Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De Real Meal Challenge

De Real Meal Challenge: week 4

We zijn alweer bij week 4 aanbeland van de Real Meal Challenge. Een interessante week waarin we ons misschien niet helemaal aan de regels hebben gehouden. Is dat erg? Nee hoor, zolang we maar weten waar het aan ligt! Hebben we al dingen geleerd? Jazeker, we zijn een heleboel informatie en kennis rijker en dat is ook heel waardevol. Tijd voor een update!

De Real Meal Challenge van Patricia

Hoe langer de challenge duurt hoe slechter het gaat. De koekjes keken me zo lekker aan dat ik toch een koekje heb gepakt en een snoepje. Gelukkig merk ik nu wel dat ik geen vier, vijf of zelfs tien koekjes of snoepjes eet maar één of twee en dan heb ik echt genoeg.  Daarna vind ik het te zoet, te veel dus de challenge heeft zeker zijn voordelen. Ja ik beken ook dat ik een zak chips heb ik opgegeten, maar niet alleen. De zak chips is gedeeld en normaal zou ik hem alleen opeten en in één keer maar we hebben dus gedeeld en de zak verdeeld over twee dagen.

Real Meal Challenge

Heb ik dan nog wel een beetje geleefd volgens De Real Meal Revolutie? Ja zeker wel want de hamburgers die ik zaterdag op tafel heb gezet waren Real Meal proef met een heerlijke salade erbij. De biefstuk van vrijdagavond kon ook niet beter en wat is dat toch lekker zo’n stukkie vlees. Tweede paasdag was zelfs heel erg Real Meal Proof en dat terwijl wij gingen gourmetten, door de groente en vlees was er niks om rekening mee te houden. De rest van de week heb ik gelet op hoe groot mijn porties waren van de niet Real Meal proof dingen en dat werkt wel goed.

real meal challenge

Op mijn werk gaat het nog redelijk goed. Zo at ik onder andere vorige week een left over lunch met spekjes ei en pijnboompitjes. Nou zou je denken lekker saai maar het was lekker en de hele middag zat ik vol en pas bij het avondeten had ik weer honger. Natuurlijk ontbreekt mijn omelet in de morgen ook niet. Behalve wanneer ik weer eens mijn bed niet uitkom en me moet haasten.

Real Meal Challenge

De Real Meal Challenge van Zélia

Wanneer je de foto’s van mij bekijkt zie je alleen maar koolhydraten. Dat klopt. Ik wist natuurlijk dat ik zondag een marathon ging lopen en dan horen (nog wel) koolhydraten. Tot vrijdag hield ik me netjes aan de regels van de real meal challenge. Iets wat bij mij nu langzamerhand geen regels meer zijn maar steeds meer een gewoonte. Ik voel me er goed bij. Het is soms puzzelen maar dat maakt het soms extra leuk. Zoeken naar nieuwe recepten en uitproberen!

Vrijdagavond at ik een heerlijke entrecote met wat frietjes. Ik at niet al het friet (dat is al een grote verandering want normaal eet ik alles op). Al gauw merkte ik wel dat mijn buik ging protesteren. Ik merk direct wat voor invloed het geeft in mijn buik. Zaterdag avond, de avond voor de marathon, aten we bij een restaurant waar we vorig jaar ook waren. Spagetthi met garnalen, pasti en courgette. Zo lekker!

Het is een beetje moeilijk om uit te leggen hoe deze week ging met de marathon. Na de marathon heb ik heel weinig gegeten doordat ik me niet goed voelde maar hopelijk kan ik vanaf vandaag weer normaal eten. Ik blijf in ieder geval door gaan.

De Real Meal Challenge van Josianne

Goed, waar te beginnen? Met een confession dan maar? Ik heb me afgelopen week nou niet echt lekker aan de challenge gehouden. Zoals je al wel eerder hebt gelezen, kreeg ik afgelopen week de sleutel van een koophuis en omdat daar nog ongelooflijk veel aan moet gebeuren, vond ik het heel lastig om me aan de regels van de challenge te houden. Maar goed, dan was er ook nog de rest van de week.

 photo Real Meal challenge week 4 2_zpshixnf1en.jpg
Ik werk drie dagen per week in Amsterdam waar er voor het hele team lunch besteld wordt. Daar kun je van mee eten, óf je moet zelf wat meenemen. In het begin van de challenge deed ik dat zeker wel zodat ik genoeg eten had om een salade te kunnen maken. Maar die salades, die kwamen me een beetje de neus uit. Soep meenemen lijkt me nou niet heel verstandig als je met de trein en de bus moet, dus toen viel ik toch weer terug op brood. Wat dus eigenlijk niet mag volgens de Real Meal Challenge. Wat me wel meteen is opgevallen, is dat ik die dipjes na de lunch weer heb. Ik voel me moe en ik zou het liefste een dutje willen doen. Ik merk dus zeker wel verschil door de challenge. Misschien toch maar weer de salades terug in het menu brengen.

 photo Real Meal challenge week 4 1_zpsdx1soseo.jpg
’s Avonds heb ik wel nog geprobeerd de challenge zoveel mogelijk aan te houden, maar ook dat werd af en toe lastig door tijdgebrek. Ik had simpelweg gewoon geen zin en tijd om na te denken over nieuwe gerechten en uitgebreid te koken. Ik at daarentegen wel spaghetti met courgette-‘pasta’ en dat is me heel goed bevallen. Zo krijg je wel een enorme berg groente binnen, maar heb je niet dat volle-buik gevoel wanneer je nog pasta erbij eet.

 photo Real Meal challenge week 4 3_zpsk84pwymc.jpg
In het weekend ging het dus wat minder goed. We waren de hele dag aan het klussen en dan ga je dus niet tussen de middag een salade eten die je nog helemaal moet bereiden. M’n moeder had broodjes gesmeerd en het was wel zo makkelijk om die dan te eten. Na het klussen waren we moe en hadden we honger, dus toen zijn we ergens gaan eten. Op zo’n moment bestel ik dan liever een burger als een salade. En de brownie achteraf smaakte ook behoorlijk goed haha.

Ja, ik heb behoorlijk gefaald afgelopen week. Is dat erg? Nee, want ik weet precies waar het aan ligt. Bij elke maaltijd denk ik wel na: ga ik dit nu wel of niet eten? En dan is het een kwestie van een bepaalde keuze maken en daar achter staan. Op naar de laatste week!

Volgende week de laatste week met onze conclusie!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

 • Linda

  5 april 2016 at 20:26

  Interessante leuke blogs over de real meal challenge! Ik heb ze net allemaal in een keer gelezen. Het boek zelf ken ik niet maar het idee van de challenge herken ik wel. Twee jaar geleden ging bij mij de knop om en ben ik 12 kilo afgevallen, en die kilo’s zijn er nog steeds af! Mede door bewuster te gaan eten (en hardlopen natuurlijk ;)) Ik heb ook een blog en gebruik deze met name als digitaal kookboek voor mezelf maar daar staan voor jullie misschien ook wel interessante recepten op. Ik weet natuurlijk niet precies wat wel en niet mag maar ik houd wel van salades (mango – gerookte kip salade, geitenkaas salade en zoete aardappel restjes salade zijn wel mijn favorieten!) Ook eet ik vaak courgetti in plaats van pasta. Als lunch eet ik de laatste tijd vaak Griekse yoghurt met een klein beetje honing, banaan en walnoten. Misschien ook een leuke afwisseling voor de salades als lunch (want ik dacht te lezen dat yoghurt, fruit en noten wel mogen toch?). Geen idee of jullie op tips als deze zitten te wachten, maar ik vond het wel grappig om te lezen dat de real meal challenge al een beetje in mijn leefstijl zit. Bedankt voor deze leuke updates en ik ben benieuwd hoe deze challenge jullie verder vergaat!

  Beantwoorden
  • Josianne

   6 april 2016 at 14:01

   Hi Linda! Wat leuk dat je reageert 🙂 Wat goed dat je 12 kilo bent afgevallen door bewuster te eten! En dankjewel voor de tips, daar hebben we zeker wat aan, lief 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie