Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De 5 leukste hardloopwedstrijden van oktober

Het is alweer bijna oktober jongens, dat betekent dat de belangrijkste maand van het jaar eraan komt: de maand waarin een groot deel van het Just Keep Running team de halve marathon van Eindhoven gaat rennen. Zo ontzettend spannend. Maar goed, deze race in Eindhoven is niet de enige wedstrijd die op de agenda staat. Voor ons waarschijnlijk wel, maar als je in Eindhoven niet mee kunt doen, dan zijn er nog genoeg andere leuke wedstrijden. Wij hebben de vijf leukste voor je op een rijtje gezet!

De lage landen marathon – Eindhoven

 photo marathon eindhoven_zpskkjvxyqb.jpg

Deze staat natuurlijk op nummer 1. Op 11 oktober staan wij om 13.30 uur aan de start van de 21.1 km. Ik kan je vast vertellen dat wij er ongelooflijk veel zin in hebben. De route is voor een groot aantal van ons al bekend, maar voor sommige anderen nog helemaal niet. Zien we je daar?

Afstanden: estafette marathon, 10km,  21.1 km, 42.2 km

Datum: 11 oktober

TCS Marathon Amsterdam

Leukste hardloopwedstrijden van oktober.jpg

Een week later moet je in Amsterdam zijn. Daar vindt dan namelijk de TCS Amsterdam Marathon plaats. Verschillende afstanden, maar je start altijd in het Olympisch stadion. Ik kan je vast vertellen: dat is heel bijzonder. Ook ren je onder het Rijksmuseum door en om dat met zóveel man tegelijk te doen is ongelooflijk cool!

Afstanden: 8km, 21.1 km, 42.4 km

Datum: 18 oktober

Kustmarathon Zeeland

 photo Kustmarathon_zpspcbcddcu.jpg

De kustmarathon in Zeeland wordt de mooiste en zwaarste race van Nederland genoemd (al kwam Egmond daar afgelopen keer ook wel bij volgens mij). Je rent langs een groot kustgebied in Zeeland en het water, de duinen en het strand zijn altijd dichtbij. Deze race heet dan wel de kustmarathon, er zijn meerdere afstanden waar je aan mee kunt doen. Het hele weekend staat in het teken van sport dus er is voor iedereen wel wat te doen!

Afstanden: Ladiesrun (5 en 10 km), light kust run (11.2 km), marathon (42.2 km).

Datum: 2, 3 en 4 oktober

Singelloop Breda

 photo Breda_zpsxuhyk1xv.png

Op 4 oktober is de 30e editie van de Bredase Singelloop. Een jubileum dus! De kernwaarden van de Singelloop is het organiseren van een evenement waar sport en gezelligheid hand in hand gaan. Een typisch Brabants evenement dus! Je loopt namelijk door een gezellige en bourgondische omgeving en dat in Brabant: het kan niet beter! Erg jammer dat dit de week voor de halve marathon van Eindhoven is, anders had ik wellicht wel meegedaan!

Afstanden: 5 km, 10 km, 21.1 km

Datum: 4 oktober

Ajax foundation run

 photo AjaxFoundationRun8_zpsmr3dneho.jpg

Als geadopteerde Brabander (ik heb 12 jaar van m’n leven in Eindhoven gewoond) voelt het misschien een beetje als vloeken in de kerk om over Ajax te schrijven, maar ik vind dat deze run niet mag ontbreken in het rijtje. De Ajax Foundation organiseert in het voorjaar van 2016 een sportdag voor jongeren met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking of een chronische ziekte uit de regio (groot) Amsterdam. Tijdens de Ajax Foundation Run wordt er geld ingezameld voor de stichting en dat is natuurlijk heel bijzonder.

Afstanden: 5km, 10 km

Datum: 25 oktober

Dit zijn, naar ons idee, de leukste en de grootste hardloopwedstrijden in oktober, met natuurlijk de halve marathon van Eindhoven op nummer 1. Het belangrijkste is nu:

Waar zien we jou?

 

Bronnen foto’s Eindhoven: Rob van Twist, Amsterdam: Josianne Zwart, Zeeland: Ruben Oreel, Breda: Gerard Bosch, Ajax: JK fotografie

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

  • Linda

    24 september 2015 at 21:48

    10 km bij de Singelloop Breda! Ik ben heel benieuwd, het is het eerste jaar dat ik er aan mee doe maar heb al van veel mensen goede en inderdaad vooral gezellige verhalen gehoord 🙂 Jullie alvast heel veel succes in Eindhoven, lijkt me een mooie ervaring om dat met zoveel mensen van justkeeprunning te doen!

    Beantwoorden

Geef een reactie