Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Back to happy running; Trainen en genieten

Back to happy running; Trainen en genieten

Een aantal keer kon ik trainingen schrappen wegens mijn gezondheid en nu voor mijn gezondheid. Na les 1 van Start to run met Evy had ik netjes de trainingen in mijn agenda gezet. Niet rekening houdend met de hittegolf die kwam. Want ja het blijft Nederland he, eerst zien dan geloven. Het was echt waar de hittegolf kwam en dat betekende een ander plan.

Mijn week zou eruitzien met de volgende trainingen: sportschool – hardlopen – wandelen hoelahoopen & touwtjespringen – sportschool – hardlopen – wandelen hoelahoopen touwtjespringen & traplopen – hardlopen. Elke dag een training was het plan maar het werden 4 trainingen. Maandag sportschool, donderdag sportschool, zaterdag wandelen en zondag hardlopen. Ik schrapte alle buitenactiviteiten door de week want het was gewoonweg te warm om de lessen verantwoord en goed te gaan doen. Ik koos voor rust en naar mijn lichaam luisteren.

Die eerste run die weer plaats vond op zondag besloot ik gewoon weer les 1 van start to run aan te zetten. Niet doorgaan met les 2 maar gewoon nog een keer les 1. Nou heb ik niet precies les 1 gedaan want die les duurt maar 20 minuten en ik was bijna een uur onderweg. Ik heb er nog wat hardloopminuutjes aan vast geplakt en ik loop nog een kilometer in en uit. Dit rondje was echt wel genieten. Gewoon koptelefoon op en gaan, niet nadenken maar alleen maar luisteren naar wat er gezegd wordt.

De temperatuur was ook deze week hoog maar toch weerhield het me nu niet van trainen en dat was maar goed ook want ik heb alle trainingen zo intens genoten. Ja ik doe het rustig aan en denk goed na over wat ik doe en dan toch kan ik zo genieten. Het besef wat zo’n rondje hardlopen en lekker trainen met me doet dat kwam tijdens het hardlopen in deze week. Ik kon me niet voorstellen dat ik weken/maanden niet getraind had. Toch is het zo en snap ik het ook weer wel. Het was een vakantie, even rust dat heb je soms gewoon even nodig van allerlei dingen en bij mij was dit keer van hardlopen. Ik besefte het me toen niet maar nu wel en ik ben blij dat ik deze rust genomen heb en nu gedoseerd weer aan de slag ga.

Ik liep de afgelopen week les 1, 2, 3 en 4 van start to run met Evy. De lessen waren op zondag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Van elke les heb ik genoten zelfs toen ik pas om half 10 in de avond naar buiten ging, alle keren dat ik als een waterval terug thuis kwam en ik eigenlijk dacht ik kan meer. De lessen stellen nog niet zo veel voor want één, twee en drie minuten hardlopen is natuurlijk niet veel maar ik wil rustig beginnen. Mezelf en mijn lichaam de tijd geven om weer te wennen aan de belasting. Dat kan maar op één manier en dat is de tijd nemen.

Naast de hardlooptrainingen ga ik naar de sportschool en train ik met mijn bodyhoop. In de sportschool stoei ik een beetje met wat ik wil doen. Welke apparaten zijn goed en welke oefeningen doe ik verstandig aan om te gaan doen. Mochten jullie leuke tips hebben voor core oefeningen deel ze met me!

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie