Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

4 musthaves voor de zomerloper

Eindelijk, de zomer komt er weer aan! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik moet in de zomer aan andere dingen denken qua hardlopen dan in de winter. Waar ik in de winter mijn hoofdband niet wil vergeten (koude oren!), moet ik in de zomer een plek vinden voor mijn spullen die niet meer in mijn jaszakken kunnen en mezelf beschermen tegen de zon. Wij hebben een lijstje met musthaves voor de zomer!

4 musthaves voor de zomerloper

Bron

Drinkgordel

Als het warm is, moet je ervoor zorgen dat je genoeg drinkt. Neem dus water mee voor onderweg! Er zijn verschillende opties. Zo kun je voor een drinkgordel kiezen, maar ook voor een camelbag of zo’n hardloopfles dat tegelijkertijd een handvat is.

Ik heb vorig jaar een drinkgordel gekregen. Waar ik persoonlijk voorkeur aan geef is een gordel met meerdere flesjes, zodat het gewicht verdeeld is. Ook moet het niet al te lastig zijn om de flesjes er uit te trekken. Met een zakje er in is handig voor bijvoorbeeld gelletjes, pasjes of je telefoon. En kijk ook of er elastiek in de band zit. Als dat niet zo is, dan is het namelijk lastig om de band precies zo af te stellen dat ‘ie niet te strak zat, maar ook niet beweegt.

4 musthaves voor de zomerloper

SPIbelt

De SPIbelt is een mooie vervanging van je jaszakken. Zelf doe ik in de winter lekker makkelijk mijn sleutel, telefoon en id-kaart in mijn zakken, maar in de zomer past dat niet allemaal in mijn broekzak (als ik dat al heb). Dan is een SPIbelt erg handig.

Volgens de meiden die ervaring hebben met de SPIbelt is het geweldig. Zelf heb ik een neppe, waar mijn nieuwe telefoon niet in zou passen. Maar voor mijn sleutel, pasjes en eventueel wat geld is het nog steeds heel erg handig!

4 musthaves voor de zomerloper

Bron

Zonbescherming

Heerlijk, dat hardlopen in de zon. Maar bescherm jezelf tegen zowel de zon als de hitte.

 • Smeer jezelf in met zonnebrand: let erop dat je het er niet af kan zweten
 • Doe een zonnebril op: kies bijvoorbeeld voor een speciale sportzonnebril, deze zijn vaak lichtgewicht en er is rekening gehouden met zweet
 • Doe een petje op: niet alleen om niet je hoofd te verbranden, maar ook om je hoofd koel te houden. Let er dan op dat het een speciaal zomerpetje is die de warmte er uit laat
 • Let op je lippen: smeer bijvoorbeeld met een lippenbalsem met SPF

4 musthaves voor de zomerloper

Sportarmband

Een sportarmband is hartstikke handig. Je stopt je telefoon er in, je id-kaart past er vast ook nog achter en vaak zit er een apart vakje bij voor je sleutel. Je hebt geen dingen om je heupen hangen en je hoeft ook je telefoon nergens uit te halen om ‘m te bedienen. Fijn! Dit zie je ook veel bij wedstrijden.

Ik heb zelf deze telefoonband *. Ik heb er nog twee (ja, allemaal voor dezelfde telefoon, haha!), maar die laten los als ik teveel zweet op mijn arm. Wat helaas nog eens gebeurd tijdens de zomer. Het fijnste van deze? Dat er een randje zit die je over je telefoon kan doen, zodat hij aan beide kanten er in zit. De reden dat ik niet weet of het een boven- of onderkant is, is omdat het gaatje voor de oortjes onderaan zitten, terwijl die bij een iPhone 4 (waar mijn hoesje voor bedoelt is) bovenop zitten… (Oh, nu ik nog eens de foto’s bekijk op de webshop: volgens mij heb ik het hoesje voor de iPhone 5… Daar zit zo te zien een gat aan de onderkant.)

*Dit product is opgestuurd door een bedrijf om te testen.

Overig

En dan ben je nog niet eens klaar…

 • Korte broek aan? Hemdje aan? Kijk dan uit voor schuurplekjes, vooral bij je dijen en je oksels. Er zijn speciale smeerseltjes om dit tegen te gaan, maar vaseline of talkpoeder wordt ook veel gebruikt.
 • Misschien is het handig een zweetbandje om te doen, zodat je even langs je gezicht kan vegen als je te erg zweet
 • Vul één of twee van je flesjes met sportdrank in plaats van met water, voor de mineralen.
 • Neem eventueel wat extra geld mee, zodat je onderweg iets te drinken kunt kopen als het nodig mocht zijn.

Heb jij nog aanvullingen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

 • Margot

  24 april 2015 at 15:33

  Ik vind een echte sportbril een meerwaarde over je gewone zonnebril. Ook voor het paardrijden draag ik altijd een sportbril. Die zijn inderdaad lichtgewichten en zakken tenminste niet constant van je neus 😀
  Voor mijn duurlopen heb ik ook altijd een fuelbelt mee met twee flesjes water.
  En voor het telefoonhoesje kan ik ook dat van adidas aanraden voor de iphone 5s! Top!

  Beantwoorden
 • Cindy

  26 april 2015 at 22:29

  Ik heb al wel een petje voor tegen de zon, maar ik heb nog geen sportbril. Het liefste zou ik er één op sterkte willen, zodat ik geen gedonder met mijn lenzen heb, maar dat wordt weer een duur grapje. Waar kan ik een goede sportbril halen in verschillende prijsklasses?

  Beantwoorden

Geef een reactie