Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

7,5 km bij de Zuidersterloop

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de Zuidersterloop. Aan deze loop zitten voor mij veel voordelen. De grootste voordelen: privékleedkamer (mijn werk), genoeg parkeerplek en dichtbij huis. Daarnaast is het een leuke loop. Ik was wel heel benieuwd naar het weer, want vorig jaar brak dat me op. De weersverwachtingen in de week voor de Zuidersterloop gingen van warm, heel warm naar onweer en regen. Uiteindelijk werd het 18 graden en volop zon.

Ik ben gewend op zondag in de ochtend te lopen. Nu moest ik wachten, aangezien de 7,5 km pas om half 3 zou beginnen. Niks mis mee om eens rustig te beginnen op zondag. Een boterham met vlokken, een bordje met appel en aardbei en een glas water als ontbijt. Ontspannen wat lezen, douchen, mijn nagels nog even lakken en hup mijn kleding aan. Voor ik weg ga eet ik een boterham met rookvlees en ei.

7,5 km bij de Zuidersterloop

Mijn vriend brengt me naar de loop toe en dat is wel heel relaxed. Niet zelf rijden is veel fijner en nog gezellig ook. Ik haal mijn startnummer en ontdek dat ik wel een heel gaaf nummer heb. Een snelle inschrijving dus. Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor nummer ik heb. Was ik snel met inschrijven of heb ik een speciaal nummer?

7,5 km bij de Zuidersterloop

Rond kwart over twee ga ik naar de start. De 15 km-lopers komen nog binnen en die zie ik dan ook de finishlaan in gaan. Ik loop wat heen en weer voor de start. Doe mijn veters goed. Kijk nog even op mijn telefoon.

7,5 km bij de Zuidersterloop

Een foto die papa stiekem van mij maakte

Ik zet mijn muziek aan en opeens zie ik daar twee bekenden. Papa en mama staan daar bij de finishlaan! Wat superleuk. Ze komen mijn kant op. Al snel moet ik bij de start gaan staan. Mijn ouders gaan iets verder staan zodat ze me kunnen zien starten. Wat is het leuk dat ze er zijn en vooral omdat ik het niet wist. Zo iets kleins maar wel erg leuk.

7,5 km bij de Zuidersterloop

Eén rondje van 7,5 km met een eindtijd die ik hoop te zetten op 50 minuten of minder. Ik ga lekker van start, niet te hard en niet te zacht. Ik haal mensen in en ik word ingehaald. De sfeer is heerlijk, en lekker ontspannen loopt iedereen de ronde. We lopen eerst een heel stuk door woonwijken heen. Ik heb zin in het bos, maar dat duurde nog even. Wanneer het zover is geniet ik er echt van. Het uitzicht is prachtig en er heerst ondanks de drukte een rust. Een bruggetje over en even verder weer een bruggetje over. We lopen bijna de hele route over de fietspaden, maar opeens hebben we een onverhard stuk. Even wennen, maar wel erg leuk.

Wat me onderweg opvalt is dat het minder heet is dan vorig jaar. Natuurlijk is het warm, maar het lijkt wel of er meer schaduw dit keer is in het bos en daar ben ik erg blij mee. Bij de drankpost neem ik een spons voor wat verkoeling aan. Dat vind ik genieten. Even die verkoeling op mijn voorhoofd en polsen.

Hier en daar haal ik in en word ik zelf ingehaald. We zijn al op 5,5 km als er een dame me inhaalt en ik merk dat er nog iemand niet ver achter me zit. Hou ik haar achter me of niet? 800 meter voor de finish laat ik haar gaan. Verbruik je energie maar ik weet waar ik het eruit kan halen.

Papa staat links van me en maakt foto’s van me. Boost! Papa gehad, nu mama nog. 200 meter voor de finish ga je de finishlaan in en daar halverwege zie ik mama zwaaien. En hier ga ik knallen. Ik sprint de dame voorbij en hou het vol tot het einde.

Ik hoor de mensen klappen die langs de kant staan. De speaker: “en Patricia, het zit er ook weer op”. De dame die de nummers noteert zegt nog gauw, “wat een gaaf nummer heb jij!!” “Ja hè”, is het enige wat ik kan antwoorden. Ik ben enorm blij.

7,53 km en 50:22 geeft mijn horloge aan. De officiële uitslag is 50:16. Ik krijg een waterfles, een blikje Red Bull en samen met mijn ouders haal ik mijn shirt en een AA drink op.

Ik trek gauw het shirt aan, want ik koel gelijk af. Helemaal blij lopen we richting de auto waar mijn vriend staat te wachten.

Deze loop was weer top, de vrijwilligers langs de kant waren aardig, gaven je extra power door wat te zeggen of te klappen en zelfs bussen werden stopgezet. Dat voelt toch wel heel speciaal.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

  • Caroline

    10 juni 2015 at 09:59

    Wat goed zeg! Ik heb zelf de 4,5km gelopen bij de zuidersterloop afgelopen zondag. Dit was voor mij de eerste keer, maar zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden

Geef een reactie