josianne) in Hilversum en dat is dan (logisch) ook de plaats waar ik het vaakste hardloop. Er zijn verschillende rondjes die ik regelmatig ren, maar er zijn toch wel een paar favoriete rondjes. Mocht je zelf ook in Hilversum wonen (of in omgeving Hilversum), dan kun je deze rondjes ook een keer uitproberen. Ze beginnen allemaal in het centrum dus dat is goed te doen!

5 kilometer

 photo 5 km_zpsw731z7is.png
 photo Route Hilversum 1_zpsr9uvbuf6.jpg
Bij deze ronde vertrek je, zoals ik al zei, op de Groest. Dat is middenin het centrum. Vervolgens gaan we een klein stukje het centrum uit, richting de snelweg. Maar we gaan niet richting de snelweg, bij de ‘Arena’ slaan we het terrein op waarbij je langs het hoofdkantoor van Nike Europa komt (hoe leuk is dat!). Daarna kom je weer op de ‘grote weg’ en gaan we een klein stukje richting het ziekenhuis in Hilversum. Daar lopen we langsaf, tot we uiteindelijk op de Minckelersstraat komen waar zwembad de Lieberg aan ligt. We slaan daar linksaf, weer terug richting het centrum. We rennen onder het spoor door en komen uiteindelijk weer op de Groest uit. Hop, 5 kilometer erbij!

7 kilometer

 photo 7 km_zps07fxmrqo.png
 photo Route Hilversum 3_zpskaqsopdj.jpg
Ga je voor een iets groter rondje, dan is dit een hele goede. Je pakt meteen een paar heuvels mee, dus dat is lekker trainen voor bijvoorbeeld de Bruggenloop. Ook nu beginnen we op de Groest en we lopen richting de Kerkbrink (het pleintje met het museum). Daar gaan we rechts zodat we op de ‘s-Gravelandseweg komen. Daar ren je langs de Run2Day af helemaal tot je bij het eerste stoplicht komt. Daar slaan we rechtsaf, langs MINI en BMW af, de Bussummergrintweg op. Hier wordt het even pittig; je moet een heuvel op! Deze weg heeft vervolgens wel vijf verschillende namen, maar wat we doen is de hele weg af rennen. We rennen langs het Mediapark, over het spoor, tot we bij de Kamerlingh Onnesweg komen. Hier kun je richting Laren, maar dat doen we niet. We rennen over de Kamerlingh Onnes weg. Dit doen we tot we de brandweer tegenkomen en daar slaan we de weg in, bij de Lorentz weg. We rennen weer langs de Lieberg af, langs de Lidl en rennen uiteindelijk weer onder het spoor door tot aan de Groest. Yess, 7 kilometer op de teller!

10 kilometer

 photo 10 km_zpsv66cvszj.png
 photo Route Hilversum 2_zpss04wvr3q.jpg
In het weekend is dit een hele fijne route. We rennen namelijk een stukje over de Hilversumse heide en dat is heel erg leuk. Ook nu starten we in het centrum, maar waar we bij de route van 5 km richting Nike gingen, gaan we nu vlak daarvoor naar rechts, dus nog voor je het spoor oversteekt (bij station Hilversum Sportpark). Die weg, de Utrechtseweg, rennen we een heel stuk tot we bij de ‘ingang’ van de heide komen. Daar kun je natuurlijk rennen wat je wil, maar ik ren meestal een deel van de omtrek. Je ziet op de afbeelding een scherpe bocht naar links, dat is bij de hekjes op de hoek van de heide. Als je dan een stukje rechtdoor rent, zo’n 500 meter, dan zie je op een gegeven moment een mooi pad naar links; de heide weer op. Dat doen we dan ook en vervolgens rennen we tot aan die bosrand. Daarna rennen we de hele route weer terug zoals we die ook op de heenweg hebben gedaan. Een heerlijke route van 10 kilometer!

Dit zijn mijn drie favorite rondes om te lopen in Hilversum. Woon je daar ook? Laat me weten wat jouw favoriete ronde is! En misschien kunnen we wel een keer samen lopen; lijkt me hartstikke gezellig.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

7 Comments

 • anke

  11 januari 2016 at 22:31

  Drankje Henk, die zijn gaaf. Ik ben het met je eens: de allermooiste routes liggen óm Hilversum heen. Zoveel hei, bos en natuur!
  Ik heb dit jaar al (2016) de route van Natuurmonumenten over de Buitenplaatsen gelopen door ’s Graveland. En ik kom ook graag door Anna’s Hoeve en Lage Vuursche. Achter het Media Park ligt ook een gaaf parkje met vlondertjes en de natuurbrug.
  De allermooiste route echter loopt helemaal om Hilversum heen en is de meeste duidelijk aangegeven route van Nederland: het VoetenPad. Is wel een hele dikke afstand van 28 kilometer, maar prima op te delen in verschillende stukjes met de bushaltes en stations onderweg.

  Zeg het maar Josiane: ik kom graag naar Hilversum toe (waar ik een jaar of 7 heb gewoond) en ik loop met je mee. Je boft maar in zo’n mooi gebied.

  Beantwoorden
 • david mol

  30 april 2018 at 07:30

  hoi allen .

  ik heb vanmorgen de 5 km gelopen was een leuk rondje door hsum.
  ik in 31 min weer bij de tunnel op de minckelestraat en vedder uitgelopen .
  en ja in de regen .
  is er misschien iemand die met mij samen wil lopen de 7 of de 10 km

  gr david mol

  Beantwoorden

Geef een reactie