Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

6,66 km, hell yeah!

Heel eerlijk? Ik heb in de afgelopen week maar één keer hardgelopen. Maar wel heel veel bewogen en ik heb genoeg te vertellen!

Sportschool
Maandagochtend begon ik weer in de sportschool. Ik besloot gelijk al dat ik dat voortaan naar dinsdag verplaats. Op maandagochtend is er altijd een jongen die een uur (!) lang dat ene apparaat bezet houdt wat ik nodig heb voor twee van mijn oefeningen en waar ik altijd mee begin. Ik kan die oefeningen niet met dumbells doen, want zo sterk zijn mijn armen (nog) niet, haha. Zelf als ik voor hem aan kom bij de sportschool, dan krijgt hij het voor elkaar om eerder bij dat apparaat te zijn, ook als ik mijn 5 minuten warm fietsen oversla (want ik kom tenslotte al op de fiets naar de sportschool).

Anyway, ik deed nu 10 minuten warm fietsen en draaide daarna mijn rondje oefeningen om, in de hoop dat hij klaar zou zijn met zijn oefeningen als ik al mijn andere oefeningen had gedaan. Was ‘ie niet. Dus ik 10 minuten fietsen als cool down, is hij klaar! Dus toen ben ik die oefeningen alsnog maar gaan doen en heb ik daarna weer 5 minuten gefietst. Voortaan dus op dinsdag naar de sportschool!

Budapest!
Maandagavond nam ik de trein naar Eindhoven, want dinsdagochtend vloog ik naar Budapest! Dat was mijn afstudeercadeautje aan mezelf, haha. Helaas geen bagageruimte/tijd om te gaan hardlopen, maar dat komt wel een andere keer. Ik beklom bergen (voor ons, voor hun meer heuvels denk ik zo), liep ruim 30 kilometer en heb het enorm naar mijn zin gehad. Verder verzamelde ik 3 blaren en heel veel uren slaap te kort, maar het was het helemaal waard.

6,66 km
Donderdag hoopte ik dat die vriend met wie ik tegenwoordig eens per week loop, het was vergeten. Dat ik niet hoefde te gaan. Ik heb 3 blaren gelopen in Budapest en de blaar op mijn kleine teen is (was) net zo groot als mijn teen zelf. Daarbij had ik veel spierpijn en was ik moe. Maar helaas, hij was het niet vergeten. En ik vond de excuses (inclusief regen) niet goed genoeg om het af te zeggen. Dus we vertrokken voor 6,66 km. Onderweg ging het heel hard regenen, we hebben ook lekker door plassen gestampt, maar het was wel heerlijk! Dit keer had ik mezelf geen doel gesteld, behalve dat ik het uit wilde rennen, geen wandelen ertussen. En dat is gelukt! We deden er 46 minuten en 7 seconden over. Toen realiseerde ik me dat ik weer richting het uur ga qua tijd! Wat heerlijk!

Dit weekend wil ik nog een keertje hardlopen en ik ga waarschijnlijk een groepsles proberen bij Basic Fit met mijn zusje. En volgende maand dus #santastreak, doen jullie mee?! Ik denk dat ik blessures ga krijgen van dagelijks 2,5 km hardlopen, dus ik ga iedere dag minimaal 2,5 wandelen (tenzij ik die dag al ga hardlopen). Misschien doe ik wel om en om, maar daar denk ik nog even rustig over na.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie