Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Alle beetjes helpen

Deze week liep ik vier keer. Niet allemaal lange rondjes, maar alle beetjes helpen. Toch?

Zaterdag

De meeste kilometers maakte ik vorig weekend. Op zaterdag stond er een lange rustige duurloop gepland. Het zou flink warm worden, ik moest naar de kapper en die dag vierde mijn vader ook zijn 64e verjaardag. Die kilometers moest ik dus vroeg afleggen. Ik zette de wekker om zeven uur. De avond ervoor was ik rond 10 uur in slaap gevallen, dus ik werd heerlijk uitgerust wakker. Ik at twee boterhammen en kroop weer terug in bed. Rond acht uur trok ik mijn kleren aan en niet veel later stond ik buiten. Het was al prachtig weer! Klein beetje bewolking, veel zon. Ik had er zin in!

 photo jkr 5 zaterdag_zpskpvpdxst.jpg

Ik liep in het gebied waar ik ben opgegroeid. Ik ben daar niet meer wekelijks en daarom vond ik het extra fijn om hier mijn kilometers te lopen. Het grootste voordeel? Ik liep uiteindelijk 17 kilometer zonder ook maar 1 stoplicht tegen te komen. Wat een verschil met Den Haag, waar ik soms elke 500 meter stilsta…

Om tien uur stond ik weer bij mijn vader voor de deur. Het was inmiddels al flink warm. Ik goot in twee teugen een blikje ijskoude cola naar achteren. Beste. Hersteldrank. Ooit.

Maandag

Tijd voor een herstelrondje. Schokkende ontdekking deze ochtend: het was nog een behoorlijk donker toen ik mijn schoenen aantrok. Oh nee! De zomer is nu echt bijna voorbij…

 photo jkr 5 maandag_zpspqlntaeo.jpg

Ik liep 5 kilometer en eerlijk gezegd: ik was niet vooruit te branden. Mijn lijf was moe en ik had geen zin. Nou ja, die dagen zitten er ook tussen.

Dinsdag

De Grote Dag! De uitreiking van de Runner’s World Hardloopblog van het Jaar! Jullie hebben er deze week al alles over kunnen lezen. Tijdens dit event hebben we ook een piepklein rondje gelopen. Twee kilometer, om precies te zijn, gevolgd door een reeks rek- en strekoefening. Alles beetjes helpen, niet waar?
 photo jkr 5 dinsdag_zpsaqaz9q8x.jpg

Woensdag

Woensdag stond er eigenlijk 11 kilometer op de planning. Maar ik kon mijn oordoppen niet vinden, en wilde geen uur lopen zonder muziek. De batterij van mijn horloge was bijna leeg. En ik had de dag ervoor nieuwe hardloopschoenen gekregen op het event van Runner’s World. Daar wilde ik dolgraag mee lopen, maar niet direct 11 kilometer. Eenmaal buiten, met mijn nieuwe schoenen aan, stond ik dan ook even te twijfelen. Wat te doen? 8 km? 5? Ik besloot 5 km te lopen op een rustig tempo.

 photo jkr 5 woensdag_zpsnpujpcnl.jpg

Maar eenmaal op weg, schoot ik vooruit. Zou het door de schoenen komen? Of werkte mijn frustratie als een motor? Het was druk geweest op werk, rommelig, en ik kwam moe en gefrustreerd thuis. Ik wilde deze dag van me afschudden. Sneller wilde ik, weg van deze dag. De eerste twee kilometer liep ik dan ook in 4’45”, behoorlijk snel voor mijn doen. De laatste twee kilometer liep ik iets rustiger. Na 20 minuten stond ik weer voor de deur. Zie hier het Wonder van Hardlopen. Gefrustreerd de deur achter je dichttrekken, even later ontspannen diezelfde deur weer van het slot draaien. Hoe kort het rondje ook is, ik kom altijd beter thuis dan ik vertrok.

Fijn weekend!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie