Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Column van Koen: Stop, en door!

Column: Dit is niet echt een Column zoals jullie in het verleden van mij gewend zijn, maar dit leek me DE manier om een mooie periode af te sluiten. Maart 2016 trok ik de stoute schoenen aan solliciteerde naar een blogfunctie bij Just Keep Running. Destijds een roze hardloopwebsite met alleen maar dames. Gelukkig werd er niet aan seksdiscriminatie gedaan en werd ik onderdeel van de JKR crew. Maar waar begon ik aan? Een man tussen vele dames, en bijna een generatie ouder. Maar ik wilde graag schrijven over mijn hardloopervaringen en dit was de plek om hier werk van te maken. Vanaf het begin af aan voelde het goed. Het bleek niet alleen schrijven over hardlopen te zijn.

Zoals Zélia in de allereerste correspondentie met mij al aangaf: je krijgt er een hardloopteam voor terug. Een team wat al snel uitgroeide tot een vriendengroep met één en dezelfde passie: hardlopen. Samen werd er naar evenementen toegeleefd. Zat het tegen dan probeerden we elkaar te motiveren. Knopen doorhakken? Je hoefde je probleem maar te delen met de groep en de adviezen vlogen je om de oren. Er werden zelfs wedstrijden samen gelopen. En hier hield het niet op: een weekend weg met aanhang en kids alsof we nooit anders gedaan hadden.

In het begin heb ik enorm moeten wennen aan de groepsapp. Meer dan honderd berichten op een dag is geen uitzondering, eerder regelmaat. Ik had het kunnen weten natuurlijk met al die dames. Maar ondertussen zijn deze berichten meer dan welkom.


Op een rustige dag mis ik de berichten zelfs en betrap ik me erop dat ik mijn telefoon meermaals tevergeefs check of er nog berichten zijn. Maar dan ineens ontploft de boel weer en loop ik tientallen berichten achter, heerlijk.

Maar tijden veranderen. Het schrijven voor de website paste steeds minder in mijn leven, maar geen haar op mijn hoofd die aan stoppen met JKR dacht. Ik zou mijn dames voor geen goud kunnen missen. Gelukkig liepen de anderen min of meer tegen hetzelfde probleem aan en moest er een oplossing komen. Dat hierdoor nu het doek valt voor de website is spijtig maar begrijpelijk.

Ik heb enorm genoten om mijn ervaringen met jullie te delen. Ik hoop dat ik jullie ergens heb weten te motiveren, dat hebben jullie mij in ieder geval wel gedaan. Hoe had ik anders 6 marathons in 1 jaar weten te volbrengen?

En nu? Ik zou willen zeggen: volg onze andere kanalen (Instagram en Facebook). Want stoppen met hardlopen doe ik (en de anderen) voorlopig niet. Ik heb nog genoeg wilde plannen / doelen die ik nog met jullie wil delen. Voorlopig denk ik maar aan één ding:

Just Keep Running!

Koen

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie