Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De leukste hardloopwedstrijden van september

Yes, het wedstrijdseizoen gaat weer beginnen! Wij kijken er met z’n allen enorm naar uit, met als hoogtepunt natuurlijk de halve marathon van Eindhoven in oktober. Maar eerst hebben we september nog te gaan; een maand waarin al flink wat hardloopwedstrijden georganiseerd worden. Wij zetten de leukste op een rijtje!

De Tilburg Ten Miles – 6 september

De leukste hardloopwedstrijden van septemberBron afbeelding.

Dit is een van de bekendere wedstrijden in september (naast uiteraard de Dam tot Dam die we verderop uitlichten) en schijnt enorm leuk te zijn, maar ja: hoe kan dat ook anders in Brabant? Tientallen bandjes en orkestjes staan je langs de route aan te moedigen, net als de vele inwoners van Tilburg. Het is dat ik (Josianne) al een andere afspraak heb staan die dag, want anders had ik zeker meegedaan!

Locatie: Tilburg

Afstanden: Family run 1 mijl, 5 km, 10 km en 10 mijl.

Leontien Ladies Run – 19 september

De Leontien Ladies Run in Rotterdam is opgezet door Leontien van Moorsel en schijnt, net als de Tilburg Ten Miles, ontzettend leuk te zijn. Deze run is, zoals de naam al zegt, alleen voor de ladies onder ons, maar dat is ook wel eens gezellig! Onze eigen Patricia doet hieraan mee, dus wie weet spot je haar nog.

Locatie: Rotterdam

Afstanden: 6,5 en 10 km.

Vredesloop Den Haag – 19 september

Wat we deze maanden nu vaker gaan zien is dat er veel evenementen tegelijk vallen, zo ook de Tilburg Ten Miles en de Vredesloop. De Vredesloop is een uniek hardloopevenement in Den Haag en iedereen rent daar voor de vrede en dit jaar staat de loop in het teken van Unicef. Maar liefst vijf uit onze groep doen er aan mee: Zélia, Saskia, Wendy, Alyssa, Eveline en Niki. Zeg je hallo als je ze tegenkomt?

Locatie: Den Haag

Afstanden: 5 km en 10 km

Damloop by Night & Dam tot Dam loop – 19 en 20 september

De Damloop is denk ik het meest bekende hardloopevenement van september. Op zaterdag heb je de Damloop by Night en op zondag kun je van Amsterdam naar Zaandam rennen, totaal 16,1 km. Vorig jaar heb ik hier voor het eerst aan meegedaan en dit is zo’n onwijs gaaf evenement. Er staan ongelooflijk veel kijkers langs de kant die je aanmoedigen met extra water en stukjes fruit (soms ook bier, maar dat kun je beter afslaan haha). Zélia en ik doen dit jaar mee en we hebben er heel veel zin in!

Locatie: Amsterdam / Zaandam

Afstanden: 5 mijl (op zaterdag), 10 mijl (op zondag)

Singelloop Utrecht – 27 september

De leukste hardloopwedstrijden van september

De Singelloop Utrecht is een heel gezellige loop in een van mijn favoriete steden van Nederland. Veel studenten langs de route (die er zelf vaak enorm brak bij zitten), lopen langs de grachten en kris-kras door de stad. Ja, een hele leuke loop die ik zeker aanraad!

Locatie: Utrecht

Afstanden: 5 km, 10 km

Staan jullie ingeschreven voor hardloopwedstrijden in september? En welke mogen niet in dit rijtje ontbreken?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

9 Comments

 • Yildiz

  25 augustus 2015 at 15:22

  Leuke wedstrijden allemaal in September.
  Ik ga ook naar de Dam tot Dam. Mijn eerste keer gaat het worden, dus ben heel erg benieuwd.
  Spannend!!!!
  Precies 1 jaar dat ik aan het hardlopen ben ga ik meedoen aan de Dam tot Dam. Het word dan heel speciaal voor mij.

  In September ga ik ook nog naar een twee andere wedstrijdjes in de buurt.
  1 september 2015 5km Dorpsloop in Aalsmeer http://www.dorpsloop-van-aalsmeer.nl
  10 september 2015 10km Poelplus Amstelveen http://www.poelplusamstelveen.nl

  Groetjes Yildiz

  Beantwoorden
 • Suzan Haring

  25 augustus 2015 at 15:52

  Zelf loop ik voor de 2e keer de halve marathon van Texel.
  Starten op de boot, over de dijken, door de bossen, over het strand, door de duinen om via de polder midden op het plein in het stadje Den Burg te finishen.
  Zo mooi!

  Beantwoorden
 • Bianca Kotterink

  25 augustus 2015 at 15:56

  Ik loop voor de tweede keer mee met de Meerhoven 24 uurs estafette. De opbrengst hiervan gaat naar make a wish…
  12 en 13 september is het zover.
  Kijk voor het volledige programma op meerhoven24.nl

  Beantwoorden
 • Eveline

  25 augustus 2015 at 16:01

  Voor mij in september alleen een obstacle run, in november pas de Zeven Heuvelen in Nijmegen. Maar het volleybalseizoen gaat ook weer van start, dat betekent vrijwel iedere zaterdag weer wedstrijd! Voor wedstrijden lopen blijft er dan niet zo veel tijd over…
  Maar ga zeker nog even kijken of ik een leuke run mee kan pikken op een vrije zaterdag of zondag.

  Beantwoorden
 • Bente

  25 augustus 2015 at 16:09

  Jaaa, de Dam tot Damloop! Heel veel zin in 🙂 Het wordt voor mij alweer de derde keer dat ik mee doe! Maar goed, met een huis op nog geen kilometer bij de finish is dit ook een thuis wedstrijd 🙂

  Beantwoorden
 • sanne

  26 augustus 2015 at 15:32

  Als mijn gezondheid het toelaat loop ik de 10 km in Tilburg en ook de 10 km bij de loopjes hieronder:

  Ik mis wel nog een paar loopjes in de agenda! 13 september de Bridge to Bridge in Arnhem en op 27 september Run for Kika Eindhoven.

  Beantwoorden

Geef een reactie