Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Back on track!

Schema’s, ik hou ervan! Deze week was de tweede week dat de dames van Just Keep Running trainden voor de halve marathon in Eindhoven. Na wat opstartproblemen na mijn vakantie, besloot ik dat ik deze week eens écht mijn best ging doen.

Zondag

Het weekend bracht ik door met twee vriendinnen op de camping in Bloemendaal. In mijn tas zaten ook mijn trailschoenen. Een camping middenin de duinen leek mij een prima plek voor een testrun. Ik loop op 16 augustus de Trail des Fantômes – de gloednieuwe schoenen moet ik dus nog even inlopen. Maar de biertjes van de avond ervoor hakten erin, en lamlendigheid won het van mijn sportiviteit.

Halverwege de middag was ik weer thuis in Den Haag. Na een middagdutje wist ik mezelf toch uit bed te slepen voor een kleine 5 kilometer. En je weet hoe dat gaat: die loopjes zijn altijd het állerlekkerst. Geen verwachtingen, gewoon lopen.

 photo BeFunky Collage_zps4nonenev.jpg

Maandag

Ik ben een ochtendloper. Ik kruip met een slaperig hoofd uit bed om de zon op te zien komen. Maar deze zomer loop ik steeds vaker ’s avonds laat. Op tijden waarop ik anders allang in dromenland ben. Ook deze maandag wist ik er – in de regen! – om 10 uur ’s avonds nog een rondje uit te persen. En hey, dit was best lekker! Misschien toch vaker doen…

Dinsdag

Geen run vandaag, maar een uurtje in de sportschool. Elke dinsdag doe ik een lesje bodypump, in de hoop mijn armen, benen en core net iets sterker te maken. Geen idee of dat ene uur zoden aan de dijk zet, maar ik krijg er wél energie van.

 photo jkr collage 19 juli_zps0faxhpyh.jpg

Donderdag

Donderdagochtend waren de squats en lunges van dinsdag nog pijnlijk voelbaar. Ik trok daarom niet direct ’s ochtends mijn hardloopschoenen aan, maar wachtte tot het eind van de middag, toen mijn beenspieren iets minder gevoelig waren. Er stond een interval op de planning van totaal 8 kilometer: 3 rustige en 5 snelle. Ik ging – uiteraard – veel te snel van start. Na 5 kilometer was ik behoorlijk kapot en besloot ik de rest van de tijd op te vullen door steeds 30 seconden voluit te gaan. En ja, dat was ook zéér vermoeiend. 

Vrijdag

De trainingen zaten door mijn geschuif met het schema een beetje dicht op elkaar, maar desondanks ging ik vrijdagochtend ook hardlopen. Een rustig uitlooprondje kon geen kwaad, besloot ik. Ik tikte net de 5 kilometer niet aan, en mijn pace was zeer rustig. Maar wat piep ik nou! Ik heb deze week 5 keer gesport, woohoo! I’m back on track!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie