Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Back to happy running; snip verkouden

Back to happy running; snip verkouden

Je hebt gewoon niet alles in de hand. Dit merk je gewoon al aan hele simpele dingen als verkouden zijn. Na een heerlijke week van flink wandelen en zelfs hardloopmeters gemaakt werd ik geveld door een flinke verkoudheid.

Mijn verkoudheid ging gepaard met hooikoorts wat echt een lekkere combinatie is. Eerst had ik nog niet door dat er iets aan zat te komen. Op maandag ging ik na het werk naar de sportschool en eenmaal thuis viel ik zodra ik mijn stoel aanraakte in slaap. Vond dit zo vreemd, waarom was ik zo moe? Nou de volgende dag was het duidelijk verkouden, benen als vaatdoekjes en een lekker kuchje. Dus mijn dagen werden, werken, slapen, eten en weer slapen. Na een week dacht ik er vanaf te zijn. Naar de sportschool ging ik weer maar het kuchje was niet weg. Dik twee weken heb ik me goed slap gevoeld.

Zaterdag in de ochtend stond ik op en voelde me wel een beetje fit. Ik had zin om actief te zijn. Wandelen? Nee even flink zweten dus hardlopen. zou het lukken 1 km? Gewoon proberen. En zo liep ik zaterdag 3x 1 km met ertussen 1 km wandelen. Het was lekker, het was zweten maar helaas merkte ik wel wat klachten van mijn rug. Niet enorm erg maar toch stijvigheid.

verkouden

Haast met hardlopen heb ik nog niet. Het heerlijke gevoel is er zeker nog steeds maar op het moment vind ik de rust die wandelen me geeft ook erg fijn. Wandelen hoef ik minder te plannen. Geen rekening houden met een volle buik van het eten of dat ik erna nog energie moet hebben. Het geeft even en rust. De meters of nu kilometers hardlopen die ik maak kosten niet veel energie, het gaat nog allemaal heel rustig. Soms denk ik dan wel, ben ik nog wel een echte hardloper. Zeker wel want ik vind het fijn maar momenteel doe ik het gewoon even rustig aan. Na al die jaren hard trainen voor mijn eerste 5 km, 10 km, 15 km en halve marathon, er was geen pauze. Nu neem ik die actieve pauze want stilzitten dat doe ik niet. Daar ben ik niet van. Ik hoepel, wandel, spring, train in de sportschool en geniet van een hoop andere dingen. Mijn prioriteiten liggen gewoon even anders, ik hoef niet snel weer in het strakke schema te zitten. Het zou leuk zijn als ik weer een wedstrijd kan doen in oktober, iets naar toe te werken en te leven.

Na deze twee weken van slapheid en blegh merk ik wel dat het weer even inkomen is. Mijn luchtwegen zijn nog niet helemaal vrij. Zodra ik wat actiever beweeg zweet ik me de pleuris dus het laatste beetje verkoudheid moet er nog even uitgegooid worden en dan kan ik weer verder bouwen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie