Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Back to happy running: Nieuw levensjaar flow
flow

Back to happy running: Nieuw levensjaar flow

De dag na mijn laatste verslag was ik jarig. Op 28 juni 2018 blies ik 33 kaarsjes uit. Waar blijft de tijd! Sinds die dag zat ik in een heerlijke flow die ik helaas na negen dagen heb moeten verbreken maar weer oppak zodra het me lukt en het verstandig is.

Al jaren ga ik hardlopen op mijn verjaardag, een birthdayrun. Het hoorde erbij maar dit jaar niet meer. Ik ging naar de plek waar ik me thuis voel, waar ik even lekker kan zweten voor het mini feestje begint. Rianne en ik gingen naar de sportschool en op een of andere manier voelde ik me sinds tijden heerlijk, voldaan en lekker na een training. Het gevoel bleef in mijn lichaam hangen. Het weer was warm maar door de wind was het lekker, vrijdag had ik daardoor zin in een buitentraining. Na even bankhangen zat de motivatie er nog zo goed in dat ik gewoon de bank verliet en met mijn spulletjes naar buiten stapte. Springtouw, hoelahoop, horloge, muziekje en op naar het plaatsje voor de kerk.

Het was zweten maar ik kwam zo voldaan en gelukkig thuis. 20 minuten hoelahoepen, 10 minuten touwtjespringen en 20x traplopen. In de buurt kijken ze soms wel een beetje vreemd op waar ik sta te trainen maar he ik heb geen tuin dus ik sta gewoon op de straat maar val niemand lastig en sta niet in de weg dus dat moet toch kunnen. De trap die ik gebruik is onze eigen buitentrap echt wel handig. Het was een pittige training die ik voor mezelf maakte maar wel een leuke uitdaging.

Zaterdagochtend sta ik vroeg op voor een stevige wandeling van 4 km en met een stevige wandeling is dat voor mij een pas van 9:51 per kilometer nou dat is lekker doorstappen. Ik weet dan al dat ik zondag voor een stukje hardlopen ga. Dus zondagochtend ging ik dat rondje ook maken, lekker vroeg eropuit zodat we erna nog tijd genoeg samen hebben. Het is nog niet ver wat ik hardloop maar Je hoeft niet ver en lang om gelukkig te zijn het gevoel van het kunnen is zo veel belangrijker. Een besef wat ik me steeds meer besef.

Ik hoef geen halve marathon te hardlopen om gelukkig te worden, ik moet al gelukkig zijn voor ik hem loop en gelukkiger worden wanneer ik de afstand weer haal. Elk stukje wat hardlopend lukt is weer een mooi stukje terug. Deze zondag tijdens dit rondje merk ik dat ik in een lekkere flow zit, in mijn hoofd plan ik de week alvast.

Maandag trainen met Rianne in de sportschool, dinsdag wandelen, woensdag sportschool, donderdag wandelen, vrijdag sportschool, zaterdag wandelen, zondag hardlopen. De sportschool trainingen en de wandelingen waren allemaal een beetje wat ik de afgelopen maanden heb gedaan. Lekker fietsen, core oefeningen, oefeningen voor mijn benen en roeien is dan iets wat nieuw is in mijn routine. Het wandelen gaat van 30 minuten tot 50 minuten dat wisselt door het weer en de planning van de dag. Elke dag even actief zijn het voelt zo goed. Helaas hield dit op. Vrijdag voel ik het al steeds meer doorkomen. Ik ben weer strontverkouden, hoofdpijn, hoesten, slappe beentjes echt alles. Zaterdag ga ik naar een lezing en erna rij ik direct naar huis, val neer op de bank en heb geen idee meer wat ik heb gedaan. Wat heb ik me beroerd gevoelt.

Zondag wandel ik wat af door de hoofdstraat. Heen en weer, heen en weer. Wat ik doe? Zweten en bewegen om iets te doen en zoveel mogelijk squirtles te vangen. Ja ik speel weer pokemon. Ideaal als je veel wandelt. Ik kan enorm genieten van de natuur dat zeker maar soms moet ik gewoon even afleiding hebben en dan niet van social media maar zo’n game is dan ideaal en ik ben niet de enige was wel te merken zondag. Na een paar kilometer komt er een ei uit, heb ik een candy verdient en ga zo maar door. Beloningen met wandelen.

Werd ik beter van het zweten en bewegen? Nee zeker niet maar het voelde goed iets gedaan te hebben. Het werken was de afgelopen twee dagen een drama maar ik was aanwezig en heb gedaan wat moest gebeuren. Verder heb ik geslapen en niks gedaan en ik verwacht dat dit de komende dagen nog wel zo zal zijn. Het sloopt me hoe ik me voel als dit weg trekt dan ga ik proberen die lekkere flow weer terug te pakken. Ik voel hem wel in mijn lichaam zitten maar de energie is er nu niet. Dat ik het gevoel nog voel vind ik fijn maar nu neem ik mijn rust even na het werk. Al zou ik meer willen het lukt toch niet.

Nog goede tips om niet weer over een maand weer verkouden te zijn?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie