Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De 5 leukste hardloopwedstrijden van februari

En toen was het alweer bijna februari. Hoe gaat het met het trainen voor de marathon van Rotterdam, Parijs of misschien wel de CPC? Iets verderop in het jaar zijn er genoeg wedstrijden waar we aan mee kunnen doen, maar valt er in februari op hardloopgebied nog iets te beleven? Door tussendoor een kleine wedstrijd te doen, kun je goed kijken waar je staat in je schema en of je er nog even wat harder aan moet trekken of niet. We zetten de 5 leukste hardloopwedstrijden van februari op een rijtje zodat jij de perfecte loop uit kan zoeken die bij jou past!

1. Kruikenloop

Vier je carnaval? Dan is de Kruikenloop (trimloop) perfect voor jou! Midden in het carnavalsweekend kun je in Tilburg (kruikenstad) verschillende afstanden rennen, waarbij je ook nog eens de inhuldiging van de stadsprins meemaakt.

Waar: Tilburg

Wanneer: 6 februari

Afstanden: 5, 10 en 15 km

Website

2. Midwinter marathon Apeldoorn

Vier je nou geen carnaval en wil je wél lekker hardlopen, doe dan mee met de Midwinter marathon in Apeldoorn. Dit is een zeer bekende loop waar bijna 14,5 duizend mensen aan meedoen. Zelf heb ik hem nog nooit gedaan, maar hij lijkt me wel supertof om een keer te doen. Dit jaar niet (ik vier wél carnaval), maar wie weet doe ik volgend jaar mee!

Waar: Apeldoorn

Wanneer: 7 februari

Afstanden: 8, 16 en 25 km.

Website

3. Testloop Rotterdam & Den Haag

In februari worden er meerdere testlopen georganiseerd om te kijken hoe ver je bent in je voorbereiding naar ofwel de CPC ofwel de Rotterdam marathon. Deze lopen worden georganiseerd door verschillende organisaties en verschillende atletiekverenigingen. Kijk dus of er bij jou in de buurt zo’n testloop georganiseerd wordt.

Bijvoorbeeld voor Rotterdam: Vughtse Sportclub

En voor Den Haag: Haag Atletiek

4. Groet uit Schoorl Run

Net als de Midwinter Marathon in Apeldoorn is dit een hele bekende loop, een die dit jaar voor de 39e keer georganiseerd wordt. Er zijn verschillende afstanden die je kunt lopen, en ze gaan allemaal door een prachtig natuurgebied. Ook kom je door een paar kleine dorpjes en deze loop is daardoor een waar spektakel wat je niet mag missen.

Waar: Schoorl (Noord-Holland)

Wanneer: 14 februari

Afstanden: 10, 21,1 en 30 km

Website

5. TexelTrail

Deze run is niet voor watjes. Waarom niet? Nou, de afstanden zijn flink en je loopt op een eiland. Dat betekent dat je continu wind om je heen hebt. Dat maakt zo’n run nou niet bepaald makkelijker. Toch is dit een prachtige loop om aan mee te doen omdat je daadwerkelijk het hele eiland ziet. Maar dat niet alleen, het is een trailrun en dat houdt in dat je grotendeels op onverharde ondergrond loopt. Ben je gewend om op het asfalt te lopen? Dan is dit een mooie uitdaging!

Waar: Texel

Wanneer: 20 februari

Afstanden: 14,5, 25, 39,5 en 50 km

Website

En, waar zien we jou aan de start?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie