Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De Real Meal Challenge

De Real Meal Challenge: week 2

Vorige week kon je lezen hoe onze eerste week verliep van De Real Meal Challenge. Alle drie beleven we deze challenge op een andere manier, we hebben moeite met andere dingen. Toch is er de steun aan elkaar. Ondertussen zit onze tweede week van De Real Meal Challenge er alweer op. Het was een week met weer voldoende uitdagingen en we hebben alle drie genoten van dingen die we eigenlijk niet mogen maar het doel is om bewuster te gaan eten, weten wat je in je mond stopt en die keuzes waren bewust gemaakt. Vooral zondag na de Zandvoort Circuit Run maakte we lekkere bewuste keuzes voor onszelf. Josianne nam een bord pasta, Zélia een glas bier en Patricia een kroket met een patatje.

De Real Meal Challenge week 2 van Josianne

 photo Real meal challenge 2 2_zpsowv1eh8v.jpg
Zo, de tweede week zit erop en dat was ook meteen een week die veel moeilijker was dan de eerste. Ik begon de week opzich goed met een salade voor de lunch, en worteltjes tussendoor, maar ’s avonds had ik een etentje. We gingen sushi eten, iets wat we eigenlijk niet mogen deze weken omdat er rijst in zit. Maar ja, als je all-in sushi gaat eten, dan ga je ook niet alleen maar sashimi bestellen waar je voor moet bij betalen of alleen maar de biefstukjes eten. Ook heb ik twee glazen wijn gedronken én twee bolletjes ijs genomen. Dik gefaald dus. Voelde ik me schuldig? Mwoah, valt mee. Soms moet je ook gewoon kunnen genieten. Ik ben dit keer wel gestopt met eten voordat ik buikpijn kreeg omdat ik teveel had gegeten (wat ik normaal niet doe), dus dat is wel een verschil! #winning

De dag erna had ik wéér een etentje, bij m’n vader thuis. Zijn vriendin had een curry gemaakt met zowel rijst als aardappelen. Kak, wat doe je dan? In mijn geval heb ik het gewoon gegeten (het was ook superlekker trouwens); ik ga op zo’n moment niet zeggen: nou, ik eet dan wel alleen de kip. Anderen hoeven zich niet aan te passen omdat ik zo nodig weer iets wil proberen. En toen kwam het toetje: een Mars-ijsje. Die hadden ze speciaal voor ons gehaald. Ja, ook die eet ik dan maar.

 photo Real Meal Challenge 2_zpsqowrvzk8.jpg
En zo ging het de hele week eigenlijk wel: vrijdag de borrel op werk? Ach, wat chips en een beetje wijn kan best! Zaterdag ging ik op pad met m’n zusje, nichtje en m’n vader: een warme chocolademelk met slagroom? Een brownie? En ’s avonds na het eten nog een brownie met marshmallows? Een yoghurtje met stroopwafel toen ik met een vriendin ging brunchen? Ja hoor, kom maar door.

Zondag na de Zandvoort Circuit Run hadden Niels en ik best wel honger (we hadden de lunch een beetje overgeslagen, niet zo handig), dus toen we bij een tankstation stopten namen we een ijsje. En zoals in de intro al vermeld staat: een bord pasta.

 photo Real meal Challenge 2 1_zpsnshua2xd.jpg
Als ik dus heel streng naar de ‘regels’ van de Real Meal Challenge kijk, dan heb ik dus keihard gefaald afgelopen week. Maar voel ik me er nou heel slecht door? Nee, dat niet. Patricia gaf het al aan: je kunt niet je hele leven in één week omgooien. Ik maak wel al veel meer bewuste keuzes zoals wortels en komkommer eten in plaats van stroopwafels op werk, en ik heb al twee weken geen zak M&M’s of reep chocola in huis gehaald. Op naar een nieuwe week, kijken of we de ‘misstappen’ van vorige week weer goed kunnen maken!

De Real Meal Challenge week 2 van Patricia

De tweede week van de Real meal challenge zit erop en wat was ik zwak deze week. Ik hunkerde naar vlokken, naar zoetigheid, naar lekkers en gaf toe. Waarom? Ik ben iemand die wil weten of het echt werkt wat ik doe vooral als ik erg behoefte heb aan iets. Maandag nam ik een beschuitje met vlokken als ontbijt. Terwijl ik aan het werk ben merk ik al vroeg in de ochtend de eerste honger tekenen komen. Dat ontbijt van heel de vorige week was dus zo gek nog niet op die ene dag na dan dat ik ook vroeg honger kreeg. Ik neem een appel en in de pauze netjes een salade. De volgende ochtend maak ik weer een omelet. Ik leer wel van mijn misstapje gelukkig.

De Real Meal Challenge

Was dit het enige? Nee, donderdag was het erger. Ik zat op een telefoontje te wachten terwijl ik aan het werk was. Nu zou je denken genoeg afleiding maar nee. Het telefoontje kwam twee uur na afgesproken tijd. In die twee uur ging er een halve reep pure chocolade doorheen, zenuwen namen de overhand en was het nou lekker? Was het maar lekker geweest dan had ik niet zo’n spijt gehad. Les 2 stress eten is niet lekker, ik ben bewuster gaan eten en dat in zo’n korte tijd.

De Real Meal Challenge

Gelukkig ben ik verder nog wel lekker bezig geweest, maakte ik weer de heerlijkste salades op mijn werk en was ik in de avond bezig met bewust minder koolhydraten bij het avond eten. De salades varieerde van een salade met ham, alleen maar groen tot een overheerlijke salade met carpaccio. De wedstrijddag was even lastig want hoe ga ik een salade meenemen? Ik loop om 12 uur en erna moet ik toch echt wat eten. Ik besloot toch om daar een boterham te kiezen. Wel een stuk komkommer mee en een stuk fruit en voor het eerst geen cola maar water na een wedstrijd. Ik merk dus verschil in de manieren van eten en dat is fijn. Ik blijf doorgaan en hoop deze week beter bezig te zijn.

De Real Meal Challenge

De Real Meal Challenge week 2 van Zélia

Zo, hoe is het gegaan Zélia? Nou, ja goed en soms niet. Ik moet zeggen dat ik heel de week me netjes aan de regel heb gehouden en nog steeds voel ik me energieker dan normaal. Ik mis het eten van koolhydraten totaal niet. Dus dat is positief! Ik merk wel dat mijn inspiratie op is en dat het zin hebben in een ei compleet weg is. Het lukt me niet om echt heel gevarieerd te eten. Als lunch eet ik vaak wel een salade maar ik merk wel dat ik blijf hangen in mijn gewoontes als in: continue hetzelfde haha! Dit zijn wat voorbeelden dat ik gegeten heb:

SAMSUNG CSC

Eitje met cherrytomaten, kruiden! Heel lekker en ik zit hier dan altijd wel direct vol!

SAMSUNG CSC

Mijn favoriet momenteel: salade met blauwe kaas, druiven, peer en sla met frambroosdressing. De eerste keer kocht ik het kant en klaar maar nu kan ik hem zelf maken. Zo lekker!

SAMSUNG CSC

Dit is mijn favoriet qua avond eten. Ik gooi heel wat groente in de oven: aubergine, courgette, wortel, tomaat, ui en paprika. Flink wat olijfolie (want dat mag!) en wat grove zout en peper, beetje chilipoeder en knoflook. Een tijdje in de oven en je hebt gegrilde groente. TE LEKKER! Ik eet daarvan een flink bord en nog een stuk vis of vlees.

Maar is dan alles helemaal perfect gegaan?

Nee,  vrijdag en zondag ging het wat mis. Vrijdag had ik een etentje met het werk van mijn vriend. We aten tapas. Ik moet toegeven dat ik best wel netjes heb gedaan maar het toetje (cremé brulée was te lekker) heb ik niet kunnen weigeren. Ik nam geen aardappelen of friet en dronk wel een wijntje. Na Zandvoortcircuit dronk ik één (3) biertje(s) en ’s avonds aten we macaroni. Sowieso de omgekeerde wereld want “normaal’ eet je de avond voor de wedstrijd pasta maar goed. Vond ik het lekker? Ja! Genoten? Ja! Er iets aan overgehouden? Ja.. buikpijn..

Qua gewicht ben ik iets afgevallen, niet veel. 400 gram. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik nu vocht vast hou en misschien toch wel die 2 dagen minder eten.

  Goed, op naar de 3de week!

 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie