Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Tips
  • /
  • 5x Motiveer jezelf om 's avonds hard te lopen

5x Motiveer jezelf om 's avonds hard te lopen

Hoewel ik het persoonlijk veel fijner om in de herfst of in de winter te gaan hardlopen, vind ik het af en toe toch lastig om mezelf te motiveren om daadwerkelijk naar buiten te gaan, zeker als ik een lange dag heb gewerkt. Het is koud, het is donker (om 17:30 uur al!) en ik heb honger. Maar hoe motiveer je jezelf dan om toch even naar buiten gaan? Daarom: 5x motiveer jezelf om ’s avonds hard te lopen.

 photo 5x Motiveer jezelf om s avonds hard te lopen 3_zpswj0whyvl.jpg

1. Haal je stappendoel

Dit is voor degenen met een stappenteller, inclusief mijzelf. Zeker als ik een dag op kantoor gezeten heb, dan heb ik nog maar zo’n 5000 stappen gezet om 17:00 uur, en dat terwijl m’n doel 10.000 stappen is. Omdat ik zelf nogal graag m’n doel wil behalen, motiveert mij dit vaak om toch even een stukje te gaan hardlopen. Resultaat: doel gehaald!

2. Je slaapt daarna veel lekkerder

Omdat je jezelf moe maakt zo vlak voor het slapen gaan, slaap je veel beter, dieper en vaster.

3. Je kunt je hoofd leegmaken

Misschien heb je wel een drukke dag op je werk gehad met veel stressvolle meetings en afspraken. Niets is dan lekkerder om na het werk nog even naar buiten te gaan om lekker een stukje te gaan hardlopen. Als ik in m’n eentje ga hardlopen, dan klets ik vaak een beetje tegen mezelf (in m’n hoofd hoor haha) om op die manier de dag door te nemen.

 photo 5x Motiveer jezelf om s avonds hard te lopen 2_zpsgufkap8j.jpg

4. Je kunt daarna een extra bord boerenkool opscheppen

Als je ’s avonds gaat hardlopen in de herfst, dan ruik je vaak allerlei lekkere geuren uit de huizen komen. Allemaal mensen die al heerlijk gaan eten. In de zomer ruik je barbecue, maar in de herfst ruik je stamppot of pompoensoep of allerlei andere heerlijke gerechten. Ik krijg daar zelf altijd een beetje extra honger van en hóe fijn is het als je dan thuiskomt en je kunt meteen aanschuiven voor een heerlijk bordje stamppot (wel even je partner lief aankijken).

5. Je voelt je daarna heel goed

Misschien heb je het hardlopen de hele dag al een beetje uitgesteld omdat je geen tijd of geen zin had. Misschien zat je wel in de trein naar huis en dacht je: no way dat ik nog ga sporten. Ik ben zó moe; ik heb daar echt geen zin in. Ga dan toch! Het is heel logisch dat we ’s avonds geen zin meer hebben om te sporten of hard te lopen; we hebben immers al de hele dag gezeten. Als je dan toch nog even gaat (al is het maar tien minuten!) dan ben je toch nog even heel goed bezig geweest en dat voel je!

Als je ’s avonds gaat hardlopen, zorg er dan wel voor dat je goed verlicht bent! Ikzelf ren altijd met twee lampjes om m’n armen en waar mogelijk in reflecterende kleding.

Hoe motiveren jullie jezelf als je na een lange dag werken nog moet gaan hardlopen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie