Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bij de fysiotherapeut geweest (+ goed nieuws)
sneeuw fysiotherapeut

Bij de fysiotherapeut geweest (+ goed nieuws)

Vorige week vrijdag had ik een afspraak bij de fysiotherapeut. Sindsdien zijn we al begonnen met de behandeling tegen mijn shin splints en ik heb goed nieuws voor mijn hardloopleven!

Goed, ik begin bij het begin.

Vrijdag 13.00 uur, fysiotherapeut
Vorige week vrijdag om 13 uur had ik mijn intake bij de fysiotherapeut. Ik vertelde over mijn hardloopverleden, de blessures die ik heb gehad en wat ik daar aan had gedaan. Ze deed een paar testjes met mijn benen om te kijken naar onder andere mijn balans en stabiliteit en vroeg nog om wat extra informatie.

De uitslag: volgens deze fysiotherapeut kunnen we er wel wat aan doen! De periode die ervoor staat om dit te verhelpen zijn drie maanden. Ik mag nu in ieder geval drie weken niet zelf sporten, alleen oefeningen van de fysiotherapeut doen.

Zondag 09.55 uur, sneeuw!
Ik houd zo erg van sneeuw, dus toen ik zondagochtend wakker werd en zag dat er sneeuw lag, baalde ik wel even dat ik niet mocht hardlopen. Maar een half uurtje in de sneeuw wandelen op een rustig tempo moet kunnen toch? Ik sprong mijn bed uit, schoot snel wat kleding aan en liep iets meer dan 2,5 km in een half uurtje. Genieten van de sneeuw, nog voordat de rest van het huis wakker was.

1e keer fysiotherapeut
Maandag 10.00u, fysiotherapeut
Maandag hadden we mijn eerste sportsessie. We beginnen met drie korte sessies van ongeveer een half uur waar ik deel voor deel mijn schema krijg. Later werk ik bij de sessies het gehele schema af. Bij deze eerste sessie kreeg ik zeven oefeningen die ik dagelijks moet doen:

 1. Bruggetje
 2. Zijlig met beenheffig
 3. Straight leg raises
 4. Heel to toe leg raises
 5. Planken
 6. Twee op, één af
 7. Op één been staan met ogen dicht

Let op: deze oefeningen zijn specifiek voor mijn geval samen gesteld door mijn fysiotherapeut. Als jij ook last hebt van blessures/shin splints, adviseer ik je naar je dokter/fysiotherapeut te gaan en niet oefeningen van anderen over te nemen!

2e keer fysiotherapeut
Donderdag 10:00u, fysiotherapeut
Gisteren had ik alweer mijn derde afspraak. We begonnen met één set van mijn oefeningen van vorige keer, daarna kwamen nieuwe oefeningen. Deze hoef ik thuis niet te doen, dus ik heb geen schema bij me (die bewaren ze daar). Volgens mij kan ik me niet alle oefeningen herinneren, want ik ben heel vergeetachtig op het moment.

 1. Een elastiek net boven mijn knieën en boven mijn enkels en dan zijwaarts in hoge squat de zaal doorlopen.
 2. Met dezelfde elastieken voorwaarts in hoge squat door de zaal waggelen (ik voelde me net een eend).
 3. Leg press.

Als afsluiting doe ik nog wat balansoefeningen op de halve bal (blijkbaar heeft het een naam, maar die ben ik weer vergeten).

teen fysiotherapeut

Donderdag 14.20 uur, goed nieuws
Volgens mij heb ik wel eens eerder laten vallen dat ik een ontstoken teen heb. Vroeger had ik dat jaarlijks, maar sinds ik in 2010 er aan geopereerd ben, heb ik er geen last meer van gehad. Tot een aantal maanden geleden.

Een tijdje terug ben ik bij de huisarts geweest, maar die wilde dat ik het uit liet groeien. Intussen is gebleken dat dat niet lukt (een onsmakelijk verhaal dat ik maar niet ga delen), dus nu ik een nieuwe huisarts heb, wilde ik er nog eens naar laten kijken. Daarbij vond de fysiotherapeut dat ik ernaar moest laten kijken. Om mijn teen te ontzien, kan het namelijk zomaar zijn dat ik anders loop. En dat kan tot blessures leiden!

En gelukkig vind deze huisarts dat mijn teen er (gedeeltelijk) af mag, yay! Op 4 februari gaat mijn huisarts mijn teen eraf hakken opereren. Ze halen een deel van de nagel en het ontstoken vlees eromheen weg. Na drie dagen tot een week zou ik weer moeten kunnen hardlopen volgens de dokter! (Als ik tegen die tijd ook weer mag van de fysiotherapeut).

Zo, een heel verhaal. Komende week ga ik dus weer twee keer naar de fysiotherapeut en de week erna gaat mijn teen er af! (Zo blijf ik het lekker noemen, haha).

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie