Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

8 irritaties tijdens het hardlopen (deel 2)

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, The Fast And The Furious 7, Dumb and Dumber To. Wat gebeurt er als er iets succesvol is? Dan komt er een vervolg. Zo ook met ‘8 irritaties tijdens het hardlopen’. Mijn lijstje irritaties was nog láng niet volledig en ook jullie hadden flink wat aanvullingen. Daarom, deel 2! 

1. Oordopjes die uit mijn oren vliegen

Ik heb kleine oren. Gevolg? Ronde oordoppen zoals die van Apple passen er maar half in, en vliegen bij de allerkleinste beweging al in het rond. Daarom draag ik altijd in ear oordoppen. Die blijven prima zitten. Meestal. Maar bijvoorbeeld niet bij 25+ graden, als ik zwetend als een paard door de duinen galoppeer strompel. In – uit – in – uit – in – arggghhhh!

2. Fietsers die niet aan de kant gaan

Een klassiekertje. Je rent keurig aan de linkerkant van de weg (we hebben allemaal verkeersles gehad, toch?) zodat je het verkeer ziet aankomen. En zij jou. Denk jij. Maar hoe komt het dan dat ik regelmatig bijna overhoop word gereden door wielrenners/groepjes senioren/gezinnen? De meeste mensen nemen niet eens de moeite om achter elkaar te fietsen, maar rijden met twee (of drie!) personen naast elkaar. Geef me een euro voor alle keren dat ik op handen en voeten in de berm ben beland, en ik trakteer heel Zuid-Holland op een ijsje. Met twee bolletjes.

3. Vliegjes in mijn mond

Och, de lente. Vroeger licht, later donker. Je verruilt je lange gevoerde tight voor korte broekjes en tanktops. Je richt je gezicht naar de zon en loopt heerlijke kilometers in de voorjaarszon. Bij thuiskomst lach je voldaan en gelukkig naar jezelf in de spiegel. Een paar zwartgespikkelde tanden lachen naar je terug. Gatver. Vliegjes. Fruitvliegjes, dikke vliegen, langpotigen, harige bonkers. Je bent niet de enige die er in het voorjaar op uit trekt.

4. Haar voor mijn ogen

Vorig jaar zette de kapper de schaar in mijn lange haren. Tot die tijd gooide ik mijn haar in een hoge staart of knot of maakte ik een vlecht. Nu reiken mijn haren niet eens mijn schouders. Ik frut het tegenwoordig in een piepklein staartje. De pieken en plukken zet ik vast met een handvol speldjes. Zonder succes, overigens. Na 500 meter transformeer ik alsnog in Pieletje Peenhaar en vliegen al die zorgvuldig vastgezette plukken voor mijn ogen.

 photo irritaties 3_zpsumpmcqsz.jpg

Uit de serie: ‘Knappe koppen’.

5. Stoplichten op rood

Oké, ik geef het toe: ik ben gek op stoplichten. Ik ben een intens luie loper. Nee, ik ga niet draven rond de lantaarnpaal, of op de plaats hupsen. Ik sta stil. Ik wacht. Ik rek en strek misschien een beetje. Ik wacht. Ik kom pas weer in actie bij groen licht. Na een hele rits stoplichten ben ik meestal in de duinen of op het strand en begint voor mij de echte run. Tot die tijd? Tranquila

6. Opkruipende broekjes

Een vrij recente irritatie. Zomer = shorts. Hoe fijn het broekje ook is, er komt altijd een punt waarop het stiekem opkruipt. En hoewel mijn bovenbenen niet tegen elkaar aan schuren, ontstaan er door de wrijving van zweet, stof en huid toch knalrode pijnlijke plekjes op mijn dijen. Au.

7. Bellers

Dit is gewoon mijn eigen schuld. Ik kan mijn iPhone thuislaten of ik kan mijn telefoon in vliegtuigstand zetten. Maar ik neem dat ding altijd mee. En ook al staat mijn geluid altijd op stil; als ik mijn oordoppen in heb, dreunt regelmatig toch mijn ringtone door mijn trommelvlies terwijl ik net een hele rits foute hits afwerk. En krijg je ademhaling maar eens rustig, middenin een intervaltraining.

8. Brommers

And the haters gonna hate hate hate hate hate… Ik kan niet ontkennen dat ik op de fiets ook regelmatig vloek op brommers op het fietspad. Dan stoor ik me aan de snelheid waarmee ze voorbij scheuren en de ruimte die ze innemen. Als hardloper erger ik me vooral aan de vieze lucht die ze uitstoten. Toch maar – très Japonais – met een mondkapje lopen?

En jij? Waar erger jij je aan?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

7 Comments

 • Margot

  14 juli 2015 at 15:21

  In de reeks van fietser die niet uit de weg gaan: voetgangers die heel het trottoir bezetten… er zit niets anders op dan de stoep op en af te springen… dan kijken ze vaak met zo een air van jah jij bent hier toch de sporter… Maareuh lieve voetgangers, ik heb misschien wel al heel wat kilometers in de benen en na een lange duurloop ben ik echt reuzeblij als jullie eventjes wat plaats voor me maken!

  Beantwoorden
 • Saskia

  14 juli 2015 at 15:44

  Wat dacht je van wegschuivende haar-banden. Ik heb er nog geen gevonden die én lekker zit zonder je haar met zijn platic ribbels uit je kop te trekken én goed blijft zitten 😉

  Beantwoorden
 • Ann

  14 juli 2015 at 16:28

  Aan fietsers die me inhalen, redelijk snel, redelijk scherp, zonder heel even te bellen of te roepen. Een kort ‘tingetje – hallo ik kom eraan’ is genoeg hoor. Maar ik schrik me steeds helemaal kapot en ben blij dat ik niet juist op dat moment even een beetje van mijn baan ging. *oef – ging weer net goed*

  Beantwoorden
 • Wendy

  14 juli 2015 at 16:30

  Heel herkenbaar. Vooral die fietsers, grrrr.

  Mijn irritaties? Wardrobe failures. Vaak een combinatie van die net afzakkende tight, gecombineerd met het topje dat net te glad is en dus opkruipt tot onder je oksel, en ondergoed dat niet op zijn plek wil blijven zitten. Dan ben ik echt de hele weg bezig met hinkstapsprongen om alles weer op zijn plaats te sjorren. Heel erg irritant.

  Of, en die neemt toe naarmate de warmte toeneemt hier, fietspaden die ontzettend stinken naar hondepoep. Baaaah. Onze gemeente is niet heel erg actief in het opruimen van de rommel en dit is het resultaat. Heel erg vies, en idd broedplek voor vliegen, dat ook nog eens. En oh ja, daardoor zijn de zijkanten ook begroeid met brandnetels, en is het dus oppassen geblazen met korte broekjes. Mieh.

  Beantwoorden
 • Dani

  14 juli 2015 at 17:27

  Dat me app geen signaal geeft en hem flipt door me oordopjes – oooff tot overmaat van ramp bij 10% batterij stopt met gegevens opslaan om energie te besparen…. Aargghhhh@&€*%^*#

  Beantwoorden
 • Miranda

  20 juli 2015 at 21:25

  ”Fietsers die niet aan de kant gaan”, hoe herkenbaar! Fietsers die te lui zijn om aan de kant te gaan, of met hun mobiel in hun hand aan het fietsen zijn en druk aan het appen/facebooken/tweeten/blogs lezen zijn en je dan zowat aanrijden. Een poosje terug gebeurde dit me bijna 2x in 1 run, dus 2x in 1 ronde een sprong opzij moeten maken. IRRITANT!

  Beantwoorden

Geef een reactie