Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

8 irritaties tijdens het hardlopen

Hardlopen is genieten. Ontspanning. Een uitlaadklep. Toch? Jazeker. Maar soms is hardlopen ook keihard bikkelen. Saai. Frustrerend. Of gewoon stomvervelend. Vandaag beschrijf ik eens die kant van hardlopen. Hier zijn mijn 8 meestvoorkomende irritaties tijdens het hardlopen. Herkenbaar?

1. Mensen die je naroepen

Ah, de klassieker. Toen ik 4 jaar geleden begon met hardlopen, werd ik hier al bij mijn eerste run mee geconfronteerd. ‘Zo! Met dat tempo ken je beter gaan wandelen!’ klonk er naast me in plats Leids. En de afgelopen jaren is er eigenlijk weinig veranderd. Er is bijna altijd wel een mafkees met zijn lolbroek aan. Opmerkingen variëren van ‘Hé ga je lekker?’ en ‘Heb je haast ofzo’ tot ‘Zie die kont dan!’ Eerlijk gezegd vind ik deze grappig bedoelde opmerkingen niet het allervervelendst. Erger? Alle variaties op het oudste beroep ter wereld, met bijbehorend gesis.

2. Mensen die iets naar je gooien

Serieus. Dit is me één keer overkomen. Afgelopen winter stapte ik aan het begin van de avond de deur uit. Ik had er zin in en vertrok vol goede moed. Aan het eind van mijn straat rende ik de bocht om en PATS! Wut?! Wat gebeurde er nou? Kreeg ik nu serieus iets naar mijn hoofd gegooid? Iets voor me zag ik een auto, raampjes open en lachende gezichten uit het raam. Ze hadden zojuist iets (brood? Koek?) naar mijn hoofd gegooid. What. Tha. Fuck.

3. Onverwacht moeten plassen (of erger)

Ik denk dat bijna iedere hardloper dit wel herkent. Je bent net lekker een eindje van huis en ineens: onbedwingbare aandrang. Tijdens mijn lange duurlopen gebeurt me dit af en toe. Gelukkig loop ik meestal in de duinen en zijn er genoeg struiken om achter te hurken. Maar hoe doe je dat op andere plekken? Ren je een café binnen? Of met gekruiste benen zo vlug mogelijk naar huis?

4. Afzakbroeken en schurende sportbeha’s

Ik heb zo mijn favoriete kledingstukken. Tights die ik altijd aantrek bij wedstrijden omdat ze niet afzakken en meerdere zakjes hebben. Topjes die soepel om mijn lijf vallen. En sportbeha’s die mijn borsten met liefde behandelen – ook na een run van 30 kilometer. Ik ben door schade (schuurplekken!) en schande (afzakbroeken!) wijs geworden. Een legging met een hippe print die ik continu op moest trekken. Bandjes van een sportbeha die nog weken strepen achter lieten op mijn schouders. Wees wijs en pick your darlings.

 photo 8 irritaties 2_zpstga5qdvi.jpg

5. Roken en barbecueën

Mijn grootste irritatie tijdens hardloopwedstrijden? Rokers en barbecueënde mensen langs de route. Tijdens het lopen ruik ik alles tien keer sterker. Kotsmisselijk word ik als ik door een rookwalm ren. Sorry lieve mensen, ik vind het tof dat jullie langs de route staan om ons aan te moedigen, en een barbecue op een zonnige dag kan ik zeker waarderen – maar kunnen jullie even wachten met het aansteken van de kolen/opsteken van je sigaret tot ik over de finish ben? Hartelijk dank.

6. Honden!

Ik vind honden leuk (en katten trouwens ook). Maar tijdens het hardlopen? Liever niet. Het gebeurt me wekelijks dat er zo’n grote kwijlende viervoeter plankgas op me af komt rennen. Waarop ik de hond spastisch probeer te ontwijken. Resultaat? Een soort geïmproviseerde moderne dans. Enger vind ik eigenlijk heel kleine hondjes. Die rennen altijd tussen je benen door. Tot nu toe ben ik er nog nooit op gaan staan… *klopt af op hout*

7. Als je telefoon uitvalt

Ik loop meestal met mijn iPhone 6 in mijn flipbelt. Voordat ik start zet ik eerst mijn Spotify-playlist aan, gevolgd door mijn Nike Running-app. Deze telefoon is redelijk nieuw en houdt het gelukkig uren vol. Maar de keren dat mijn iPhone 5 uitviel, 2 kilometer van huis… Argh. #firstworldproblems

8. Pijn

Natuurlijk: de allervervelendste situatie tijdens het hardlopen is pijn. Of je nu last krijgt van je enkels, knieën, je longen of je maag: pijn = niet fijn. Devies? Rustig aan verder of wandel naar huis. Morgen weer een dag.

Wat vind jij de meest vervelende situatie tijdens het hardlopen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

6 Comments

 • Kim

  20 juni 2015 at 11:15

  Herkenbaar.
  Ik vond mensen die naar me riepen altijd het allervervelendst. Dat ‘onverwachts’ moeten plassen loste ik altijd op door een rondje te lopen langs mensen die ik goed kende, haha. Had ik altijd wel ergens een mogelijk stopplaats!
  Liefs

  Beantwoorden
 • Rein

  20 juni 2015 at 16:55

  Wat ik het meest vervelend vind is alles wat mij in tegen komt niet iets verder aan de kant gaat. Of het nou fietsers, bromfietsers of auto’s zijn. Ik heb het meegemaakt dat een automobilist recht op mij af kwam en op het laatste moment het stuur omgooide. Ik lag al bijna in de sloot toen ik aan de kant moest springen. Dat was lachen, joh #not
  Eigenlijk is mijn grootste ergernis dat weggebruikers onderling onverdraagzaam zijn. Je ziet tegenwoordig allerlei filmpjes over mensen die zich ‘misdragen’. Met name sporters wekken ergernis, begrijp ik. En steeds is een andere groep sporters ‘het lul’. Eerst waren het de wielrenners, nu stoort men zich aan hardlopers op het fietspad….
  Dus eigenlijk is mijn grootste irritatie onverdraagzaamheid.

  Beantwoorden
 • Johan

  20 juni 2015 at 17:19

  wat er niet tussen staat 2tak scooters of brommers. Jeetje wat stinken die dingen. Wat betreft naroepen geen ervaring mee, muziek staat altijd lekker aan. Dus misschien hoor ik het gewoon niet.

  Beantwoorden
 • Martijn

  21 juni 2015 at 20:38

  Hallo,

  Nu t lang licht blijft heb ik er geen last van maar zodra het weer eerder donker wordt vind ik tegemoet komende auto’s met groot licht zwaar irritant. Ze verblinden je en als ze voorbij zijn zie je nog stertjes

  Beantwoorden
 • Jurjen

  29 oktober 2017 at 21:54

  Ik hou er niet van als ik mensen tegen kom die ik weer moet begroeten, daarom loop ik liever op plekken waar het rustig is en waar ik niet gestoord word door voorbij wandelaars of verkeer, in het bos bijvoorbeeld.

  Automobilisten daar heb ik tot nu toe de naarste dingen mee gemaakt, lolbroeken die het leuk vinden om met hun luie en laffe reet in de auto zitten te toeteren waardoor je je wezenloos schrikt, of automobilisten die het leuk vinden om extra gas te geven wanneer ik op het punt sta over te steken. ??

  Beantwoorden

Geef een reactie