Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Music
 • /
 • Afspeellijst vol met herinneringen

Afspeellijst vol met herinneringen

Voor de CPC Loop was ik een nieuwe afspeellijst aan het maken. Veel liedjes kwamen er automatisch in, omdat ik daar goede hardloopherinneringen aan heb. Ik vroeg de andere dames aan welke liedjes zij goede herinneringen hebben en een aantal herinneringen willen we met jullie delen.

Sigma – Nobody to love

Meer deelnemers van We Own The Night Amsterdam 2014 die aan die geweldige avond terugdenken bij dit liedje? Sigma met Nobody to love werd meerdere malen genoemd bij de vraag om hardloopherinneringen, dus er zijn er vast meer die hier ook aan denken. We moesten lang wachten in het startvak en vlak voordat we van start mochten, draaide dit liedje.

Tegan and Sara – Closer

Alyssa: “Dit is echt HET hardloopnummer voor mij en zodra ik die hoor raak ik zo gemotiveerd. Komt omdat ik die héél vaak luisterde toen ik echt net was begonnen met hardlopen, met Start to Run twee jaar geleden. Doet me altijd denken aan die tijd en hoe ik toen enthousiast begon te worden over hardlopen!”

The Wailin’ Jennys – The Parting Glass

Deze komt oorspronkelijk uit the Walking Dead waar Wendy veel naar kijkt op het moment en ze vindt het zo’n prachtig nummer. “Tijdens de allereerste 10 km van dit jaar viel dit nummer precies samen met mijn aankomst op een t-splitsing. Ik stond daar heel even stil om te genieten van het uitzicht over de uitgestrekte velden. Het was heel rustig om me heen, geen mensen op de weg, en dit nummer kwam langs. Zooooo mooi en breekbaar en ik voelde me zo gelukkig. Dit is waarvoor ik ren!”

Avicii – Hey Brother

Joëlle: “Hey Brother van Avicii doet me terugdenken aan mijn eerste halve marathon tijdens de CPC 2014. Ik was mijn veters aan het strikken die dag met de radio aan toen dat nummer voorbij kwam en toen dacht ik: yes, ik ga het gewoon doen, 21,1 kilometer! Tijdens de start hoorde ik het nummer weer en sindsdien is het altijd verbonden aan dat moment.”

Borgeous – Wildfire

Petra: “Afgelopen zomer begon ik met de (voor mij) echt lange afstanden. Van 10 km ging ik trainen voor de Dam tot Damloop. Mijn duurlopen gingen over dezelfde weg, heen en terug. Steeds kwam ik een stukje verder, maar de eerste en laatste 20 minuten zijn het fijnste. Een flinke heuvel, aan de ene kant de snelweg en aan de andere een natuurgebied. Bij dit liedje denk ik aan die weg, dit liedje kwam voorbij bij mijn eerste lange duurlopen van die zomer. Zulke fijne duurlopen!”

Captain Jack – Captain Jack

Patricia: “Altijd is Captain Jack nummer één op mijn afspeellijst. Bij de Bruggenloop in Rotterdam in 2014 een keer niet. Weet je wat ze draaiden toen ik startte? Captain Jack. Echt zo fantastisch!”

Graffiti6 – Stare Into The Sun

Zélia: “Dit nummer heb ik al heel lang op mijn mp3 en ik vind het een heerlijk nummer en dan krijg ik ook vaak om meteen lekker te gaan rennen. Tijdens de Marikenloop in 2014 startte ik met dit nummer, zonnetje in mijn gezicht en ik had er zin in! Daar heb ik ook nog eens mijn PR op de 10 km gelopen (die ik nu weer verbeterd hebt maar hè, dat maakt niet uit). “

Calvin Harris – Sweet Nothing

Niki: “Dit liedje is juist omdat ik er zulke fijne herinneringen aan heb ook mijn powersong. Dat liedje staat voor mij voor het halen van de 5 km aan één stuk. Aan de heerlijke runs in de lentezon.. Aan echt beseffen dat ik van hardlopen kan genieten.”

Natuurlijk hebben we nog veel meer hardloopherinneringen. Wedstrijden, fijne momenten, moeilijke momenten, powersongs… De liedjes die werden genoemd heb ik verzameld in deze afspeellijst. Wat mij leuk lijkt is als jullie ook jullie liedjes en herinneringen delen, zodat we samen de ultieme hardloopafspeellijst samenstellen. Schroom niet om meer dan één liedje (of twee, of drie) te delen!

Wat is jouw favoriete hardloopherinnering-liedje?

Bron afbeelding

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

 • Nicole

  18 maart 2015 at 17:11

  Leuke lijst! Zelf heb ik leuke herinneringen bij “we will rock you” van Queen, dat werd gespeeld net nadat ik over de finish kwam bij mijn eerste wedstrijd vorig jaar. Happy van Pharell Williams hielp mij op een moeilijk punt tijdens mijn eerste 10-km wedstrijd en Uptown Funk is mijn huidige powersong. Ik krijg er, waar ik ook ben, direct de neiging van om push-ups te doen of te gaan dansen op de maat van de muziek hihi…
  O ja, de nummers van Avicii zijn ook heerlijk tijdens het lopen!
  Ook “Who run the world? Girls!”van Beyoncé ontbreekt niet in mijn lijst.

  Beantwoorden

Geef een reactie