Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Beach Challenge Run in Kijkduin

In juli hadden we allemaal geen hardloopwedstrijd staan. Op zich vrij logisch, het seizoen is een beetje weer afgelopen. Men gaat nu verder trainen voor de wedstrijden in het najaar. Toen we een mailtje kregen of we de uitdaging aan wilde om de Beach Run Challenge in Kijkduin te doen, waren een paar meiden direct enthousiast! Voor Eveline was het goed te doen, want dat is haar wekelijkse parcours, voor de overige meiden was dat wel iets pittiger omdat het parcours over het strand ging. Zeker een challenge! De Beach Run vond plaats op 3 juli, juist ja.. midden in helweek van Zélia en Josianne.. Well.. challenge accepted! 

Beachrun16

Uiteindelijk deden Eveline, Josianne, Patricia, Niki, Alyssa en Zélia mee en Petra kwam ons supporten! Omdat we uitgenodigd waren mochten we in de VIP lounge zitten/staan. We waren nog niet eens aan tafel of we kregen al een drankje met een hapje. We haalden onze startnummers en kregen een tas vol met spullen, wow! De sfeer zat er gelijk in. Er werd muziek gedraaid en steeds kwamen ze bij ons  aan tafel vragen of we nog iets wilden drinken. Echt een topservice en je voelde je meteen een echte VIP. De start was op een paar meter afstand voor onze neus. Het parcours was wel verkort van 5 km naar 4 en van 10 km naar 8 km vanwege het warme weer dat voorspeld was. Om 19.30 uur startten de meiden van de 4 km en Eveline, de bikkel, die startte een half uur later voor de 8 km. Het was echt onwijs goed geregeld, bijna bij elke kilometer kreeg je water, alle vrijwilligers waren enthousiast en supportten ons.

Beachrun12

Beachrun11

Beachrun10

Beachrun09

Zélia
Strand, mul zand, duinen, zeebriesje.. ja dat heb je dus niet in Eindhoven en daarom wilde ik deze uitdaging zeker aan. Ik liep samen met Patricia en dat vond ik wel fijn want ik ben dus hierin echt geen held. We startten en ik voelde gelijk al mijn kuiten.. oh boy dit gaat zwaar worden! We waren nog maar net uit het zand en we moesten alweer naar boven klimmen. Ik keek achterom en ik zag verder maar weinig mensen lopen. Nu moet ik erbij zeggen dat er “maar” 400 mensen in totaal verdeeld over de 4 en 8 km meededen, dus de kans was al aanzienlijk groot dat we niet als eersten over de finish zouden komen. Mijn kuiten branden maar op een gegeven moment was er asfalt, dat duurde niet heel lang want overal lag zand. Ik had het zwaar (wat wil je met meer dan 38 uur geen slaap) maar ik genoot enorm. De omgeving was prachtig, de geur van de zee en het zand in je schoenen, mijn schoenen waren ineens een maat te klein genoot ik totdat ik naar links moest. Joh, dit had ik niet ingecalculeerd! Ik keek naar links en zag een heuvel. Niet een heuveltje nee.. EEN HEUVEL. HOE KOM IK DAAROP? Dat was mijn eerste gedachten. En ja, in capslock! Ik liep maar achter Patricia aan met piepende stem. “Je krijgt er een mooi uitzicht voor terug” riep de man nog! Nou, eerst erop zien te komen! Maar, gehaald en daarna zagen we de finish, ook het laatste stukje was pittig en Patricia hadden beiden 1 doel: de vrouw voor ons inhalen en knallen naar de finish. Ik denk dat deze foto alles zegt over hoe wij ons voelden!

Beachrun13

Beachrun08

Patricia
Naar de Beach Run keek ik echt wel uit. Samen lopen met de meiden, de locatie en het parcours… daar keek ik echt naar uit. Hoe zal dat zijn en hoe zal me dat vergaan? Ik ben het totaal niet gewend. Na de eerste minuut dacht ik al hell no, hoe moet ik dit helemaal gaan doen? Die eerste minuut liepen we door het enorm zachte zand en dat was me zwaar. Toch wist ik door te gaan en heb ik ondanks dat het zwaar was van het hele parcours genoten. Zand, asfalt, kiezels, schelpen, takjes, koeien, onderweg heb ik echt van alles gezien. Samen met Zélia heb ik het parcours afgelegd en dat was zo leuk, om dit te delen. Wij zijn ook slim, voor het meetpunt wat gaan drinken hahaha. Het laatste stukje was erg leuk. Een stuk over het moeilijke zand, wat nog steeds zo zacht was en toen samen over die finishlijn. Ik heb genoten ondanks dat het zwaar was.

Beachrun07

Beachrun15

Niki
Wat een prachtig weer! Wat een prachtige locatie! Wat een heerlijke avond! Maar wat een zware run 😉 Ik wist dat ik het parcours niet moest onderschatten maar alsnog vond ik het best heftig. Met mijn voeten in het zand, werd het startsein gegeven. In de stroom van mensen ging ik veel te snel van start. Het losse zand voelde zwaar. Toen ik eenmaal over het asfalt liep, stond ik na 10 seconden oog in oog met een trap. Hop, die ook omhoog. Daarna liep ik lekker een stuk door de duinen op een verharde weg. Maar het zou geen Beach Challenge zijn als er geen zand was.. Het zandpad was even doorzetten en ik was bek af toen ik weer op de verharde weg stond. Daarna ging het parcours een flink stuk omhoog: de laatste berg ben ik letter op gewandeld. Ik was kapot. Maar wat werd ik beloond met een hemels uitzicht over het strand! Ik kreeg weer een beetje energie en begon aan de laatste kilometer. De laatste meters nog even knallen over het strand en met een smile de finish over. Wat was het tof!

20150703_210800

Josianne
Vóór helweek was ik heel enthousiast om hieraan mee te doen, eitje dacht ik! Zélia en ik pushten elkaar om mee te doen maar op de dag zelf verklaarden we onszelf toch voor gek. Ach, als je iets hebt beloofd, dan houd je je eraan! Pas op de dag zelf realiseerde ik me dat de run ingekort was van 5 naar 4 km en daar was ik heel erg blij om. Ik zag het strand en daar werd ik nogal bang van. In Zandvoort ging het nog wel (regen, alles is platgestampt) maar nu moesten we echt door mul zand. In het begin liep ik gelijk op met Alyssa, leuk om een keer met iemand te rennen met wie je nog nooit eerder hebt gerend! Al snel liep er iemand tussen ons en toen raakte ik Alyssa kwijt; ik moest dus in m’n eentje verder. En die berg waar Niki het over had: die heb ik ook gewandeld. Op het laatste stuk kreeg ik ineens een berg energie, dus ik sprintte voor m’n gevoel het strand over en rende keihard richting de finish. Daar zag ik onze fanclub staan (haha!) en dat maakte me nog meer aan het lachen. Wat een fantastische run! Oh, en super bedankt voor het enthousiasme van het jongetje dat sportdrank en water uitdeelde bij de finish!

Beach challenge Kijkduin

Alyssa
Ik had hier wel veel zin in! Maar ook was ik wel een beetje zenuwachtig, want over zand had ik nog nóóit gelopen en het leek me nogal zwaar. Nou, dat was het ook, haha! Maar wel supertof om te doen en wat een mooi uitzicht hadden we tijdens het lopen! Ik was uiteindelijk best blij dat het maar 4 in plaats van 5 km was én dat ik niet had gekozen voor de 8 km. Wat was ik blij dat er water werd uitgedeeld onderweg, want ik was daar wel echt aan toe. Het was nog best warm buiten zo in de avond, vooral in de duinen! Eenmaal weer aangekomen op het strand was het wat frisser, maar dat voelde ik pas ná de finish, want daarvoor had ik het nog veel te warm van de inspanning, hihi. De laatste meters tot de finish leken wel héél lang te duren, haha, omdat we daar ineens weer overgingen naar heel zacht zand. Zwaar, maar supertof, zo heb ik het ervaren! Heb ervan genoten en het was ook een gezellige avond met de meiden!

Beachrun14

Eveline

8 kilometer, prentte ik mezelf in, dat is een lachertje. Het afgelopen jaar liep ik 3 keer per week 8 kilometer, vaak nog ’s morgens voor werk. Waar maak ik me druk om?

Eh. Nou. Bijvoorbeeld om de eerste meters door het losse zand. Ik bewoog alsof mijn voeten vastzaten in dikke stroop. Of het ruiterpad. Of 50 meter steil omhoog, naar een uitkijkpunt. De eerste paar kilometer was ik vooral bezig mijn ademhaling rustig te krijgen. Ik merkte dat andere lopers daar ook last van hadden. De eerste stroperige meters in de zon eisten zijn tol. Langzaam kalmeerde mijn ademhaling en hartslag. Ik genoot. Dit is het gebied waar ik wekelijks loop. En toch kwam het zo nieuw op mij voor. Ik liep op paden die ik anders ontweek. Ik besteeg heuvels waar ik dikwijls omheen holde. Na de laatste steile klim, draaide ik het fietspad op. Met de ondergaande zon in mijn gezicht liep ik de laatste kilometer. Zo. Trots. Dat wij – de Just Keep Runners – dit toch even flikken op vrijdagavond, terwijl we ook op het strand hadden kunnen hangen – cocktail on the side. En op Den Haag, die zich vanavond van haar beste kant liet zien.

Met een dikke glimlach liep ik na 49 minuten over de finish. Daar stonden alle meiden. Te juichen en lachen en zwaaien. Wat een topavond.

PS: Dank lieve vrijwilligers. Zelden een hardloopevenement meegemaakt waar alle (echt álle) vrijwilligers zo lief en enthousiast waren.

 photo Beachrun Eveline_zps6bemj7xq.jpg

Jantje lacht, Jantje huilt.

Beachrun05

Beachrun06

Beachrun03

 

Wij willen de organisatie van Beach Run Challenge enorm bedanken voor deze mooie ervaring. Het is een keer een ander soort wedstrijd dan we normaal hebben. Wij hebben ontzettend genoten van het parcour, de sfeer en de gastvrijheid. Het was zwaar maar zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!! 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie