Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Dé oplossing gevonden?

Mijn laatste maandverslag kwam alweer op 7 november online. Eigenlijk zou 5 december weer een maandverslag online komen, maar dat verving ik door mijn eerste blog over de marathon die mijn vriend zal gaan lopen. Dit keer dus een maandverslag over een langere periode, maar met helaas weinig trainingen. MAAR: ik heb misschien wel dé oplossing gevonden voor al mijn aanhoudende blessures!

13 november 2017

Na de estafette marathon in Rooi op 5 november, duurde het ruim een week voordat ik weer liep. De inmiddels wel bekende buikgriep, die zo ongeveer de hele JKR crew een week plat gooide, had ook mij te pakken gekregen, en flink!

Op maandag 13 november besloot ik dus op een rustig tempo weer mee te gaan trainen bij de atletiek. We liepen langzaam en ik heb de hele route lopen kletsen. Het was heerlijk!
 photo IMG_2612_zpsqm2wuiwa.jpg

18 november 2017

De zaterdag daarna, 18 november 2017. Op de planning stond het ‘afstudeerrondje’ van onze startende hardlopers. De ‘ervaren’ hardlopers bij onze vereniging werden als buddy’s gekoppeld aan de starters en samen gingen we rondjes van een kilometer lopen.

Nou.. de starter met wie ik liep, leek behoorlijk ervaren (dat bleek ze ook te zijn, ze deed een aantal jaren terug nog triatlons en wil daar misschien weer opnieuw mee beginnen). Na 6 rondjes zat het examen erop en alle starters waren met vlag en wimpel geslaagd! Nu horen ze gewoon bij de ervaren lopers. Altijd leuk, om weer nieuwe gezichten bij de trainingen te zien!
 photo IMG_2655_zpsmnz5jvtm.jpg

23 november 2017

De atletiektrainingen waren weer gezellig, dus ik besloot de donderdag op de baan ook maar weer mee te gaan pakken. Ik probeerde me in te houden, maar vind dat altijd lastig op de baan (loopt zo lekker!!) en op zich viel het me niet tegen. Ik merk wel dat ik weer wat meer zal moeten trainen, om mijn conditie van een paar maanden geleden terug te krijgen.
 photo IMG_2702_zps9avmvi0u.jpg

En toen…

De dag na die fijne baantraining, ging ik met twee vriendinnen uit eten voor mijn verjaardag. Aangezien we wat wijntjes wilden kunnen drinken, gingen we op de fiets. Helaas blijk ik toch iets beter te zijn in lopen dan in fietsen, want met Jente achterop gleed de fiets onder ons weg en lagen we op de grond… Aangezien Jente achterover viel, probeer ik vooral haar val op te vangen, toen ik de fiets voelde glijden. Dat leek te zijn gelukt, want Jente had geen schrammetje. Ik daarentegen…

Mijn rechterknie was behoorlijk geschaafd, mijn panty kapot en ik baalde dus wel. Ik snapte ineens weer waarom ik als kind altijd zo hard moest huilen bij schaafwonden, haha! Maar ik dacht dat het snel over zou zijn. Totdat ik die nacht thuis kwam en mijn panty uit trok… Mijn knieschijf was totaal verdwenen in al het vocht in mijn knie, die ongeveer 3x zijn normale omtrek had. Dat voelde niet zo lekker.

Die knie heeft me helaas een aantal weken stil gehouden. De schaafwond bleek niet het enige, hij bleef ook lange tijd dik en blauw en ontzettend gevoelig.

6 december 2017

Na twee en een halve week rust, voelde mijn knie ietsje beter en durfde ik een klein rondje aan. Daarnaast was het op 6 december een feestdag, want Just Keep Running bestond 5 jaar! Ik nam mezelf dus voor om een ronde van 5 kilometer te gaan lopen.

Het ging op zich redelijk goed. Het tempo viel niet tegen en mijn knie hield zich tot ongeveer 4 kilometer ook rustig. Die laatste kilometer kon ik nog wel volbrengen. Blij om weer buiten te zijn!
 photo IMG_2834_zps7ttzxe5j.jpg

9 december 2017

Op zaterdag wilde ik weer een ronde lopen, maar ik twijfelde: zal ik zelf gaan, of met de atletiek gaan lopen? Ik was op tijd wakker, en had de club wel weer gemist, dus besloot naar de atletiek te rijden.

Het lopen viel niet tegen, tempo ging redelijk. De eerste kilometers gingen wel wat soepeler dan de laatste. En sommige oefeningen kon ik nog niet echt doen, waarbij mijn knie te ver gebogen moest worden, maar er zit progressie in!
 photo IMG_2874_zpsigck8myy.jpg

13 december 207

Op 13 december stond een afspraak bij mijn fysiotherapeut gepland. Hij doet naast fysiotherapie ook osteopathie en heeft dat de vorige keer al even bij mij toegepast, in de hoop dat we daarmee wellicht konden uitvinden waar al die aanhoudende blessures vandaan komen.

De eerste keer kwam hij erop, omdat ik net die buikgriep had gehad. Hij vroeg me of ik vaker last had van mijn buik en ik zei meteen “nee hoor”. Liegbeest. Ik heb echt zo ontzettend vaak last van mijn buik! Ik vermoed zelf ook niet heel goed tegen lactose te kunnen (nooit uit bloedonderzoeken gekomen, maar dat komt vaker voor… Zelf merk ik het meteen als ik teveel producten met lactose op heb). Bij die eerste, korte, behandeling, voelde ik dus ook behoorlijke pijnen in mijn buik. Die behandelingen zouden dus pijnloos moeten zijn… Hmm…

DUS: de 13e stond een dubbele afspraak gepland, zodat mijn fysio wat langer kon behandelen. Ik was blij dat ik op tijd had ontbeten, want JEZUS wat een pijn weer! Er lijkt dus echt een hoop niet helemaal goed te zitten in mijn buik, onderrug, bekkenbodem, etc. En daar kunnen die blessures dus misschien wel vandaan komen. Dus ik ga dit zeker een kans geven, hopelijk werkt het!

Hebben jullie ervaring met osteopathie? En zo ja, ook bij blessures?

Bron header foto

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Nikki begon in het voorjaar van 2014 voor de zoveelste keer met hardlopen. Al jarenlang gaf ze het na een paar weken op, maar nu zette ze door. In juni 2016 liep zij haar eerste halve marathon, en dat zal niet de laatste zijn!

2 Comments

 • Mia Groen

  19 december 2017 at 19:51

  Hoi Nikki, na jaren lang blessureleed (ik veronderstelde heupslijtage) beeft de osteopaat met slechts 3 behandelingen de oplossing gebracht. Oorsprong bleek si gewricht te zijn met uitstralingspijnen. Nooit geen last meer van gehad. Hoop dat het jou ook zo vergaat. Succes ermee. Groet Mia. Ps; Ik geniet van jullie verhalen, al behoor ik als 50-er niet echt bij de doelgroep.

  Beantwoorden
  • Nikki Wolff

   23 december 2017 at 13:12

   Hoi Mia,
   Bedankt voor je reactie! Dat de osteopaat bij jou zo goed heeft geholpen, geeft mij goede hoop 😉 Ik duim dat het bij mij ook met een paar behandelingen verholpen is, want pijnlijk is het wel, haha!
   En bedankt voor je lieve woorden: als 50-er hoor je gewoon tot de doelgroep hoor, iedereen die van onze verhalen geniet, jong of oud, groot of klein, man of vrouw, hardloper of niet-hardloper, hoort tot de doelgroep 🙂
   Liefs Nikki

   Beantwoorden

Geef een reactie