Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De dagen tussen twee hardloopwedstrijden in

De dagen tussen twee hardloopwedstrijden in

De dagen na de Zuidersterloop was ik helemaal nog niet bezig met de Ladies Run. Toch stond hij een paar dagen later al voor de deur. Rust nam ik niet, ik trainde gewoon door en dat ging niet al te gemakkelijk, maar elke keer was ik wel blij dat ik geweest was, niet opgaf en de geplande kilometers aantikte.

Woensdag trok ik mijn hardloopschoenen weer aan en wat voelde dat rot. Elke stap was zwaar. Mijn benen hadden geen zin, wilden niet bewegen. Hoe ik die 4 km eruit heb gekregen, echt geen idee. Ik weet alleen dat ik er 35 minuten over gedaan heb. 35 minuten over 4 km, man dat is langzaam. Ik was boos, geïrriteerd en gefrustreerd. De hooikoorts zorgde voor veel ergernis en dan mijn benen die niet meewerkten, dat was niet fijn. Ik nam me voor om de volgende dag voor een herkansing te gaan.

De dagen tussen twee hardloopwedstrijden in

In de ochtend zorgde ik ervoor dat ik voorbereid was op een run in de middag na mijn werk. Dit betekende sportbh, hardloopshirt en hardloopsokken al aan. Een nette broek eronder en een jasje aan en ik kon netjes werken. Aan het einde van de dag had ik niet gelijk zin om te gaan en besloot richting huis te rijden. Na een ruime kilometer veranderde mijn plan. File. Ik nam de eerste afslag naar de sportvelden en trok een korte broek en mijn hardloopschoenen aan. Ik ging lekker hardlopen door het bos. Niet al te hard, maar hopelijk wel aan één stuk en wat makkelijker dan de dag ervoor.

Door het bos lopen was heerlijk. Ik had geen idee waar ik liep, hoe ver van mijn auto vandaan, maar het liep lekker en de omgeving was prachtig. Paden die heel dichtbegroeid waren, een pad langs een ruiterspad waar juist een hele rij paarden langskwam. Allemaal mooie plekken. Bij ongeveer 3 km was ik terug bij mijn auto en maakte ik nog een slinger zodat ik de 4 km aantikte. Gelukkig kwam ik nu in 30 minuten aan de 4 km. Mijn benen voelden nog niet top, maar een stuk fijner dan de dag ervoor. Ik hoefde dit keer ook niet te wandelen. Ik ben alleen even gestopt om te genieten van het uitzicht. Enorm bezweet kom ik bij mijn auto aan en rij ik naar huis. Super blij dat ik dit gedaan heb en een mooi gebied heb ontdekt.

Vrijdag was ik helemaal klaar met pluisjes, pollen, niezen, kriebels en me suf en slap voelen door de hooikoorts. Ik was geïrriteerd. Na het werk reed ik naar huis, geen sportschool. Mijn zus stuurde vanuit Tenerife nog: “kom op sporten”, maar het had geen nut. Nu mijn zus er ook niet bij was had ik helemaal geen zin om nog wat te doen met zoveel irritatie. Een dagje een keer niet is ook niet verkeerd.

Zaterdagochtend nog een laatste rondje voordat ik in de rustmodus ging. Het had geregend, maar de benauwdheid was niet uit de lucht en dit betekende een enorm zware 5 km. Ja alweer een run die niet vanzelf ging, gelukkig stond mijn modus op gewoon doorgaan en die kilometers aantikken. Op de helft kreeg ik zelfs een berichtje van een vriend. “Wel doorlopen want ik zie je”. Nou ik moest even stil staan voor ik de weg terug inzette maar door het berichtje duurde het niet lang.

Met al 13 km in mijn benen moesten er nog 10 gelopen worden en wel tijdens de Ladies Run. Ik was blij met elke run voorafgaande want ik wist wat te doen met hooikoorts, met het benauwde weer en de warmte. Beter voorbereid op dat gebied kon niet. Met een halve marathon-training in de planning zal deze week niks voorstellen. Mijn verslag van de Ladies Run kan je lezen in de post van gisteren.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie