Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De magie van de New York Marathon

Op 1 november was het weer zover: de jaarlijkse New York Marathon. Een marathon die begint op de Verrazano bridge, je door de vijf grote wijken van New York leidt om vervolgens te finishen op Manhattan, in Central Park. Een van de zwaarste marathons van de wereld omdat New York alles behalve plat is en je ook nog eens vijf bruggen over moet. Op 1 november zat ik aan de tv gekluisterd, maar wát is nou die magie van de New York Marathon en waarom wil ik zo ontzettend graag een keer meedoen?

New York is een van de mooiste steden van de wereld en ontvangt jaarlijks zo’n 50 miljoen bezoekers. Tijdens de marathon komt een groot aantal van die bezoekers samen om daar 42.195 kilometer te rennen. In alle vroegte (vaak al rond 05.30 uur) moet je je hotel verlaten om richten de Staten Island Ferry te gaan en te verzamelen bij het startpunt: bij de Verrazano Bridge. Het is vroeg, het is koud, maar je rent daarna wel door New York!

Voor velen is het het grootste doel op de hardlopers bucketlist: het rennen van de New York Marathon, zo ook op die van mij. Al sinds ik ben begonnen met hardlopen, weet ik: ooit ren ik de New York Marathon. Maar waarom dan? Bekijk deze filmpjes en je bent waarschijnlijk overtuigd:

Ik krijg zulke kriebels als ik dit filmpje zie en het motiveert mij alleen maar meer om ooit door New York heen de marathon te rennen. Bekijk ook dit filmpje:

Dit is Casey Neistat, een bekend filmmaker uit New York. Hij rende op 1 november ook mee en hij heeft gevlogd tijdens de race. Hóe inspirerend en hoe leuk om te zien!

En dan zijn er nog onze toppers die dit jaar hebben meegedaan, ik noem bijvoorbeeld Michiel, Gabriëlla, Marlissa en Jasmine. Deze toppers hebben het toch maar mooi geflikt! Voor de ene persoon ging het makkelijk dan voor de andere, maar als je deze foto’s bekijkt, dan zie je ultieme blijdschap en daar zou ik het ook voor doen:

 photo New york marathon_zpsmgoz2l6m.jpg

Vorig jaar riep ik bij een evenement van de Rabobank nog: voor 2020 loop ik de New York Marathon. De directeur van die vestiging riep: waarom niet eerder? En sindsdien ben ik aan het twijfelen: waarom wachten tot 2020? Misschien moet ik het gewoon veel eerder gaan doen. De komende maanden blijf ik nog even nadenken en twijfelen hierover, maar dat ik hem vóór 2020 ga rennen is zeker. Ik wil die magie van de New York Marathon ook meemaken. En ren je de marathon onder de vier uur: dan sta je ook nog eens in de New York Times. Hoe gaaf is dat?

Staat de New York Marathon op jullie hardlopers bucket list?

Bronnen foto’s: NYC Marathon, Gabriella, Michiel, Jasmine, Marlissa

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

8 Comments

 • Linda

  10 november 2015 at 15:07

  Mede door alle verhalen en foto’s op social media ben ik ook een beetje verliefd geworden op de marathon van New York. Laatst zelfs gedroomd dat ik daar liep haha. Ik wil eerst nog maar eens zien hoe ik het vind om een halve marathon te lopen, maar wie weet als dat mee blijkt te vallen ik voor 2020 ook wel mee zou willen doen in New York!

  Beantwoorden
 • Yildiz

  10 november 2015 at 15:28

  Als ik ooit een Marathon zou kunnen lopen, staan de volgende op mijn lijst:
  Boven aan: Great Wall Marathon en daarna,
  – Amsterdam
  – Rotterdam
  – Istanbul
  – Athene

  Maar ik ga er niet van uit dat ik de komende jaren een marathon kan lopen omdat een marathon training heel veel tijd kost.
  Eerst sneller en sterker worden op de korte afstanden. 🙂

  Groetjes Yildiz

  Beantwoorden
 • Iris

  10 november 2015 at 15:36

  Tegenwoordig sta je in de New York Times als je onder de 5 uur loopt :). Ik liep namelijk een prachtige 4.37 op 1 november dit jaar en kon de volgende dag mijn naam bewonderen!

  Beantwoorden
 • anke

  10 november 2015 at 15:41

  Waarom sluit je je niet aan bij een Goed Doel? Ik weet dat de CliniClowns bijvoorbeeld elk jaar een groep mensen begeleidt naar de marathon toe. De trainingen starten in januari geloof ik, dus je komt gedegen aan de start te staan. Daarnaast moet je natuurlijk een sponsorbedrag leveren, maar je bent verzekerd van een inschrijving en goede begeleiding. Is het dan niet mogelijk om de New York marathon al in 2016 af te gaan vinken Josianne?
  Volgens mij komen alle tijden in de New York Times, want ik mensen gezien die 4uur+ hebben gelopen en ook hun namen werden vermeld in de krant.
  Ik zoek zelf liever een marathon dicht bij huis uit, zodat ik de broodnodige steun mee kan nemen. En 3 uur wachten in een startvak is voor mij een dodelijk zenuwachtige aangelegenheid die ik niet opzoek.

  Beantwoorden

Geef een reactie