Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

6 redenen waarom de herfst top is

Het is vroeg donker, de straat ligt bezaaid met bladeren en mijn korte sportbroekje heb ik vervangen door een langere tight. Het is herfst. En jup, dat is mijn favoriete seizoen. Call me crazy. Weer (wind, regen!), mode en hardlopen: het is allemaal beter in het najaar. Niet overtuigd? Dan hier mijn 6 redenen waarom de herfst top is.

1. Het wedstrijdseizoen is weer begonnen

Na die bloedhete, saaie zomermaanden waarin het leek of heel Nederland elders verkeerde, zie je nu overal weer hardlopers opduiken. En niet zonder reden: er moet getraind worden, want het hardloopseizoen is weer begonnen! De Dam tot Damloop is traditiegetrouw de aftrap van het hardloopseizoen. Daarna volgen onder andere de Zevenheuvelenloop, de Bruggenloop en de Halve van Egmond. Als je wilt, kun je elk weekend aan de start staan van een ander hardloopevent. Dat is toch veel leuker dan die stille zomermaanden? Waar doe jij aan mee?

2. Ik start met trainen voor de hele marathon in het voorjaar

Je leest het goed: ik ga weer een marathon lopen! Vorig jaar liep ik voor de allereerste keer een marathon, in mijn oh zo geliefde Rotterdam. Het was een geweldige ervaring en die snakt naar meer. Zodra de inschrijving opende, heb ik mij aangemeld voor #MR16. Mijn echte marathontraining begint pas in december. Maar voor die tijd moet mijn basisconditie in orde zijn. Trainen dus! En ik ben vast niet de enige. Heb jij een (halve) marathon op het oog?

3. Ik zweet minder

Het is een beetje gênant, zoveel als ik zweet in de zomer. Zelfs met het meest relaxte tempo kom ik na 3 kilometer nog steeds met kletsnat haar thuis aan. Maar zodra de temperatuur een beetje zakt, ben ik na een lange duurloop nog redelijk aantoonbaar. Zweet jij minder in het najaar?

4. De lange tights en jasje mogen weer uit de kast

Heerlijk hoor, die dagen dat ik in niets meer dan een tanktop en kort broekje kon gaan hardlopen. Maar net zoals ik blij ben dat mijn vesten en truien weer vooraan in de kast hangen, vind ik het ook leuk om mijn hardloopgarderobe om te wisselen. De shirtjes zonder mouwen en korte broekjes verplaats ik naar achter in de kast, de lange tights, regenjasjes en driekwartbroeken haal ik naar voren. En: wat is een betere reden om te shoppen dan de start van een nieuw seizoen? Welk hardloopitem wil jij dit najaar aan je collectie toevoegen?

5. Het regent!

Ik houd dus heel erg van regen. Echt waar. Oké, ook ik word een beetje chagrijnig als het een maand lang dag in, dag uit regent. Maar een goede plensbui op zijn tijd? Heerlijk. Je moet even een drempel over om dan te gaan rennen. Maar eenmaal buiten voel ik me één met de natuur. Mijn work-out voelt nóg beter, alsof ik nog gezonder bezig ben. En regen, of zweet, wat maakt het uit? Loop jij graag in de regen?

6. De natuur is prachtig

Een veld bloemen vol in bloei. Een strakblauwe lucht boven zee op een zomerdag. Allemaal schitterend. Maar nergens kan ik zo van genieten als het bos en de duinen in de herfst. Bruin, oranje en groen. De lucht koel, maar nog niet ijskoud.

Houd jij ook van de herfst?

 

 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

  • monique

    9 oktober 2015 at 21:25

    Ik heb vandaag voor het eerst ervaren waarom de herfst ook alweer top is.. Maastricht is zo mooooi in de herfst! Verder thanks voor het highlighten van de positieve punten van de herfst, ik heb altijd last van een herfstdipje na een mooie zomer! 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie