Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

De test voor Zandvoort

Koude ochtenden, mooie landschappen en ondergaande zonnetjes wat hou ik daar toch van. Wanneer het hardlopen weer helemaal lekker gaat is het nog meer genieten. Volgens mij hebben jullie wel door dat ik weer lekker bezig ben en ervan geniet. Deze week stond voor mij ook in het teken van de test voor Zandvoort. Ben ik er klaar voor? Ik neem je mee in mijn week.

Maandagavond pik ik mijn zus op en rijden we richting de sportschool. Eerst even warm fietsen, voor we het weten is dat voorbij want tijdens het fietsen zitten we druk te kletsen over alles en nog wat. Hier kruisen onze wegen en ga ik mijn parcoursje uitzetten. Ik heb er deze avond flink de vaart in en daag mezelf uit om zelfs de oefening op de bal drie keer te proberen. Net geen drie keer gelukt want bij de derde sessie moest ik de laatste vijf keer toch achterwege laten. Niet erg want ik ben alweer wat verder. Ri en ik lopen samen op de loopband nog uit en dan zit de eerste training van de week er weer op.

De test voor Zandvoort

De tweede training vind plaats op woensdag en dat is mijn intervaldag. Vreemd genoeg heb ik er nog zin in ook en dat is te merken want net thuis van werken kleed ik me om en stap ik weer naar buiten. Om mijn spieren een beetje op te warm loop ik eerst vijf minuten warm. Ik loop richting de dijk zodat ik nog even een heuvel op moet lopen en daar bovenaan is het precies vijf minuten van mijn huis vandaan. Ik zet mijn intervaltimer aan en ga van start 10x 1 minuut zo snel mogelijk en 1 minuut dribbelen. Tijdens deze interval komt de normaalste gedachte omhoog “Ik kan niet meer” Natuurlijk doe ik gewoon alle 10 de rondes voordat ik aan mijn 5 minuten uit dribbelen begin. Terwijl ik uitloop denk ik terug aan dat stukje waar ik dacht niet meer te kunnen. Ik lach erom want nu kan ik zo nog een stukje doorhobbelen.

Vrijdagavond, ik merk al twee dagen wat aan mijn arm. Het voelt niet zo fijn als de laatste weken. Ik besluit daarom twee oefeningen in de sportschool dit keer niet te doen en daarvoor twee andere te kiezen. Even de meest zware oefeningen niet doen deze keer en wat rust gunnen aan die spiergroep. Het trainen gaat deze avond ondanks het rare gevoel in mijn arm wel lekker en ik erger me al minder aan de make up dozen die tegenwoordig ook sporten op de vrijdagavond.

Zaterdagochtend schop ik mezelf uit bed. Ik wilde er om 7 uur uit maar het werd 45 minuten later. Er staan wat dingen op de planning die moeten gebeuren vandaag. Sporten past daar niet tussen dus eerder mijn bed uit. Trainen moet gewoon gebeuren want Zandvoort en Rotterdam komen alleen maar dichterbij. Even wat eten en drinken en dan stap ik naar buiten lekker met een slaaphoofd want erna stap ik wel onder de douche.

De test voor Zandvoort

Mijn uitzicht zaterdag tijdens het hardlopen was zo mooi

Zes minuten touwtje springen, drie minuten traplopen en dit keer 3 km hardlopen. Het touwtje springen is dit keer wat lastig elke keer blijft het touw aan mijn schoenen hangen waardoor ik vaak opnieuw moet beginnen. Het traplopen ging lekker, als het volgende week nog zo gaat ga ik die moeilijker maken. Na deze heerlijke warming-up besloot ik dit keer om 3 km te gaan hardlopen. Ik wilde een rustig tempo maar het wilde niet echt rustig gaan. Dit kwam mede door de berg honden die ik tegenkwam. Wanneer leren die beesten nou eens van mij weg te blijven. Ik ging zelfs een stukje off road voor de fun en drie grote honden. Dat off road was niet zo’n goed plan. Het was nat, koud en blubberig en geen idee waar het te blubberig was door de bevriezing. Wanneer ik sshhlppp hoorde wist ik dat het te laat was. Met vieze natte voeten bereik ik de weg weer en loop verder over het asfalt.

De test voor Zandvoort

Eenmaal thuis drinken, douchen, aankleden en weer weg. Op naar Rotterdam naar de Run2day. Tijdens de boekpresentatie van Annemerel had ik al de Rotterdam shirts zien hangen en wad ik er weg van. Ik vond alleen dat ik hem niet mocht omdat ik maar de kwart doe maar mijn argument werd door mijn vriend en de meiden van jkr belachelijk gevonden. Ik moest gewoon dat shirt halen van ze want ik Run Rotterdam.

De test voor Zandvoort

Zondag had ik veel meer moeite met naar buiten gaan. Ik volgde de voorbereiding op de app van de andere meiden die de halve marathon gingen lopen in Den Haag. Wat had ik dat graag ook gedaan. Rond half 12 stond ik dan eindelijk buiten voor een 5 km op tempo. Ik wilde de 5 km binnen de 35 minuten halen om te kijken of ik klaar ben voor Zandvoort. Graag wilde ik rustig starten maar dat blijf ik toch wel erg moeilijk vinden. Daardoor liep ik het eerste stuk ook echt wel te snel 6:27 per kilometer de volgende twee kilometers liep ik rond de 6:50 per kilometer en toen volgde kilometer 4 waar ik het best zwaar begon te krijgen op dit tempo en dat was te zien wat ik liep die kilometer in 7:30. Wat ik dan altijd weer vreemd vind is dat die laatste kilometer opeens niet meer zwaar is en dat was te zien ook. Ik liep in 6:40 naar huis. De laatste meters natuurlijk wat aangezet en zo liep ik in 34:29 mijn 5 km.

De test voor Zandvoort

Yes dat geeft een goed gevoel voor Zandvoort. Ik hoef niet een bepaalde tijd daar te lopen maar het voelt goed voor mezelf om te weten wat ik kan. En omdat het op het circuit is heb ik hier ook even twee keer de dijk op hardlopen meegepakt. Het circuit is ook niet plat.

Wie zie ik allemaal in Zandvoort?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

  • Wendy

    9 maart 2016 at 15:20

    Grappig, bij de 5 km heb ik dat ook altijd in de voorlaatste kilometer. Dan kak ik in qua snelheid en bij de laatste km is dat dan weer voorbij.

    Fijn dat je naar Zandvoort kan!

    Beantwoorden

Geef een reactie