Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Anti-spierpijn en stille week

Anti-spierpijn en stille week

Deze week ben ik hardloopwise even stil geweest op internet. Waarom? Voornamelijk omdat mijn Nike+ app weer niet opstart en ik dus geen statistieken bij mijn foto’s kan zetten. Vorige keer was de oplossing om de app te updaten, maar nu heb ik al de recentste versie.

Andere redenen? Buiten de vaste dingen als stage, bloggen en hardlopen om heb ik helemaal niet veel gedaan. Ik kan me niet eens meer herinneren wat ik afgelopen weekend heb gedaan (behalve hardlopen dan, daar vertel ik zo over).

Mijn anti-spierpijn aanpak

Vorige week donderdag kwam mijn blog online. Die ochtend ging ik eerst nog even naar de sportschool. Ik was een beetje huiverig. Vorige keer had ik er zo veel spierpijn aan overgehouden en die wilde ik nu niet hebben als we zondag in Eindhoven gingen lopen.

Ik deed de gewichten aan de stang, maar kwam er achter dat de stang die er nu op zat veel zwaarder was dan de stang van vorige keer. En die kon ik nu niet meer vinden. Ik deed er na de eerste set dus geen gewicht bij en ik deed maar 3 sets in plaats van 4 van de squats en lunges. Ik heb nu geen idee met hoeveel gewicht ik gesport heb, haha.

Ik was in ieder geval vastbesloten deze week geen of niet zoveel spierpijn te krijgen. Ik dronk de hele dag door (die donderdag dronk ik geloof ik zo’n 3 liter water, dat is heel veel voor mijn doen!), ik at extra eiwitten die dag (een extra gekookt eitje bij mijn ontbijt bijvoorbeeld) en ik nam een wisseldouche. Ik richt dan de douche op mijn benen, want ik wil niet met mijn hele lichaam onder de wisseldouche, haha. Tenzij ik mijn bovenlichaam ook heb getraind. Maar goed. Dan zet ik de koude kraan wijdopen en dan spoel ik mijn benen af. En dan de koude kraan weer terug naar de normale stand. Dat een paar keer.

Het resultaat? Ik had wel wat spierpijn, maar niet noemenswaardig. Ik kon zelfs de hele dag gaan opstaan en zitten zonder heel diep te zuchten, haha.

Zondag hardloopdag

Zondag ging ik uiteindelijk niet naar Eindhoven, dus wilde ik thuis een rondje doen. Ik was van plan minimaal 5k te lopen, maar dat ging zo slecht dat ik halverwege al omdraaide. Ik heb veel te veel gewandeld. Ik had het benauwd. Mijn benen voelden niet lekker. Ik merkte wel dat het beter voelde aan mijn benen als ik wat grotere stappen maak, zodat ik mijn voeten echt af kan rollen, in plaats van de normale kleine stapjes waarbij ik gewoon bam, op mijn voet land. Met die grotere stappen ren ik wel sneller, dus ben ik ook sneller buiten adem… Uiteindelijk rende ik 2,8 km in 20 minuten en 46 seconden, een gemiddelde pace van 7’19”.

Dat merkte ik woensdag ook. Toen besloot ik ook te zorgen voor een rechte rug, vooruitkijken en grote stappen. Die ene kilometer van mijn extra korte rondje was zo voorbij. Ik liep 1 km in 6:06. Eenmaal thuis deed ik mijn squats en lunges zonder gewichten. Deze week ga ik namelijk niet langs de sportschool, vanwege de Zandvoort Circuit Run waar ik graag uitgeruste benen voor heb.

Komende week

De rest van de week ga ik dus niet sporten. Zondag loop ik 5 km bij de Zandvoort Circuit Run! Dan wil ik dinsdag denk ik weer hardlopen en woensdag naar de sportschool. Of andersom, maar als ik dan te erge spierpijn heb, kan ik niet hardlopen, haha.

Wie zien we bij de Zandvoort Circuit Run?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

 • Hanneke

  26 maart 2015 at 08:17

  Goedemorgen,
  Wat fijn om te lezen dat jij het rustig aan doet in aanloop naar de Zandvoort Circuitrun! Ik zit boven mijn kommetje havermout te twijfelen of ik nu wel of niet moet gaan lopen. Ik heb dinsdag nog 9 gelopen en heb zaterdag nog een aangepaste looptraining. Ik had eigenlijk al besloten om vandaag niet te gaan maar nu het weer meevalt twijfel ik weer. Ik wens je heel veel succes zondag, hopelijk kloppen de weersvoorspellingen niet! Groeten, Hanneke

  Beantwoorden

Geef een reactie