Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

5 audioboeken voor tijdens je run

Ga je nooit de deur uit zonder telefoon of iPod? Luister je graag naar muziek of de radio? Waarom luister je niet eens een audiobook? Zo kun je hardlopen en ‘lezen’ tegelijk. Twee vliegen in één klap! Wij hebben 5 leuke audioboeken voor je op een rij gezet. 

1. Running like a girl, Alexandra Heminsley

Patricia schreef er al eens een review over: Running like a girl. En ook ik heb dit boek verslonden. Zo herkenbaar! Toevallig schrijft Alexandra in dit boek dat ze graag naar audioboeken luistert tijdens lange lopen. En ik had dit boek ook graag gehad, tijdens mijn runs van 30 kilometer. Je vindt de Engelstalige versie van het boek hier.

2. What I talk about when I talk about running: a memoir, Haruki Murakami

Hét boek over lange afstanden, om te luisteren tijdens lange afstanden. De Japanse schrijver Murakami trekt parallellen tussen het lopen van lange afstanden en schrijven, en die impact van deze activiteiten op zijn leven. Staat nog op mijn lijstje met must-reads!

Je vindt de Engelstalige versie van het boek hier.

3. De geboren renner, Christopher McDougall

Dit boek gaat over de legendarische hardloopprestaties van de Tarahumaras, indianen in het noorden van Mexico. McDougall bespreekt hun prestaties aan de hand van twee ultramarathons: de Amerikaanse Leadville Trail én een ultramarathon in hun woongebied Barranca del Cobre. Hij vergelijkt een kleine groep Tarahumaras met Amerikaanse hardlopers. McDougall is naast schrijver ook hardloper. Hij probeert zichzelf de bijzondere hardloopstijl van de Tarahumaras eigen te maken. Interessant!

Je vindt de Engelstalige versie van het boek hier.

4. Runner’s World Complete Book of Running

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen? Wat kun je als hardloper het beste eten, en wat niet? Wat zijn de voor- en nadelen van water en sportdrank? Hoe train je voor een marathon? Het antwoord op deze en vele andere vragen hoor je in het audiobook van Runner’s World, de Bijbel der Hardlopers.

Je vindt het audioboek hier.

5. The long run, Mishka Shubaly

Hoewel dit boek begint en eindigt met hardlopen, gaat het grootste deel van het boek niet over hardlopen. Het boek gaat over de schrijver zelf: over zijn jeugd, hoe hij worstelde met verslavingen, zijn relaties. Hij vertelt over zijn leven in New York City en over dat wat ervoor zorgde dat hij zijn leven en levensstijl veranderde: hardlopen.

Je vindt de Engelstalige versie van het boek hier.

Heb jij nog een goede tip?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie