Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Beloningen na het hardlopen

Ik train voor een marathon en ik schrijf voor een hardloopblog. Dat zijn al twee redenen waarom ik met grote regelmaat zou moeten (willen!) hardlopen. Toch? Jawel, maar ik heb ook weleens moeite om mezelf te motiveren. En ik ben vast niet de enige. Hoe zorg je dan toch dat je een rondje gaat rennen? Door een beloning in het vooruitzicht te stellen.

Ik ging hierover nadenken na een idee van iemand op onze Facebookpagina. Zij schreef dat ze het aantal gelopen kilometers overmaakt naar haar spaarrekening. Bijvoorbeeld: ik heb in december 171 kilometer hardgelopen. Dat is toch een bak geld!

Ik besloot haar idee te volgen: vanaf nu maak ik elke keer als ik gelopen heb, 5, 10 of 22 euro over naar mijn spaarrekening. Na de marathon van Rotterdam mag ik van dit bedrag iets moois kopen. Ik schat dat ik tegen die tijd zo’n 500 euro bij elkaar heb gespaard. Wordt het een mooie tas? Of een weekendje weg?

Hondje van Pavlov

Hoe langer ik erover nadacht, hoe duidelijker het werd dat ik simpelweg ben veranderd in het hondje van Pavlov. Ik heb namelijk tig beloningen voor mezelf bedacht. Toen ik vorig jaar voor mijn allereerste marathon trainde, sprak ik met mezelf af dat ik elke maand een kledingstuk (voor het hardlopen) mocht kopen. Een tight, een sportbeha of een mooie top: dat maakte niet uit. Ik sloeg twee vliegen in een klap: ik mocht sportkleding kopen (hé, winkelen blijft winkelen!) en ik breidde mijn hardloopcollectie uit. En dat was nodig ook, aangezien ik met zulke intensieve trainingen wat meer kleding nodig had.

IJsje

Ook wilde ik mezelf na mijn allereerste marathon belonen met iets waar ik jarenlang plezier van zou hebben. Een horloge, een armband, een paar mooie laarzen. Ik kon urenlang over het internet surfen en wishlists maken van alle mooie dingen die ik mezelf cadeau kon doen. De grap van het verhaal: ik kocht niks. Hoewel. De maandag na de marathon liep hinkte ik naar buiten en trakteerde mezelf op een ijsje. Met twee bolletjes. I am crazy like that!

In de weken erna had ik ook geen enkele aandrang om nog iets Groots en Duurs te kopen. Het fantaseren over luxueuze cadeaus was leuk, maar het uitlopen van de marathon was de grootste beloning die ik me kon voorstellen. Ik was nog dagen high.

Kleine dingen

En nee, ik stel mezelf niet alleen maar grote, dure cadeaus in het vooruitzicht. Het belonen gebeurt ook op kleinere schaal: kaas met port na een duurloop, iets te lang onder een hete douche, nóg drie afleveringen van die verslavende Netflix-serie, een blikje cola, met een boek in bad of mezelf van top tot teen insmeren met die veel te dure bodylotion.

En heel vaak eet ik die kaas niet eens op. Heb ik geen trek in cola. En val ik na een aflevering al in slaap. Maakt dat uit? Nee. In dit geval heiligt het doel de middelen. Het resultaat is altijd dat ik ben gaan hardlopen.

En daar gaat het om, toch?

Wat hebben jullie voor beloningen voor jezelf?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

3 Comments

 • Renate

  12 januari 2016 at 22:44

  Na hardloopwedstrijdjes eten wij vaak friet als beloning,na de santastreak kocht ik nieuwe oordopjes voor tijdens het lopen en ik maak dus iedere dag geld over naar mijn spaarrekening nadat ik heb gelopen. Maar dat is voor mij vooral een manier om sparen leuker te maken, heb nog geen concreet doel. Ik vind jouw manier ook wel bijzonder, ben benieuwd wat je voor jezelf gaat kopen na je marathon!

  Beantwoorden
 • Aca

  13 januari 2016 at 08:48

  Wat origineel om het aantal gelopen km’s om te zetten in euro’s en op je spaarrekening te boeken 🙂
  Sowieso een goed idee om jezelf te belonen. Ik denk dat ik hier ook maar eens ga brainstormen over mijn eigen beloonmomentjes.

  Tnx voor de tip!

  Beantwoorden
 • Ben

  7 december 2017 at 15:20

  Ik train 3x in een week. Bij de eerste 2x plan ik een mooie route (als beloning) en de derde wordt een lange route. Dan mag ik iets lekkers eten dat weekend. Unieke producten die ik persoonlijk graag eet maar niet of nauwelijks koop. Bijvoorbeeld een speciaalbrood van de bakker, een bakleverworst, bruine bonensoep, lekkere koek enzovoorts.

  Beantwoorden

Geef een reactie