Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Tips
 • /
 • 5 x alternatieve verlichting

5 x alternatieve verlichting

Het is herfst! En dat betekent dat de dagen in rap tempo korter worden. ’s Ochtends zie je de zon tijdens je rondje opkomen. En loop je liever ’s avonds na het eten? Dikke kans dat je dan door het donker je weg moet vinden. Als je in het donker hardloopt, is het slim verlichting te dragen. Zodat andere weggebruikers je zien. Heb je (nog) geen speciaal lampje of vestje voor hardlopers in huis? Geen nood, hier 5 tips, met huis-tuin-en-keukenideeën!

1. Fietslampje
Inmiddels ren ik met een lampje speciaal ontworpen voor hardlopers, maar het fietslampje is jarenlang mijn redding geweest. De twee meest gebruikelijke losse fietslampjes zijn de kleintjes met een koordje, of de iets grotere met een clipje. De kleintjes bond ik aan de rits van mijn jack, de grotere clipte ik vast aan mijn tight, Flipbelt of shirt. Misschien niet ideaal, maar de beste oplossing als je niets anders in huis hebt.

2. Lichtgevende stokjes
Vroeger de hit op elk disco(kinder)feestje: de glow lights. Dunne rechte buisjes die je eerst moet ‘knakken’. Dan verschijnt er een felle gloed in roze, groen, geel of oranje die wel uren aanhoudt. Het voordeel van de stokjes? Ze zijn goedkoop, te koop in speelgoed- en feestwinkels en je draagt heel eenvoudig een of meerdere lampjes om je pols, enkel of nek. Helaas kun je ze maar een keer gebruiken.

3. Armband met led-verlichting
Nu komen we al wat meer in de reguliere verlichting voor hardlopers: de armband met led-verlichting. Van stug plastic tot een soepele armband, en van knipperlichten tot een enkel fel schijnsel. De armbanden met led-verlichting hebben vaak meerdere standen, zijn makkelijk om (boven)arm of been te bevestigen en reflecteren het licht van bijvoorbeeld autolampen. Te koop bij sportzaken of via internet.

4.Reflectiehesje
Toegegeven: je ziet eruit als een medewerker van Rijkswaterstaat. Maar he, je valt wel op met een knalgeel reflectiehesje! Je trek ‘m heel eenvoudig aan over je shirt of jack. Je koopt ‘m bij een sportzaak, outdoorwinkel, hardloopzaak of via internet.

5. Borstlamp
Loop je regelmatig door gebieden zonder goede (straat)verlichting? Of wil je zeker zijn dat jij je medeweggebruikers ziet, en zij jou? Vergeet de hoofdlamp, kies voor een borstlampje. Zo kun je goed zien waar je stapt.

Binnenkort test Just Keep Running zo’n borstlampje. Hou de website in de gaten!

Ga jij hardlopen in het donker? Zo ja, hoe val jij dan op?

Foto’s via Kalenji / Pixabay /

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

 • Jessica

  30 september 2015 at 21:41

  Ik gebruik nu de Orbiloc Dog Dual en Ezydog Adventure en ook de Curli Luumi ledlamp. (testen welke het beste werkt.) ze knipperen en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Let op knipperen valt meer op maar ‘vast’ licht is beter voor locatiebepaling. De kleurkeuze is ook nog even mooi om te weten. Zo is oranje van veraf zichtbaar (regen, mist) wordt blauw met gevaar oid (zwaailampen) geasioseerd. Leuk geschreven. En een vestje; ik zweet me nu nog kapot in die dingen geef mij dan maar lampjes.
  Succes met je avond rondjes
  met vriendelijke groet,
  Jessica
  PeJediertotaal

  Beantwoorden

Geef een reactie