Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De zenuwen voor de halve marathon zijn er al

De zenuwen voor de halve marathon zijn er al

Vorige week konden jullie lezen dat ik in een weekend de Ladies Run en Ride deed. Helaas was dit niet onder de beste omstandigheden. Daar baalde ik echt enorm van. De week ernaartoe ook niet getraind en de eerste dagen erna was ik niks waard. Gelukkig bracht ik erna een hele dag door in de sauna en het zwembad voor rust en herstel.

Op woensdag begon het dan toch weer. Ik ging aan het werk en in de avond deed ik mijn core-oefeningen. Lekker relaxed en warm voor de tv mijn rug sterk maken. Donderdag: wat wilde ik graag hardlopen, maar helaas was het niet verantwoord. Ik viel achter het stuur naar huis al bijna in slaap dus werd het rusten en een paar core-oefeningen doen. Ja, wel iets doen.

Vrijdagavond was het best lekker, weer dus konden we bij de sportschool naar buiten. 20 minuten corekracht en touwtjespringen en daarna nog 20 minuten op de loopband. Eenmaal thuis eten en kletsen op Whatsapp met Zélia over hele leuke hardloopplannen. Wat krijg ik daar energie van. Ik pakte mijn agenda, boeken en schema erbij en ging eens kijken hoe en wat er ingepland kan worden. Ik kon ook niet wachten op de ochtend, want ik wilde zo graag een rondje hardlopen. Ik voelde dat de energie terug kwam en dat is ook wel logisch, want elke dag gaat het alweer beter.

Zaterdagochtend om 9:16 uur sta ik buiten en geniet ik van de zonnestralen. Ik loop over de dijk, mijn favoriete plek wanneer de lucht blauw is en de zon schijnt. Het gaat heerlijk, mijn benen gaan te snel voor mijn conditie op dit moment, maar ik laat ze even lekker gaan. Het word een kort loopje aangezien we zondag een lange duurloop gaan doen. Dit korte loopje was wel heel fijn om gedaan te hebben. Een lekker sapje gaat er dan wel in.

Zondag weten jullie allemaal wat we hebben gedaan een lange duurloop maar hoe dat ging was voor iedereen anders. Begin van de maand liep ik 19 km en die was best lekker en ik daagde mezelf zelfs uit door alle bruggen te pakken die “dichtbij” waren. De route die we in Eindhoven hebben gelopen was echt zo ontzettend mooi. Stukken met bomen waar het licht heel mooi doorheen kwam. Paddenstoelen families langs de weg en hele mooie kastanjes. De run viel mij heel zwaar. Onderweg kreeg ik meerdere malen steken waarvan één keer zo erg dat ik echt even moest stoppen. De steken kwamen door mijn ademhaling, ik ben echt iemand die door zijn neus ademhaalt maar als hij nog een beetje verstopt zit gaat dit dus erg lastig. Tips als armen omhoog tijdens het rennen kon ik niet doen aangezien mijn arm dat niet kan. Tijdens het stil staan heb ik dit wel even kunnen doen. Nicole hielp me toen ook met waar mijn ademhaling heen moest en dat hielp zeker. (misschien hebben anderen ook wat gezegd maar helaas niet opgeslagen)

Helaas was mijn ademhaling niet het enige probleem, sinds een week heb ik weer rugklachten. Deze klachten zit onderin en komen waarschijnlijk ook door mijn arm hierdoor worden zenuwen afgekneld naar mijn been en doet het onder in mijn rug gewoon erg zeer. Bij de laatste kilometers was het echt zwaar door alle $%#^& gevoelens was het dit keer echt fysiek maar mentaal ook zwaar. Bij 19 km ben ik gestopt en ben ik samen met Wendy en Eveline teruggelopen.

Meiden dank jullie wel voor deze run, zonder jullie had ik het zeker niet kunnen volhouden. Over twee weken hoop ik een stuk beter en positiever aan de start te staan van mijn eerste halve marathon. Ik heb er hard voor getraind en ga hem uitlopen. Een tijd ga ik er niet op vastzetten aangezien ik nu niet weet wat ik wel of niet kan. Tot die tijd werk ik aan mijn core, ga ik langs de fysio en probeer ik ook voldoende rust te pakken.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

3 Comments

Geef een reactie