Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

5x: de beste hardloopapps

Ik denk dat het aantal personen dat met behulp van een hardloopapp hardloopt de afgelopen jaren flink is gestegen. Waar je een aantal jaren geleden nog naar buiten ging om gewoon een stukje hard te lopen, kun je nu niet weg voordat Nike+ of een andere hardloopapp opgestart is. Na je run wil je alle gegevens zo snel mogelijk opslaan om daarna alles te delen via social media. We lichtten al toe wat de voor- en nadelen van hardloopapps zijn, maar als je dan toch gaat lopen met behulp van een hardloopapp, probeer dan zeker de volgende eens uit.

Nike+

Nike+ is misschien wel de meest bekende uit dit rijtje. Uit een samenwerking tussen Nike en Tomtom + Garmin is deze app ontstaan en hij werkt heel makkelijk. Deze hardloopapp is volledig gratis; het enige wat je nodig hebt is een Nike+ account, maar dat is zo aangemaakt! Je zet de app aan, en daarvoor kun je al verschillende dingen invoeren: loop je met muziek, loop je buiten of binnen en hoe wil je het scherm voor je zien? Achteraf kun je ook een heleboel gegevens invoeren: hoe ging de loop, hoe was de temperatuur en hoeveel kilometers heb je op een bepaalde schoen gerend? Een ideale app dus die zeer geschikt is voor de beginnende loper!

Nike+ is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

RunKeeper

Runkeeper is een fijne basisapp, zeker voor iemand die niet per sé al z’n runs wil vergelijken met anderen. Natuurlijk kun je bij deze app ook je statistieken delen op Facebook en Twitter, maar je vergelijkt jezelf niet met de rest. Ook bij Runkeeper zie je een aantal gegevens: afstand, gemiddelde snelheid en de afgelegde tijd. Voor een startende hardloper een prima app!

Runkeeper is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

Strava

Strava lijkt redelijk vergelijkbaar met Nike+: je gaat rennen en de app registreert verschillende dingen, zoals de gerende afstand en de locatie waar je hebt gerend. Maar wat er anders is aan Strava, is dat je om bepaalde delen van je parcours kunt ‘strijden’ met anderen. Het is opgedeeld in segmenten, en je kunt dus ‘king’ of ‘queen’ worden van zo’n segment: wie heeft er het snelste overheen gerend? Dit is dus net als strijden om een hoger plekje op het leaderboard bij Nike, maar dan niet in aantal kilometers, maar snelst gerende kilometers.

Strava is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

RunTastic

Runtastic is de vierde app die we hier behandelen; deze hardloopapp is wat minder uitgebreid dan de apps die we al behandeld hebben. Zo heb je wel GPS tracking, meting van afstand, duur, snelheid tempo, calorieverbruik en je trainings historie, maar heb je geen routes, kun je je hartslag er niet aan koppelen en kun je geen interval doen. Voor de beginnende loper is dit wel een goede app, omdat je er de basis zeker wel mee kunt doen, maar zodra je het iets uitgebreider wil zul je toch de pro-versie aan moeten schaffen.

Runtastic is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store. We konden helaas nergens vinden wat de pro-versie kost.

Endomondo

Dan is er nog Endomondo, deze hardloopapp is vergelijkbaar met de andere apps die we hierboven beschreven: ook hiermee kun je de GPS aanzetten, je kunt vrienden toevoegen en daarmee de strijd aangaan en verschillende challenges opzetten. In de gratis versie worden tijd en afstand opgeslagen, wil je een uitgebreide versie, dan zul je een abonnement moeten nemen: dit kost €3,59 per maand of €26,99 per jaar.

Met welke app loop jij?

Oh, en die foto bovenaan? Die is genomen omdat hardlopen gewoon altijd heel erg fijn is, of je dat nou met of zonder app doet.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

7 Comments

 • Linda

  6 oktober 2015 at 16:24

  Strava gebruik ik! Tijdens wedstrijden merk ik alleen dat de GPS niet altijd klopt, dus ik blijf er zeker mee trainen maar bij wedstrijden ga ik nu denk ik alleen met de stopwatch op mijn horloge lopen. Verder een prima app!

  Beantwoorden
 • Marjolein

  6 oktober 2015 at 16:31

  Zelf loop ik met een Nike+ Sportwatch, maar dat is natuurlijk wel een beetje te vergelijken met de Nike Running App. Soms vind ik het wel jammer dat ik geen foto’s kan toevoegen aan mijn run, haha. Maar zo’n horloge is toch wel heel ideaal 😀

  Beantwoorden
 • Mathilde

  6 oktober 2015 at 17:08

  Ik ren zelf met een Tom Tom-horloge, maar vindt de website die daar aan gekoppeld is echt waardeloos. Upload mijn runs op Strava (voor het vergelijken van tijden, het spelelement en het makkelijk volgen van vrienden), Endomondo (voor het bijhouden van al mijn sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, schaatsen) en looptijden.nl (geeft een helder overzicht van je runs, houdt kilometers per schoenen bij). Gelukkig gaat het uploaden bij de eerste twee automatisch, dus kost bijna geen moeite!

  Beantwoorden
 • Yildiz

  11 oktober 2015 at 11:12

  Ik gebruik tijdens het lopen Tomtom cardio-horloge. De website hiervan vind ik niet echt bijzonder en gelukkig gaan de gegevens automatisch naar Runkeeper. Als ik een lange duurloop alleen loop dan heb ik Looptijden op mijn iphone aan staan zodat ze mij thuis kunnen volgen. Ook vind ik looptijden leuk om met het tegelspel mee te doen.

  Beantwoorden

Geef een reactie