Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ben ik klaar voor de halve?

Ben ik klaar voor de halve?

Morgen is de halve marathon van Eindhoven! Aah! Ben ik er klaar voor? Heb ik net zo hard en vaak getraind als ik van plan was? Een overzicht van mijn laatste trainingen. 

Zaterdag

Het weekend begon een beetje brak. Na een loeidrukke week op werk en een avond laat naar bed, werd ik zaterdag behoorlijk moe wakker. Pas rond het middaguur wist ik mezelf in beweging te zetten. Mijn vriend stond al een uur klaar om te gaan hardlopen – en ik had hem beloofd mee te gaan. Nadat ik mezelf moed in had gesproken en zijn verwachtingen had getemperd (‘ik ga echt heel sloom vandaag hoor!’) stond ik dan eindelijk buiten. Het bleek veel mooier weer dan ik vanuit mijn bed had vermoed. Mijn shirt met korte mouwtjes was dan ook veel te warm. In een rustig tempo liepen we 4,5 km. En bij thuiskomst was de brakheid verdwenen. Magic.

 photo IMG_3673_zpslhkwhvkx.jpg
Zondag

Ook vandaag was het wederom prachtig weer. Na een goede nacht slaap werd ik uitgerust wakker. Ik wilde nog een duurloop doen van zo’n 10 km voor de halve marathon van Eindhoven. Dus, hup, naar buiten! Ik was niet de enige met het idee om van deze indian summer te genieten. Op de boulevard van Scheveningen zigzagde ik tussen de gezinnen. Ik liep met een rustige pace, maar in de laatste kilometers probeerde ik nog even flink aan te zetten. Was het genoeg voor de halve marathon?

 photo IMG_37131_zpsls6tjb6c.jpg
Dinsdag

Dinsdagavond ging ik weer met mijn vriend een rondje lopen. Pas na tienen gingen we de deur uit. In mijn eentje zou ik niet zo snel zo laat nog gaan hardlopen. Maar ik vond het toch wel lekker, zo voor het slapengaan. Marc wilde graag 5 km lopen. Helaas moesten we ons rondje iets eerder afbreken omdat hij bang was last van zijn knie te krijgen. Geen punt. Ik schoof even later moe, voldaan en schoon gedoucht onder de lakens.

 photo IMG_3687_zpsa2fqxyde.jpg
Vrijdag

Op vrijdag ging ik met collega’s een nachtje naar het Belgische Turnhout. Maar ik moest en zou voor vertrek nog even de benen losschudden. In alle vroegte stond ik buiten. De zenuwen voor de halve waren al lichtjes aanwezig. Ik ben niet topfit de laatste weken. Ik heb te veel gewerkt, mijn rug en schouders zijn gevoelig, ik heb iets minder geslapen en iets meer bokbiertjes gedronken dan verstandig zou zijn.

Ben ik klaar voor de halve?

Nee. Ik heb niet zo hard en vaak getraind als ik me deze zomer had voorgenomen. Ik was niet altijd even gedisciplineerd, en soms gooide werk roet in het eten. Mijn streeftijd moet ik waarschijnlijk loslaten.

Ja. De afstand – die is het probleem niet. Ik loop die halve marathon! Maar als ik geen PR ga lopen, ga ik er dan minstens van genieten? Adem in, adem uit…

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie