Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De 10 best gelezen artikelen uit 2015 + help ons!

Het jaar is bijna om, tijd voor een overzicht van de best gelezen artikelen van 2015. Misschien heb jij ze nog niet gelezen of vind je het wel een interessant onderwerp. Pak een kopje koffie of thee bij en ga er lekker voor zitten om ze te lezen. Sommige dateren overigens uit 2014 maar blijkbaar zijn ze veel gelezen in 2015. 

Maar voor je de artikelen gaat lezen hebben wij een vraag aan jullie. Wat wil jij graag lezen in 2016 naast onze persoonlijke verslagen en hardloopwedstrijden? Is er iets wat je mis? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Wij staan open voor ideeen en zoeken het graag voor je uit, ook doormiddel van onze eigen ervaring. Dus, gooi het in de comment of op facebook eruit. Wat wil jij als lezer van Just Keep Running lezen? Je helpt ons daar enorm mee en zo hopen we in 2016 nog veel meer te schrijven!

Goed, de 10 beste gelezen artikelen uit 2015:

1. Elke dag hardlopen ongezond?

Deze vraag komt denk ik wel bijna dagelijks op onze site. Is elke dag harldopennou ongezond? Deze maand hebben veel van jullie Santastreak gedaan en ervaarde het als fijn maar merkte wel dat de spieren soms wat stijfjes aanvoelde. Dit artikel is in maart 2014 geschreven, tijd om dit onderwerp weer eens onder de loep te nemen. Elke dag hardlopen; gezond of ongezond?

2. Hardlopen in de ochtend

Dit artikel gaat voornamelijk over hoe je het beste kan voor zorgen dat je in de ochten gaat hardlopen en wat de voordelen van zijn. Opstaan is voor veel mensen niet altijd even makkelijk, vooral als de wekker om 05.00 uur gaat. Hardlopen in de ochtend.

3. Hardlopen met overgwicht

Ik kamp er zelf erg mee en nog steeds ondervind ik er soms problemen mee. Ik weet namelijk dat heel veel mensen er last van hebben en daardoor niet durven te gaan hardlopen. Het is een klein artikel, meer een artikel waarin ik hoop dat mensen gemotiveerd raken om toch te gaan hardlopen ondanks overgewicht. Ik wil in 2016 hier iets mee gaan doen. Ik weet nog niet wat of hoe maar er zijn nog steeds te weinig mensen met overgewicht die niet durven. Hardlopen met overgewicht.

4. Wat trek je aan bij welke temperatuur?

Echt een winter hebben we (nog) niet. Toch is het lastig om te bepalen wat je aantrekt (los van dat je misschien heel veel kleding hebt). Er zijn behoorlijk wat trucjes en die lees je in dit artikel! Wat trek je aan bij welke temperatuur?

5. Hardlopen met je hond

Hardlopen met Noa vind ik een van de leukste dingen van hardlopen. Nu is mijn hond een vrij makkelijke hond, ze luistert goed (beter wanneer ze los is dan vast) maar toch zijn er dingen waar je op moet lettern. Allereerst, niet elke hond is geschikt voor hardlopen en je moet goed de signalen van je hond weten. Hardlopen met je hond. 

6. Wel of niet hardlopen als je verkouden bent?

Wanneer je verkouden bent, kan je echt wel gaan hardlopen maar dreigt het meer naar ziek zijn, dan moet je ervoor oppassen. In dit artikel lees je wanneer je wel en niet mag hardlopen. Wel of niet hardlopen als je verkouden bent?

7. How to veters strikken?

‘Ik weet echt wel hoe je je veters moet strikken’! Oh ja? Nou, dat valt voor hardlopers vies tegen hoor! Patricia legt op een hele makkelijke manier uit hoe je het beste je veters kan strikken! How to veters strikken. 

8. Marathon van Zélia

Mijn allereerste marathon die ik in april dit jaar liep. In parijs. Wat een ervaring, wat was het zwaar maar oh zo tof. Ik zou het zo weer doen en dat ga ik ook doen! Op 12 april ga ik mijn 2de marathon lopen. Nu kan je mijn ervaring lezen: mijn eerste marathon, Paris marathon 2015. 

9. Tips voor het lopen van een halve marathon

Joëlle schreef hele fijne tips over het lopen van een halve marathon. Waar moet je aan denken? Voor, tijdens en na de halve marathon. Hoe zorg je ervoor dat je goed aan de start staat? Je kan hier alle tips nog lezen: Tips voor het lopen van een halve marathon. 

10. 5x hoe je van je shin splints af kan komen.

Oh de scheenbeen blessure. Heel veel lopers krijgen daarmee te maken. Zo ook Alyssa. Alyssa schrijft in dit artikel hoe zij het minder heeft gekregen door bepaalde oefenigen. De oefeningen kan je hier lezen: 5x hoe je van je shin splints af kan komen. 

En nu is het de beurt aan jou! Wat wil jij graag in 2016 over lezen of meer over weten?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

Geef een reactie