Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Een bucket list voor lopers

Iedereen heeft wel een bucket list: dingen die je nog heel graag wil doen voordat je dood gaat. Niet alleen privé is zo’n bucket list heel tof (denk aan dingen als Oud en Nieuw in New York vieren of een regenboogtaart bakken), op hardloopgebied zijn er ook genoeg dingen om aan een bucket list toe te voegen. Wij hebben een aantal gave hardloopwedstrijden op een rijtje gezet zodat je die wellicht ook aan jóuw bucket list kan toevoegen!

Een bucket list voor lopers

 

 • TCS New York City Marathon. 50.000 deelnemers lopen vanaf Brooklyn naar Manhattan en door Central Park, dat moet toch fantastisch zijn. New York Marathon is een van de populairste marathon te wereld en stiekem wil iedereen wel een keer daar lopen of niet?
 • De Great Wall Marathon. Dit is een marathon over de Chinese Muur. Ik denk dat het heel bijzonder is om daar overheen te lopen; een plek waar je normaal toch niet snel komt. Een flinke uitdaging is het wel met al die trappen!
 • De Disney Marathon. Voor Disney-gekken is dit de perfecte marathon. Je rent door het park, wordt aangemoedigd door Mickey Mouse en Donald Duck en je bent even in een sprookjeswereld. We hebben het al eerder genoemd, maar er komt een halve marathon van Disney in Parijs! Die vindt in 2016 voor het eerst plaats. Wij zijn in ieder geval al heel benieuwd en hopen dat we een paar startbewijzen kunnen bemachtigen.
 • De Two Oceans Marathon. Een run die steeds bekender wordt, maar daarom niet minder gaaf. Deze ultramarathon is 56km lang en leidt je door prachtig Zuid-Afrika. Een ultramarathon iets te uitdagend? Er is ook een halve marathon!
 • De KLM Curaçao Marathon. Dit moet toch ook geweldig zijn? Rennen over de bekende brug, starten in het donker (anders is het veel te warm). Ja, ons lijkt het wel wat!
 • Meedoen aan een Color Run. Misschien is de hype inmiddels alweer overgewaaid, maar het is toch gaaf om hier minimaal één keer aan mee te doen. Een week daarna zit je nog helemaal onder het kleurpoeder, maar dat moet je een keer hebben meegemaakt.
 • Le Marathon du Médoc. Geen water of stukjes banaan langs de route, maar glaasjes rode wijn en oesters. Ja, gedurende de 42,195 km zie je zo’n 20 verschillende standjes met eten en drinken. Als je nuchter over de finish komt, ben je een held! Oh, en: iedereen is verkleed.

Een bucket list voor lopers

Waarom zou je zo’n bucket list maken?

 • Het is altijd leuk om te dromen.
 • Het helpt je om je aan je doelen vast te houden. Op je bucket list kunnen relatief makkelijke dingen staan, zoals 5 km aan één stuk lopen, maar ook grote uitdagingen.
 • Een bucket list geeft je een houvast. Je hebt meer focus en de kans is groter dat, als je alles op een rijtje zet, je het ook echt gaat doen.
 • We hebben hier verschillende wedstrijden beschreven, maar dat hoeft natuurlijk geen doel van je te zijn. Je kunt ook denken aan hardlopen in bepaalde plaatsen als Sydney, Las Vegas of dichter bij huis in Parijs of Berlijn.
 • Of denk aan afstanden gecombineerd met tijden: wie weet wil je wel de halve marathon onder de twee uur lopen of tien kilometer onder het uur. Let’s go for it!

Wat staat er op jouw bucket list?

Photo credits Hubert January,Kyle Wilson,Morgan & Jeff Rooks

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

4 Comments

Geef een reactie