Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blaren, griep én nieuwe hardloopspulletjes!

Blaren, griep én nieuwe hardloopspulletjes!

Waaaah, mijn eerste blog, spannend!! Deze week ging niet zoals ik had gehoopt, omdat ik opnieuw blaren liep en een beetje grieperig was. Ik heb dus helaas iets minder gelopen dan in de planning stond. Wel ben ik gaan shoppen, want bij een hardloopblog horen nieuwe hardloopspullen, toch? Ik vind het in ieder geval een goed excuus!

Zaterdag

Iedere zaterdagochtend train ik in principe bij de atletiekvereniging met de loopgroep. Deze week ging ik niet met de trainer mee, maar hadden we met een paar lopers afgesproken om zelf 10 kilometer te gaan lopen. Zondag staat namelijk de Antwerp Urban Trail op de planning en we wilden nog even wat kilometers maken. Tot kilometer 8 ging het helemaal goed, maar toen voelde ik ineens wéér een blaar. Ik zeg wéér, omdat ik nu al drie weken achter elkaar op precies dezelfde plek een blaar loop (die vervolgens weer kapot gaat, waar ik dan weer een nieuwe blaar op loop, die ook weer kapot gaat, etc.). Je kunt je voorstellen dat mijn voet er nu dus niet heel charmant meer uitziet. Gelukkig kon ik de 10 kilometer afmaken, maar ik baalde wel. Ik hoop maar dat mijn voet voor zondag genezen is, want de Urban Trail telt 12 kilometers. Ik zal in ieder geval maar zorgen dat ik zondagavond een sodabadje kan nemen.

Na deze run ben ik in het kader van actief herstel ’s middags nog een stukje gaan wandelen met mijn vriend en onze leenhond in de Loonse en Drunense Duinen. Het weer was perfect, we hebben heerlijk uitgewaaid en in de zon op het terras gezeten.

Zondag

Aiii, ik word wakker en voel me echt niet goed. Mijn hoofd voelt alsof het op ontploffen staat. Ik besluit er vooralsnog maar even aan toe te geven en blijf dus lekker in pyjama zitten. Totdat een vriendin belt en vraagt of ik mee ga wandelen. Hmm.. actief herstel, buitenlucht.. Weet je wat, dat kan vast geen kwaad. We hebben heerlijk een rondje gewandeld en die buitenlucht doet me gelukkig goed. Het was dus een heerlijk weekend waarin ik goed heb kunnen genieten van het zonnetje!
 photo 2016-02-28 15.22.38_zpsvrdh26as.jpg

Dinsdag

Dinsdag was de grote dag! De nieuwe bloggers werden bekendgemaakt. Ik was natuurlijk super nieuwsgierig naar alle reacties! Daarnaast had ik voor dinsdag een korte run op de planning staan, gewoon even 3 tot 5 kilometer zo snel mogelijk afleggen. Dat doe ik wel vaker, een soort testloop voor mezelf, om te kijken of ik vooruitgang heb geboekt.

Helaas werd ik dinsdag opnieuw niet fit wakker. Sterker nog, ik werd al om 5 uur wakker, omdat ik me zo rot voelde! Bah bah, daar zat ik echt niet op te wachten. Dus maar even paracetamols ingenomen en een paar uur later besloot ik dat het goed genoeg ging om gewoon te gaan werken. Inmiddels stond de bekendmaking een uurtje online en de reacties, likes en nieuwe volgers op mijn eigen Instagram account stroomden binnen, super gaaf! Ik wist dus ook niet of het de paracetamols waren of die positieve reacties waardoor ik me weer een stuk beter voelde.

’s Middags ben ik nog even met mijn moeder de stad in geweest en heb ik een super leuke nieuwe longsleeve gekocht. Ook heb ik voor het eerst gelletjes gekocht, die zal ik wel nodig gaan hebben voor de Halve van Renesse en wil er van tevoren toch even mee testen. En zoals Eveline laatst al schreef, voelde ik me toen inderdaad even ‘een echte hardloper’, haha! Ik ben erg benieuwd naar de gelletjes en vooral naar hoe mijn lichaam erop reageert, heb al van meerdere mensen gehoord dat hun maag en darmen er niet heel goed op reageren en dat lijkt me echt verschrikkelijk. Jullie worden uiteraard op de hoogte gehouden van mijn ‘grote gelletjes-test’.

Helaas bleken het toch de paracetamols te zijn die me op de been hielden, want steeds als die uitwerkten kwamen de klachten en de koorts dubbel en dwars terug. Dat werd dus geen rondje lopen vandaag, helaas. Mijn eerste dag als hardloopblogger begon dus niet zo #fit.
 photo 2016-03-03 21.20.06_zpsrwpvuhyh.jpg

Donderdag

Donderdag voelde ik me gelukkig al een stuk beter en kwam ik de dag door zonder paracetamol, yessss! Ik besloot daarom gewoon te gaan trainen bij de atletiekvereniging, zoals iedere donderdagavond. Wel rustig aan en gewoon kijken wat lukt. Op donderdagavond is de training altijd op de baan en doen we interval. We moesten 50 meter op duurlooptempo, 50 meter aanzetten en dan 100 meter bijkomen. Dat bijkomen mocht dribbelend of wandelend. Aangezien ik nog niet helemaal fit was, besloot ik om die rustige stukjes gewoon te wandelen. Dat ging gelukkig een stuk beter dan ik had verwacht!

Het lijkt er vooralsnog dus op dat ik gewoon op tijd hersteld ben voor de Antwerp Urban Trail zondag, gelukkig! De komende dagen doe ik rustig aan, zodat ik zondag lekker kan genieten. Volgende week begint mijn trainingsschema voor mijn eerste halve marathon. Op 5 juni 2016 loop ik de Halve van Renesse. Ik heb er nu al zin in om jullie mee te nemen op dit avontuur!

Wie loopt dit jaar nog meer zijn of haar eerste halve marathon?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Nikki begon in het voorjaar van 2014 voor de zoveelste keer met hardlopen. Al jarenlang gaf ze het na een paar weken op, maar nu zette ze door. In juni 2016 liep zij haar eerste halve marathon, en dat zal niet de laatste zijn!

4 Comments

Geef een reactie