Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bijzonder weekje, en wat staat er op de planning?

Bijzonder weekje, en wat staat er op de planning?

Oeps… Een dag later dan je van mij gewend bent, maar hier is dan alsnog een verslag van mij. Iets met een bijzonder weekendje dat anders eindigde dan we dachten… En verder kijk ik even vooruit naar mijn plannen voor juli en heb ik al doelen voor het najaar gevonden?

Afgelopen week

Donderdag waren we met de training weer eens op de baan te vinden. Intensieve intervals stonden op het programma. Nou, dat was toch net iets té intensief voor mij, mijn benen liepen in no-time vol en ik moest de training staken. Ik voelde mijn kuit verstijven en wist kramp net voor te blijven. Vrijdagavond heb ik een heel voorzichtig rondje gedaan, net als zaterdagochtend. Mijn kuit werd zo wel lichtjes getest, maar niet flink aan het werk gezet.

Vervolgens stapten we in het vliegtuig naar Praag. Eenmaal daar aangekomen hebben we ongeveer een halve marathon gewandeld door die mooie maar heuvelachtige stad. Ja, heuveltraining dit weekend dus!

Ook zondag liepen we weer enorm veel door deze mooie stad. Aan het eind van de middag ging ik nog een klein rondje hardlopen. En oh, wat had ik de verkeerde richting gekozen! Niets was vlak! Trapje op, heuveltje af… Mijn gevoel zei me dat ik beter linksaf had kunnen gaan toen ik het hotel uit liep… En dat hadden we die dag al zo veel gedaan, tijdens onze tour door de Praagse Burcht! hihi…

Maandagochtend gingen Harry en ik samen een stukje hardlopen, keurig volgens de “Evy-intervallen”. Inderdaad gingen we linksaf. We liepen kris kras door de Franse wijk zoals wij dat noemden, met toch ook weer heel veel heuvels. Nooit geweten dat Praag zó heuvelachtig was! Maandag was trouwens ook onze laatste dag in Praag. Onze terugvlucht was ’s avonds gepland, maar werd gecanceld door de maatschappij: ze hadden geen vliegtuig voor ons beschikbaar! Lang verhaal kort: we zijn met de “Flixbus” terug gegaan. Zo waren we niet maandagavond om elf uur weer thuis, maar dinsdagmiddag om één uur. Ja, een hele nacht in de bus! Ach zo maak je nog eens wat mee…

Weer thuis

Dinsdagavond even de benen losgelopen, oh wat voelt dat weer fijn, om zo vlak te kunnen lopen! Maar ik was wel enorm moe… Die busreis had er flink in gehakt hoor, ik denk dat ik bij elkaar een uurtje of twee heb geslapen. Woensdagochtend ging mijn wekker een uur eerder dan nodig, om voor mijn werk te kunnen lopen terwijl het nog niet al te heet zou zijn. Die wekker heb ik snel uitgezet en heb me weer omgedraaid. Slaap was nu belangrijker. In de loop van de ochtend besloot ik om dan maar helemaal niet te gaan lopen vandaag en de streak na 64 dagen te beëindigen en appte dit ook in de groep. Ik was zo brak! Bovendien zat mijn dag vol met werk, en om 19:00u moesten we naar school voor de diploma-uitreiking van onze jongste.

Tot Maaike in de groeps-app een aantal rake vragen stelde, en ook nog bleek dat we niet om 19:00 maar om 20:00u op school moesten zijn. Dus hup huuuup, voor het eten even een rondje om de streak gaande te houden! En heel eerlijk? Dat voelt echt goed naderhand!

Op de planning voor juli

Deze maand is relatief leeg qua evenementen. Er staat er eentje, en die is aankomende zaterdag al. Ik ga meedoen met “Tot de Nek in de Drek”, een obstakelrun van 15 kilometer met héél veel modder! Oh boy… waar begin ik aan! Ik heb er wel veel zin in hoor en ben niet vies van modder… Maar toch, ik heb geen idee wat voor obstakels ik kan verwachten en met de kippenkracht in mijn armen zal het vast een hele uitdaging worden. Wat ik wel heel gaaf vind, is dat mijn zwager en mijn jongste zoon deze ook gaan doen! Zij zullen vast en zeker veel sneller zijn dan ik, aangezien ze al bijna een jaar bootcamp training doen. Ik ben benieuwd!

En op de lange termijn?

Het is vandaag nog 100 dagen tot de Marathon van Eindhoven. Nee, ik ga niet de hele marathon lopen daar, maar ik heb me wel ingeschreven voor de halve! Na het goed volbrengen van de hele marathon in Rotterdam en het flink aanscherpen van mijn PR op zowel de 5 als 10 kilometer dit voorjaar, was het voor mij niet meer dan logisch om in het najaar een gooi te doen naar een nieuw PR op de halve. Dat moet dus gebeuren in Eindhoven. In 2015 liep ik daar destijds mijn tweede halve marathon, prima plan om er dit jaar weer aan de start te staan dacht ik zo!

En om mijn najaar compleet te maken, ga ik begin november naar Terschelling, waar ik de halve van de Berenloop zal gaan doen. Ja, de afstanden zullen weer gaan toenemen de komende maanden, er mogen weer flink wat lange(re) duurlopen gedaan gaan worden!

Hebben jullie nog leuke plannen deze maand?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie